Joulu on täällä!


Tämä on aina suurta taikaa.

 
Kävimme neljävuotiaan kanssa Stockalla ja huokailut eivät olleet loppuakseen, kun kävimme kurkistamassa Argoshallissa tämän vuoden joulua. Joulukoristeissa on jokaiselle jotakin. Tuleeko sinulle valkoinen, punainen, musta, hopea, turkoosi, pastelli vai kultainen joulu?


Arvatkaa olisiko nuo bambit pitänyt ottaa mukaan?  Olisihan ne voinut. Olkkariin vaan johonkin nurkkaan tuijottelemaan lempeästi. Meillehän mahtuu tunnetusti.

Stockan joulu on aina yhtä upea. Siitä se joulutöhötys vähitellen alkaa, kun on käynyt ekaa kertaa joulua tunnustelemassa Stockalla. Me likes. Minä tykkään joulusta hirmuisesti. Ihan oikeasti. Olen myös salaa - ja ihan avoimesti valtavan iloinen, että neljävuotias on täysin jouluihminen. En ymmärrä ihmisiä, jotka eivät pidä joulusta. Niissä on jotain pielessä. Pakko olla. Kuka ei voi olla pitämättä Joulusta? Toiset vetoaa kamalaan kaupallisuuteen. Buu-huu. Semmoista se on. Kuka käskee olemaan kaupallinen? Siitä vaan laittaa havuja koristeiksi, ne ne vasta kauniita onkin. 

Minua ei ärsytä yhtään edes joululaulut kaupoissa. Antaa soida vaan. On ihmisiä, jotka eivät kestä tätäkään. Nutturaa löysemmälle siellä. Tosin Mariah Careyn All I want for Christmas ei ole varsinaisesti minunkaan suosikkini ja aiheuttaa verenpainetta, mikäli tämä renkutus kuuluu joka paikassa. Lähetänkin nyt kainon toiveen kauppiaille, että vaihtakaa levyä (tai minä vaihdan kauppaa). Ei muuta.

Meillä on ollut tapana ostaa muistoksi joku kuusenkoriste, jonka neljävuotias on saanut valita. Viime vuonna meille kotiutui pastellinvärinen jäätelötötterö, mutta se meni rikki pudottuaan lattialle. Voivoisentään. Osaan jo veikata mikä koriste meille tänä vuonna valikoituu. En ole vielä päättänyt uskallanko laskea yksivuotiaan tuohon jouluparatiisiin valitsemaan omaa koristettaan vai annanko neljävuotiaan vielä valita myös siskon koristeen. Se olisi tuolloin kaksi vaaleanpunkkua cupcakekoristetta. 

Vaan on se niin ihanaa, kun taas saadaan Joulu! 

Kommentit

Oioi, kyllä lapsi nautti taatusti retkestänne. :)
En ole liiemmin välittänyt joulusta ja minulla onkin siitä monia mielipiteitä. Lähinnä siivouksesta ja stressistä. Olemme nyt löytäneet täysin omannäköisemme tavan joulun viettoon. Me like! Ja autossa kuuntelen jo joululevyä ja pipareitakin tuli jo tehtyä.
Jouluna on myös ihanaa nähdä vanhoja ystäviä, jotka asuvat kaukana. Summa summarum ihan jees. :)
Ps. Postissa myydään ihanimpia joulukalentereita: myyrä- kalentereita! Oli ostettava!
Riikka sanoi…
Zirk: Niin siis siehän vasta varsinainen jouluihminen olet! Ihanaa! Hei ite Martat on sanoneet, että jos et vietä jouluasi kaapeissa, jätä siivoamatta ne. Hienosti sanottu Martat!
Anonyymi sanoi…
Annan sinulle yhden tai kaksi konkreettista syytä, miksi en pidä joulusta.

Kaksi lähiomaistani on kuollut kotona joulun alla sitten, että siunaustilaisuus oli uutena vuotena. Eri jouluina, ei kovin kauan aikaa sitten.

Toisekseen, olen aikuinen sinkku, joka asuu pienessä kaupunkiasunnossa, tai siis nukkuu siellä, mutta jossa ei juuri muuta voi tehdä. Eikä oikein muita paikkoja viettää omaa joulua ole.

Toisissa olosuhteissa rakastaisin joulua, ja ymmärrän hyvin tyttäresi huokailut Stokkalla.
Näissä oloissa kuitenkin lähden joulun alta pois.

OP
S sanoi…
Joulu on kivaa.

Mieheni inhosi ja vierasti jouluja ennenkuin tapasimme, mutta nykyisin hän on se, joka ostaa ekat glögit kotiin jo lokakuussa ja ripusti jouluvalotkin naapureiden iloksi lokakuun lopulla :D Lasten ilo ja riemu varmasti ovat tarttuneet. Ja ehkä omanikin.

Joulu on ihanaa, kun se on synkimpään aikaan vuodesta. On jotain jota ajatella ja suunnitella, koska ei voi mennä talviunillekaan.

Meillä on tapana kutsua joku lapseton, pariutumaton ystävämme meille joulupöytään ellemme ole mökillä. Yksinäinen joulu kaupungissa ei ole mukavimmasta päästä, muten OP tuossa kertoilikin.
Riikka sanoi…
OP: Osanottoni suruusi.
Eihän joulu todellisuudessa ole pelkkää tingeltangelia, kuten se tuossa tekstissä on kuvattu. Se on se Stockan joulu. :)

Jouluun on ladattu niin paljon tunteita. Poikkeuksetta myös niitä ikäviä tunteita, kaipuuta ja suruakin, myös meillä.

Jennijee sanoi…
Itsekin suhtaudun jouluun ristiriitaisin tuntein, erityisesti tavara- ja tingeltangel-osastoon. Mainitussa osastossa kuitenkin ihana idea tuo vuosittaisen joulukoristeen ostaminen, taidanpa varastaa sen meillekin.
Riikka sanoi…
Jarna: Hyvä Mies! Meilläkin saa kynttilät palaa ja valot palaa ikkunoissa. Joululauluja ei vielä kuitenkaan saada kuunnella. Hihi.

Jennijee: Ole hyvä vaan! :)
Mies suunnittelee jouluvalojen ostoa ja uskomatonta kyllä: retkeä Keskisen joulumaahan. :o oli työasioissa sillä suunnalla ja oli siellä poikennut. Haluaisi ilahduttaa poikia käynnillä! Aika suloista, mutta kannattaisko siksi ajaa 2h suuntaansa? Ja mulla on pieniä asennevaikeuksia, koska en ole Niitä Naisia, jotka intoa piukassa menevät sinne jouluostoksille, mutta lasten vuoksi.... Hihhhihhhih
Riikka sanoi…
Zirk: Jospa se Vesku olisi Ghanassa (toivotaan oikeesti, ettei ole) etkä sä siihen törmäisi. Sitä paitsi, jos se on Tuurissa, niin varmaan lueskelee jotain Roope-setä pokkaria siellä Aku Ankka hotellissaan. Et siihen varmaan kassalla törmää. Don't worry.

Suositut tekstit