Shhh, ei herätetä Iskää...

The Iskä

Ohjeet

Iskän unelmakakku Baileyskakun ohjetta mukaillen.

1. Ota peruspaketti kaurakeksejä, siinä on vähemmän kuin ohjeessa sanotaan, mutta riittää mainiosti 24 cm vuokaan. Trust me. Askartele irtopohjavuoka - laita leivinpaperia pohjalle ja voitele reunat.

2. Laita keksit keittiöpyyhkeen sisään, ota reunoista kiinni ja pura mahdolliset aggret mäiskimällä keksipyyhettä lattiaan. Täysillä. Pidä huoli, että keksit pysyvät pyyhkeen sisällä. Itse tykkään, jos muruissa on joukossa crunchimpaakin ainesta eli keksimurun ei tarvitse olla ihan sileää. 

3. Ota noin 100g voita, sulata kattilassa ja iske sitten ne keksinmurut sekaan ja sekoita. Painele tämä seos vuoan pohjalle lusikalla.

Mitäs sitten? 

4. Laita 4 liivatetta kylmään veteen ja vatkaa 2dl kermaa. Got it. Niin ja lisää tomusokeria 1 1/4 dl kerman joukkoon vatkatessasi sitä. Kun siitä tulee valmista, lisää tähän porukkaan mascarponea 500 g, mutta jos olit kaupassa viis vaille ennen sulkemisaikaa ja kaikki hyvät vaimot olivat vieneet mascarponet, niin ota vaikka 300g Philadelphiaa (ei mitään kevytversioita) ja 200g Creme Fraichea (ei mitään kevytversioita). Sitten sinne vaan sekaan nämä kaverukset.

5. Sitten tulee se hankala homma - tai ei kylläkään mulle, mutta mahdollisesti sulle. Erottele 3 valkuaista! Keinoja on monia. Trust me. Vatkaa ne kiiltäväksi. Orig. ohjeessa ei käsketty tehdä näin, mutta tee niin, koska minä pyydän. Sekoita tämä hattarapilvi sitten kermavaahto-tuorejuustoon.

6. Laita 1dl Baileys/Doolies/St. Brendans/Helmi/mikä vaan kermalikööri kattilaan ja kiehauta - lisää sitten likööriin liivatteet. Sekoita hyvin. Lisää likööriliivate ohuena nauhana kermavaahto-tuorejuusto-valkuissekoitukseen - ja sekoita.

7. Kaada tämä viritelmä vuokaan ja laita jääkaappiin valmistumaan yön yli. Koristele, jos jaksat, sitten vasta aamulla. 

8. Ihaile työsi tulosta. Kakku on niin hyvää, että iskä pyörtyy.

The Kakku


Pienet onnittelijat malttamattomina lahjakärryn kanssa.

Ihanaa Isänpäivän iltaa!

Suosikit