Äitin neuleet syynissä


Nyt on äitin pidetyimmät neuletakit syynissä. Heti kärkeen pahoittelut, että neuleita ei ole tätä kuvaussessiota varten valitettavasti silitetty eikä aseteltu hienosti pinoihin tai stailattu tähtiviltin päälle rennosti heitettynä. Ne on tempaistu kaapista tai pyykkisäkistä ja sen ne ovat näköisiäkin. Neuleet on kuvattu parvekkeella luonnonvalossa, jotta neuleista näkisi parhaiten sen minkä niistä haluaa nähdä ts. miten ne ovat pärjänneet testiolosuhteissa, joissa ollaan äärimmäisten olosuhteiden armoilla - hihoihin ja olkapäihin pyyhkiytyy nenä ja suu (tarkennus: yksivuotiaan), tahmaiset kädet tarraavat kiinni mistä milloinkin (edelleen: yksivuotiaan) ja saattaa se käyttäjä ihan itsekin sotkea vaatteensa.   

Olen monessa yhteydessä paasannut miten pidän ehdottoman tärkeänä laatuun panostamista, toki hutejakin tulee näissä panostuksissakin, mutta yleensä ei tule. Ne hairahdukset, joista yksi kuva alla, harmittavat, sillä vaikka ostos ei montaa kymppiä kustantaisi, niin se on hyvin pian kuin olisi roskalavalta noussut (lainaus äidiltäni, joka kommentoi isäni pellavapukua pitkän ajomatkan jälkeen juhlapaikalle saavuttuamme).

Suosikkini näistä on ylärivissä keskellä: synttärilahjaksi saatu Odd Mollyn neuletakki. Ihan paras ja niin kaunis. Normaalisti olen koneessa pessyt ja lingonnut. Täysillä. Se on 100% puuvillaa, paksumpaa neulosta siis, ei ole mitään lirua. Eipä ole pillinkiä (suom. nukkaa)

Eniten näistä olen pitänyt oikealla ylärivissä olevaa Marc O'Polon harmaata neuletakkia. Se on 85% puuvillaa ja 15% cashmeria. Tätä on myös pesty 40 ja lingottu. Täysillä. Ei ehkä olisi kannattanut, sillä tuo cashmer on siitä vähän kärsinyt eli siitä irtoaa nyt aluspaitaan käytettäessä sellaista höttöä, mutta ulospäin tuo on edelleen moitteeton. Väri näyttää kuvassa vähän hailakalta, mutta väri ei ole mitenkään haalentunut käytössä. Eikä löydy tästäkään sitä pillinkiä. Topkolmoseen menee ehtottomasti.

Tummansininen 100% merinovillainen neuletakki on myös Marc O'Polon ja sehän on vaan kerrassaan ihana. Näitä 100% villaisia en ole pessyt koneessa enkä lingonnut, sillä olen oppinut, että se ei kannata. Eli sen kerran, kun näitä käyttää, niin tuuletus riittää. Siis ei kannata lähteä esmes synnyttämään villaneuleessa. Tässä ihan vähän pillinkiä (3 nukkapalloa), mutta saa nyppästyä pois, jos haluaa. Kylmien toimistojen neuletakki.

Alapuolella hempeä vaaleanpunainen on merkiltään Sand ja sama 100% merinovillaa. Ihana ja ihana. Ei mitään moitteen sanaa. Eikä pillingin pillinkiä.

Rimpsuneuletakki on Mexxin. Siinä on 40% polyesteria, 40 % viskoosia ja 20% puuvillaa. Tätä en ole montaa kertaa pitänyt vielä, koska se on viime talvelta. Ei huonoa sanaa tästä, ei siis pillinkiä pinnassa. Tätä en ole pessyt vielä kertaakaan. Lupaan raportoida, mikäli jotain draamaa ilmaantuu.

Keskellä oikealla on paljon pidetty Gap. Tämä 100% puuvillaa, kuuluu ehdottomiin suosikkeihin. Paljon pesty ja lingottu. Täysillä. Tässä käyttö näkyykin selvimmiten. Pillinkiä löytyy reilusti, mutta se on neuleen pinnalla eikä sellaisena kainalomöykkynä. Saisi varmasti siistimmäksi nukanpoistajalla, mutta en ole vaivautunut. Tätä pidän tällaisenaan edelleen, mutta tässä näkyy eniten käytönjäljet.

Viimeisimpänä Marc O'Polon 100 % puuvillainen, ohkainen neuletakki. Tämä on ihana, ja ehkä enemmän sellainen kevätpidettävä. Ei mitään moitteen sanaa tästäkään.

Tässä tulee vielä yksi, varsinainen murheenkryyni. Kattokaa nyt, miten se ei asetu yhtään tuohon henkariinkaan ja näyttää jo siinä luonteensa. Raukka. Se onkin HM 76% viskoosia ja 24% polyamidia, joten can't blame her.


 
Zarasta minulla on yksi neulemekko (hintaa 39,90e), joka oli niin järkyn huonoa laatua ja siihen ilmaantui myös reikä (!), että en ole sen koommin mitään siitä putiikista hankkinut, vaikka toiset tuntuvat siitä kovasti pitävän. Uskon sen, minulla vain tuo yksi huono kokemus.  

Minulla ei ole mitään tarvetta dissata erityisesti halpismerkkejä, mutta oma kokemukseni osoittaa, että niin sanotut laadukkaammat merkit ovat kestäneet vuosia ja tulevat täten oikeasti edullisemmaksi kuin halvempien tekokuituvaatteiden ostaminen, sillä ne eivät vaan kestä kulutusta, ja niitä joutuu ostamaan huomattavasti useammin. Tietysti, jos haluaa olla trendikäs ja kulkea etenkin ensi keväänä trendikkäissä geometrisissä kuvioissa, niin siitä vaan, meitsin garderoobissa ei trendit juuri pääse esille. Yksi HM:n musta neuletakki minulla on paljon käytössä, se olikin kuvaussession aikaan pyykkikorissa. Se on 60 % viskoosia ja 40% puuvillaa eikä siitä ole pahaa sanaa sanottavana. Ei ole siihenkään tullut, ainakaan häiritsevästi pillinkiä. Edullisestikin voi toki saada ihan hyvää laatua (etenkin jos on alennusmyyntien aikaan hereillä :)), jos pitää huolen siitä, että ei osta pelkkää polyamidia.

Onko teillä mitään luottovaatteita?

p.s. Opin vastattain termin pillinki reklamoidessani Marimekolle sukkahousuista*), jotka olivat niin nukkaiset ekan pesun jälkeen, ettei tosikaan, ja mielestäni vähän kutistuneetkin, koska neljävuotias sanoi niiden valuvan pepun puoleen väliin koko ajan, mutta saamassani palautteessa minulle todettiin, että tutkimusten mukaan niissä ei sallituissa rajoissa ole havaittu mitään vikaa  ja tuo pillinki nyt vaan on luonnonmukainen ilmiö tietyntyyppisille luonnonkuiduille tai katkotulle tekokuidulle, että deal with it. En saanut edes mitään unikkotarroja lohdutuksena, ainoastaan edelleen nukkaiset ja pienet sukkahousut, jotka piti vielä hakea postista. Voi pillinki, sanon minä.  (kursivoidut otteita saamastani palautteesta)

*) neljävuotiaan siis 

Suosikit