D-vitamiini ja äidin koettelemukset palkittiin


Lasipullo vs. pipettiversio
0-1
kuvat: yliopistonapteekki.fi

Varsinainen murheenkryyni on kuopuksen ensimmäisen elinvuoden ajan olleet D-vitamiinit. Kyllä. Nimittäin sillä henkilöllä, jonka mielestä D-vitskujen antaminen pikkuruisista lasipulloista on jotenkin tosi hyvä idea, ei ole ollut koskaan yhtään vauvaikäistä lasta toisessa käsipuolessa killumassa. Olen täysin varma tästä.

Muistan, kun kuopus syntyi ja kahden viikon iässä alettiin antamaan vitamiineja, päätin ettei hänelle anneta sitä myrkyn makuista jekovitzia, jota tosin esikoinen odotti suu apposen selällään. Miten voikaan olla niin hirveetä? Satsasin D13-vitskuihin, joissa oli samassa Rela-maitohappobakteerit. Suojataanpa samalla pikkuisen masu, ajattelin ma. Näitä ostin kaikkiaan kaksi pulloa, koska tuo kahden viikon puteli maksoi yli 20e. Lisäksi menetin hermoni siihen pullon muotoiluun, koska vauva sylissä tippojen ravistelu pullosta oli niin raivostuttavaa.

Multi-tabsilla oli kuitenkin fiksumpi, pipetillinen versio, ja olin ajatellut alkaa käyttää niitä. Vaan sepä ei ollutkaan mikään helppo jobi. Jokikisessä apteekissa oli tämän tuotteen kohdalla viesti, että tavarantoimittajalla vaikeuksia. Näitä vaikeuksia oli about vuoden ajan. Olin jo luovuttanut ja reuhdoin sen lasipullon kanssa menemään jo kuin vanha tekijä, kunnes viime viikolla särkylääkeostoksilla ollessani myyjä huikkasi minulle, että guess what, nyt löytyisi se kaipaamani tuote! Olin ilmeisesti kysellyt tuon putelin perään tarpeeksi/liian usein, että oli tämä vaativa naama jäänyt myyjänkin mieleen. Muistan erään kerran avautuneeni ostaessani tuota lasipulloversiota, että tämä on niin hankalaa, että tekisi mieli jättää antamatta koko fuckin' vitamiinit! Uudesta pipettimallista olinkin niin iloinen, että tokaisin kassalla Halleluja! Get a life, tiedetään.

EDIT: Mitvit on D13-vitskut? No ehkä ne on jotain erikoisvitskuja. Hahha. Ne oikeasti taitaa olla D3. Oh well.. Sama asia. Hihhih.

Kommentit

*Laura* sanoi…
Meidän pojat rakastaa sitä hirveetä Jekovitia. En uskalla kokeilla muuta. :) (Vaikka se ei kai sisällä niitä deekolmosia tai jotain.)
Hei hyvä kun muistutit: vois muistaa ylipäänsä antaa ne d-vitskut!
Riikka sanoi…
Laura: Se on niin ihmeellistä miten lapset sitä rakastaa!

Zirk: Jos on unohtunut, anna D13-vitskuja, niissä on spezialtehoja. Hahha.
Viona sanoi…
En tunnista ongelmaa. Tiputan lasipullosta tipat lusikkaan, jolla sitten annan vitamiinin sitterissä istuvalle vauvalle. En ole tullut ajatelleeksi, että voisi olla joku muukin tapa.
Riikka sanoi…
Vadelmia: Ootko yrittänyt tätä tehtävää yhdellä kädellä? Korkki, lasipullo, lusikka? Joutuu ravistelemaan pulloa, ja vitamiinit on meitsin sukilla. Ei toimi.
Viona sanoi…
En ole kokeillut, miksi pitäisi? Onko tämä taas niitä "katso, ilman käsiä" -temppuja? En ole koskaan niihinkään ryhtynyt, ja olen tuhahdellut paheksuvasti aina, kun joku ajaa pyörällä ohi kädet taskussa.
Riikka sanoi…
Vadelmia: Siinä meillä on viisas nainen. Ei pidä turhia temppuilla. Allekirjoittanut, jos ylipäätään muisti koko vitskuja antaa, oli tällä vauva kainalossa -tyylillä. Nykyäänhän lasiputeleissa ei olisi varsinaista vikaa, kun tyyppi istuu Stokkessaan, vaan nyt sitten on käytössä se vuosi sitten kaipaamani pipettipullo. Kankku edellä puuhun, vai-miten-se-meni?

Suositut tekstit