Olisi taas aika loistaa

kuva: täältä
Se alkaisi yövuoro ihan justiin. Huomenna ne tulevat. Juhlimaan yksivuotiasta. Fashionably vain kuukauden myöhässä. Kakku odottaa täyttämistä. Sen on paras olla hyvää. Täytteeseen tulee Fazerinaa, joten sillä on jo paljon pelastettu. Ruokia en ole vielä miettinyt, koska bravuurit lohikeitto ja karjalanpaisti tarjoiltiin viime visiitillä. Appiukko ei mitään avokadopastoja suuhunsa pistä, joten perunasta lähdetään. Eikä sitten mitään valkosipuliperunoita.

Viime visiitillä sain hiljaista hyminää, joka kuulosti hyväksynnältä, paistamalla kunnon pihvit. Jätin ne medium+:ksi, ja Miehen piti ensin vakuutella, että pihvi ei ole mitenkään raakaa, vaan suussasulavaa, kun sitä ei ole paistettu kengänpohjaksi. Olivat rohkeita ja pihvit maistuivat. 

Ehdotin Miehelle, että viedään ne johonkin ravintolaan, johon sain vastaukseksi, ettei niitä puutarhatonttuja viedä yhtään mihinkään. Turhaa siis stressata pöytävarausten perään. Tää joutuu pinnistelemään pari päivää lieden ääressä. Just great. Taidan jemmata jonkun liköörijemman maustekaappiin. Pullapitkon haen Stockalta huomenna. Täytyy tarkistaa, että se on varmasti tuoretta.

Onko teillä miniälle hyviä reseptejä? Mitä tarjota keitetyn perunan kanssa? Kaksi vuorokautta. Mielellään jotain muuta kuin lihapullia, vaikka ne ovatkin varsin hyviä ja varmasti maistuisivat. Lihapullat saattavat olla menussa lauantaina. Stressi päälle---NYT!

Kommentit

Pepi sanoi…
Kaikki puutarhatontut tykkää maksapihveistä kermakastikkeesta sipulirenkaitten kanssa!
Paitsi ne jotka ei tykkää....
Jos tykätään, niin kauppaan, hopi hopi, naudanmaksaa valmiiksi ziipaloituna, kyllä kaupansetä/täti sen verran jeesaa...

Slakkapihvit?? Maistuis ainakin mulle, haisee kyllä kämppäkin mutta haiitaaks se.

Nonnii, nyt mun TAAS tuli nälkä! Että mä itsekin saan tän jo aikaseksi :(
Jennijee sanoi…
Uunilohta? Hernekeittoa (ei perunoiden kanssa kuitenkaan)? Jauhelihamureke (meillä huomenna, perunat tosin loppuneet)? Se avokadopasta on muuten tosi hyvää, kannattaa kokeilla.
*Laura* sanoi…
Tykkäiskö ne lasagnesta? Tsemppiä! :)
Riikka sanoi…
Pepi: Epäilemättä maksapihvit maistuisivat heille. Keittäjä Garmee ei ehkä uskalla ottaa tuota riskiä ristikseen, kun ei ole aikaisemmin valmistanut. Silakkapihvit myös, mutta hirmu käryyttämistä yritän välttää juuri tuon tuoksuefektin vuoksi. Vasta pohdin, että pitäisipä tehdä silakkapihvejä, joska noille pienillekin maistuisi. Kiitos vinkeistä!

Jennijee: Kiitos vinkeistä. Mua ällöttää tuo jauhelihajotenkin, kun sitä on meillä arjessa niin paljon. Vaikkakin on haasteita tässä ruoanlaitossa, niin jotain melko stydiä saisi se sapuska olla, ettei tarvitse montaa ateriaa olla kyökissä höösäämässä. Eli ehkä ei hernekeittoa. Uunilohi voisi ollakin hyvä vaihtoehto, sitä pitää olla vaan tosi reilusti, että riittää.

Laura: Harkinnassa, mutta voisikohan sen tehdä perunalasagnena? Itse rakastan mm. risottoja, ja olisin tehnyt sitä, mutta tajusin, että riisi on varmaankin iso no-no. Kiitos vinkistä!

P.S. Kakku on nyt täytetty, ja tietysti tein sellaisen täytteen, jota en ollut ennen kokeillut. Voijee. Paineita, paineita. No sen Stockan pullapitkon kanssa pelastaa tuon kakunkin. Toivottavasti.
Hahhah! Mä oon niin maailman kauhein (siis miniä helvetistä), voin hyvänä päivänä keittää kahvit, mutta appiukko hakekoot kupin itse kaapista ja maidon jääkaapista. Erittäin hyvänä päivänä meillä voivat saada ruokaa tai heillä kiitoksen. Oikeasti.
Paljon ollaan tekemisissä. Ja olen myös antanut appivanhempien kuulla kunniansa *useasti* ja *aiheesta*. Ja hahhah, voi kunpa en tuntisi tuota peruna on ainoaa oikeaa ruokaa- oireyhtymää, mutta tunnen... Perunamuusia siis kehiin, sitä lohta, kermalillu kastiketta, entäs uuniperunat ja jotain mättöä? Paahdettuja uunijuureksia ja... Lihapataa? T: viimeksi söin punaista lihaa 20vuotta sitten.
AI niin: tsempit ja lehmän hermot! Eiks niitä nyt vois johonkin ravintolaan viedä? Riittäisi kotona jutunjuurta?
Riikka sanoi…
Zirk: Kiitos, jotain mättöä tosiaan. Ei mitään pikkupiiperrystä, vaan joku potka tuonne uuniin, josta voi jotain luitakin imeskellä.

Mä oon ihan kamala. Mieskin on ihan möksällään*), kun kävi lukemassa kakun etenemisestä täältä blogista, ja rouva senkus arvostelee anoppeja. Olisin kiitollinen. Mutta minähän oon!

Siis oikeasti mukavia ihmisiähän he ovat, eikä meillä ole oikeasti mitään ongelmia (tavataan kaksi kertaa vuodessa - kröhm), mutta tietysti miniä yrittää pistää parastaan.Mikään ei riitä. Hihhi. Taas lipsahti.

*ei oikeesti ole möksällään, ettei nyt tulis vaan jotain kamalaa aviokriisiä just ennen kuin anopit seisoo rautatieasemalla. Tuleehan se. Ihan varmasti.
Riikka sanoi…
Siis oikeesti! :D
No minusta kyllä appivanhemmat saavat olla kiitollisia upoeasta mahdollisuudesta tavata lapsenlapsiaan. Myähhähhää! :D Ja miehelle terkut, että Ripu se vaan täällä purkaa jännitystään.
Voishan mieskin ne ruuat väsätä niin Ripu sais ihastella, miten upeasti kasvatetun miehen on itselleen saanut?! ;)
(Olikohan huono hetki alkaa viattomaan kiusoitteluun? No, näillä mennään.)
Pepi sanoi…
kaiken loistamisen keskellä...käypä kurkkaamassa mun tämän päiväinen postaus...

Suositut tekstit