Valtakunnallinen satupäivä

kuva: täältä

Tänään vietetään valtakunnallista satupäivää. Meillä tämä ei normaalipäivästä tai illasta juurikaan poikkea, sillä satuja luetaan yleensä joka ilta. Viime aikoina neljävuotias on tosin innostunut kuuntelemaan myös äänikirjoja, joka tarkoittaa sitä, että peittelyjen, hyvänyöntoivotusten ja "SUUKKO JA HALAUS!" -huikkausten jälkeen neljävuotias saa kuunnella yksin äänikirjaa ja nukahtaa omaan sänkyynsä. Tämä on huimaa, sillä miltei tähän saakka jompi kumpi vanhemmista on toiminut nukuttamistehtävissä. Tänään on kyllä sinun vuoro. Minä kyllä nukutin eilenkin. Näissä tehtävissä ei onneksi ole enää pitkään aikaan kauan nokka tuhissut, sillä ilman päiväunia, neljävuotias nukahtaa nopeasti (excl. päiväkotipäivät, jossa lukuisista pyynnöistä huolimatta, neljävuotias nukkuu tosi sikeästi, ihan maksimit - kaksi tuntia). Just great.

kuva: gummerus.fi

Ehdottomia suosikkikirjoja neljävuotiaalla ovat tällä hetkellä Miina ja Manu, Pekka Töpöhännän seikkailut ja Risto Räppääjät. Äänikirjoista Vaahteramäen Eemeli ja Muumien seikkailut. Muitakin suosikkeja eittämättä olisi, mutta meiltä ei tällä hetkellä löydy muita äänikirjoja. Kirjastoautosta sopisi yrittää lainata ensi viikolla uusia kuunneltavia. Yksivuotias innostuu eniten Muumeista! Hän osaa sanoa myös erittäin painokkaasti muu-MI ja silloin luetaan!

kuva: wsoy.fi

Kommentit

Pepi sanoi…
Onk töpöhäntä vielä hengissä :D
Ihanaa, se oli mun suosikki jo silloin dinosurusten aikaa kun opin lukemaan :)
Jennijee sanoi…
Äänikirjat on ihania! Nappaa kirjastosta Melukylän lapset, se on hyvä.
Riikka sanoi…
Pepi: On, on. Pekka on niin symppis. Musta on ihana, kun neljävuotias tykkää siitä niin paljon. Täytyy myöntää, että hätkähdin, kun hän totesi erään kerran, että hän tykkää myös Monnista. Mitä, mitä, miksi?? Monni kuuluu Haisulin kanssa samaan jekkuilusarjaan eikä neljävuotias osaa nähdä heitä hirveän ikävinä tyyppeinä.

Jennijee: Joo, kiitos vinkistä, ja olihan tuolla huoneen hyllyllä noita äänikirjoja muitakin, mutta niitä ei kuunnella niin ahkerasti. Toiset ovat pelottavia, kuten Muumien Vaarallinen juhannus. Muumithan noin muutenkin menevät lähes kauhusta, että ei yllätä, jos pelottaa vähän.
Meilläkin luetaan aina vähintään iltasatu. Johannes leuhki eilen tykkäävänsä vain PELOTTAVISTA saduista: Hiawatha karjujahdissa löytyi kainalosta. Voisikin kokeilla Räppääjä satuja, jos ne jo 4-veellekin käy. Rakastavat niitä elokuvia nuo ryökäleet.
Mites muuten rokkojen ja rupien kanssa pärjäilette?
Ps. Oletkos huomannut, että Arla- keittiö arpoo fb:ssa kitchen aid-koneen?!?!?! Huutaa sun nimees siellä.
Meen muutes tästä nyt lakkaamaan kynnet. Hihih :D
Riikka sanoi…
Zirk: Risto Räppääjässä on tekstiä enemmän kuin kuvakirjoissa, mutta jos vaan tykkäävät kuunnella, niin go for it.

Rokot ja ruvet käsittelinkin jo erillisessä tekstissä, mutta kiitos kysymästä. Käsiä kutittaa ihan saatanasti. Tämän pitäisi alkaa olla jo voiton puolella. Voi peeveli.

P.S. Miltäs Essie tuntuu sormissa? Huom! Se on vielä sitä
Professional Essietä. Kröhm.
Essie on ollut hihityttävän huikea kokemus so far. Mulla on atooppinen iho jonka ansiosta kynnet ovat lyhyet ja iho, noh, kulahtanut/ rupinen. Mietin, onko ihan pervoa kaunistaa tällaisten käsien kynnet. However, kynsilakka tuntuu ihanalle. Tuntuu naiselle. Tykkään! Ja kuivu nopsaan!

Suositut tekstit