Syksysunnuntai à la äiti


Tänään saimme nauttia mahtavasta syyssäästä, jota vietimmekin ulkoillen ja leipoen yksivuotiaan synttärikakku nro2:sta Ukin vierailun kunniaksi. Tällä kertaa kakuksi valikoitui bravuurini porkkanakakku, joka on Miehen mukaan niin hyvää, ettei minun kannattaisi muita kakkuja edes yrittääkään. En ole varma piileekö tuossa joku mesitsi, joka minun kannattaisi ottaa onkeeni. Tai siis olen varma, että siinä on mesitsi, joka ei ole edes mitenkään piilossa. 

Äiti ei jaksanut ulkoilun päätteeksi alkaa vääntämään mitään lihapullia, vaan päätti kaivaa upeimmat syyssaapikkaansa kaapin perukoilta ja vetäisi ne jalkaansa ruoan hakureissulle.


Lempparisaappaani - Vagabond, ostettu K-Kengästä Joensuusta vuonna hmmm.. ehkä noin kymmenen vuotta sitten. Härregyd. Näillä ihanuuksilla pystyy just ja just koikkelehtimaan alakerran pitseriaan ja sitten ne voikin taas riisua. Vaan ovathan ne aivan upeat.


Äiti kokkasi tänään siis pitsaa koko porukalle. Lompakko on rekvisiittana. Se on Kiplingin ja Ukki aina vitsailee, että se houkuttelee varkaita, kun on noin paksu, vaikka ei ole mitään arvokasta sisällä. Ai-miten-niin-ei-mitään-arvokasta.. On kirjastokortti, Stockan kortti (luottokortti), Robertsin leimakortti ja kamalasti muita jäsenkortteja, kuten kuntosalille. Hahhah. Seteliosio on poikkeuksetta aina tyhjä.
Lisäksi kannoin ylpeänä siskon pari vuotta sitten neulomaa pontsoa ylläni. Se on niin ihku. Kiitos Maagi! Me luv it. 

P.S. Maagi-siskoa on muuten kiittäminen siitä, että meidän perhe pysyy talvisin lämpimänä. Hänen käsialaansa on meidän perheen villasukat ja lukuisat huivit, lapaset ja lasten villatakit ja muut. Hän toivoi itse villasukkia synttärilahjaksi, ja kilkattiko täällä puikot? No mitäpä luulette, mutta täälläpä kilkatti, ja saimme kuin saimmekin annettua hänelle lahjaksi toivomansa ihkaoikeat, ihanat villasukat. Kiitokset Heidille pelastuksesta!


Kommentit

Heidi sanoi…
No kiitosta kiitoksista! (näistä ei tartte enää kiittää :)). Ilmeisesti sukat olivat kaikinpuolin sopivat? Sellasta se on kun itse neuloo; kylmin varpain saa olla kun muut vie kättensä hedelmät. No meillä se kyllä ulottuu melkein koko perheeseen, rva Suutari on tässä enempi kuin lestissään. Mutta puolustukseksi voin sanoa, että pipoissa piisaa.

Ihanat nuo saapikkaat, oikein Syksykengät! Itse hankin pitkällisen kitsastelun jälkeen Clarksin Desert bootsit, ja kyl vaan sopii just tällaiseen kuulaan kirpeään (ja kuivaan!) syksy säähän.

Mukavaa viikkoa, pimut!
Riikka sanoi…
Heidi: Kyllä vaan sopii kiitellä, kun siellä oli muutakin tekemistä kuin alkaa kilkutella. Sukat olivat ilmeisen sopivat, kiitos vaan kysymästä, ja olin kyllä tosi iloinen, että sain hänelle ne annettua. Kiitos. :D

Ja kerran vielä kiitos, saapikkaat ovat kyllä tosi kivat. Vannon joka syksy, että opettelen niillä kävelemään, vaan aina sen yhden kerran jälkeen ne jää pitämättä. Täällä pitäjillä kun tulee käveltyä niin kamalasti, että pitää olla mukavat kengät.

Ooi, ja sellaiset varmasti on Desert bootsit. Onnittelut, oli varmasti onnistunut ostos.

Mukavaa viikkoa sinne myös!
Vera sanoi…
Mikäköhän siinä on kun jotkut osaa neuloa ja vaikka mitä, ja mä en saa aikaseks edes patalappua??

Hienot kengät sulla! Mulle tuli tänään postissa ah, niin epänaiselliset, lastenosaston Sorelit. Joo just sellaset missä on kuminen alaosa ja ylhäällä jotain toppaa. Mut mä tarviin sellaset työkengiks loskaan, niih!
Maagi sanoi…
Ai hei, SE Heidi on täällä! Kiitos kiitos, IHANAT SUKAT sainkin! Ovat olleet jalassa syntymäpäivistä lähtien joka päivä. ja voi itku, nyt on joku kitka puikkojen ja neulojan välissä täällä kun ei synny mitään. Mutta ei hätää, pian taas lähtee :). nää on niitä fiilisjuttuja. suorastaan henkimaailman.

Iloisia ajatuksia!
Riikka sanoi…
Maagi: SE Heidi joo on sun sukkien takana. Onneks on! :) Mulla on kuule kans joku ihmekitka mun ja minkään käsityöjutun välissä. Hih. Ei vaan, Mies katkerana totesi eilen, että hän ei ole saanut Maagilta sukkia, kaulaliinan kylläkin, mutta ei mukamas sukkia. Intin vastaan, mutta ei uskonut, ja näytti minulle anopin pikkuiselle lapselleen värkkäämiä, erittäin pahasti vinksahtaneita sukan tapaisia. Toinen oli puoleen pohkeeseen ja noin lapion levyinen, ja toinen oli kuin tehty meidän neljävuotiaan jalkaan. Noo, äidin rakkauvella ne ainakin on tehty, jos ei muuta. Anoppi ei kylläkään ole minulle sukkia tehnyt. Wonder why?

P.S. Ei paineita kylläkään sun neulomustehtaaseen, Miehellähän on jo nuo sukat. Buahhaha.
Maagi sanoi…
No hirrrrveet paineet tuli just. Huh!

Silloin yks joulu KYLLÄ muuten sai!

Suositut tekstit