Halloween-naamiaisasukauhua

kuva: täältä

Hälyyttäkää apua. Olen antanut neljävuotiaan ja myös itseni täysin väärin perustein uskoa, että saan tehtyä perjantaiksi neljävuotiaalle päiväkodin naamiaisiin asun. WTF? Mitä tehdään? Lapsi toivoi alunperin Tau-nallen asua. Olen päätä raaputellen käännellyt muutaman päivän neljävuotiaan valmiita mekkoja, joita voisi tuunata (ei voisi), ollut yhteydessä netistä löytyneeseen hienon Tau-nallen mekon tekijään mahdollisia rautalankaohjeita varten, mutta ei. Miten se perhanan keltainen kaulurikaan tehtäisiin? Eikö tuo lapsi pääse ikinä yli noista samperin nalleista? En ole toistaiseksi uskaltautunut Eurokankaaseen.

Tämä kenties hyvä, sillä neljävuotias alkoi tänään pohtia uutta naamiaishahmoa. Loistavaa, ajattelin ja vetäisin naamiaiskaupan verkkosivut esille, vaan mikään valmiista vaihtoehdoista ei lasta innostunut. Ei yksikään, edes Peppi Pitkätossu, vaikka yritin, että meillähän olis Herra Tossavainen laittaa olkapäälle. Kunnes lapsella välähti! Hän keksi haluavansa olla Viileä Venla. No huraa. Ne asusteet saadaan kyllä värkättyä jonkun valmiin mekon päälle ja uskokaa tai älkää, on olemassa ihana Loru, josta voi ostaa niitä oikeita ja aitoja Viileän Venlan virkattuja hiuskoruja. Halleluja, sanoin minä ja hykertelin. Nyt tää äiti räjäyttää pankin tässä naamiaistouhussa. Vai en mukamas saa järkättyä makeeta asua lapselleni. Watch me. Mies muuten oli lievästi sanottuna aivan kauhuissaan, kun kerroin kaivavani ompelukoneen esille ja surauttavani Tau-nallen mekon lapselle. I quote: Et ole tosissasi. Vähänkö ne nauraa sille. Hei, vähänkö on luottoa meikäläiseen. Painotus sanalla: vähän.

Etsin Lorun - tuon mahtavan pelastuskaupan yhteystiedot, kunnes lapsi alkoi jälleen epäröimään. Komensin hänet pohtimaan asiaa yön yli ja ilmoittamaan äidille aamulla, sillä hänen on ymmärrettävä, että naamiaisasun tekemiseen tulee varata kosolti aikaa eikä päätöstä voi enää huomisen jälkeen muuttaa. Nyt lapsi rullailee lakanoita, koska on liian stressaantunut nukkuakseen. Lista suosikeista kasvaa, eikä nyt voi tietää haluaisiko hän olla Annina Ballerina, Viileä Venla vai sittenkin se Tau-nalle. Ei Tau-nalle, mä pyydän. Olen aamulla valmiuksissa juoksemaan Loruun luottokortti valmiina kädessä. Serious shopping edessä, mutta vain, mikäli lapsi päätyy Viileään Venlaan. Ei tule nimittäin uni silmään ensi yönä.

Kommentit

Heidi sanoi…
Merirosvo. Stockalta löytyy laadukas ja lähes Jack Sparrow-tasoinen kostyymi. Sain kyseisen kostyymin myytyä jopa ekaluokkalaiselle (tytölle) Halloween-discoon googlettamalla kuvan Keira "piraatti" Knightleysta.

Piti googlesta katsoa myös, että wtf on Tau nalle. Mulla on selkeästi Riitan mentävä aukko sivistyksessä.
Riikka sanoi…
Heidi: Olen edelleen suu auki. Miten teillä ei tunneta Titi-Nallea? Rispect. Iso käsi ja mitä näitä nyt on. Meille muutti Titi-nallet noin 3,5 v sitten eikä päivääkään olla oltu ilman. Jos ei olla niitä hoilotuksia ja Riitan erikoistehosteita (ne asut, auttakee) katseltu, niin kirjoja luettu ja pehmonalleilla leikitty. Kaiken kruunaa se, että lapsi - yleensä kaupungilla - ollessamme huutelee perääni ihan täysillä kutsuen minua nimellä RIITTA! Voi elämä, mutta mehän leikitään Riittaa. Vastaan yleensä jossain kassajonossa naama punaisena ähöttäen jotain tyyliin Eiköhän palata takaisin Hirsimetsään.. Missä vaiheessa ne innostuu jostain barbeista?
Riikka sanoi…
Heidi vielä: Olin niin shokissa tuosta sun Nalleperhe vapaudestasi, että unohdin kiittää vinkistä. Siis kiitos tuo merirosvo on mainio ehdotus. Täytyypä ehdottaa neljävuotiaalle.
Eppusen kaapilla sanoi…
:D Mikä on Tau-nalle?

Poika saa luvan olla kaikissa naamiaisissa karhu, koska meillä on se Heman Unicef karhulakki & tumput, ja koska hän osaa murista hyvin. ;)
S sanoi…
Onneks meilläkään ei kukkaan tiedä Tau-nallesta yhtään mitään! Kuulostaa meinaan aika pahalta syndroomalta :)

Meillä kaivetaan Naamiaislaatikosta mitä sattuu löytymään (erilaisia Tiimari-korvia ja sarvia ja saparoita ja parit viitat ja feikkirillejä jne).Kasvovärit pelastaa tilanteen kin tilanteen. Olen maalannut vaikka mitä, kuten SpiderManin, vampyyrin, zombien, pupuja, kissoja, lumileopardin(!) ja vaikka ja mitä. Osta kasvovärit ja voilá, elämä helpottuu! (Mutta milläs maalaat jonkun Tau-nallen???)Sori kolme kysymysmerkkiä, mutta milläs muuten ihmettelet megana!
Pepi sanoi…
Jestas sentään!
MINÄKIN tiedän Tau-nallen! Ja muut saman klaanin jäsenet :) - ja mun laps on sentään yli kolkytvee.....johtuiskohan tämä rinsessoista?
Viileen Venlan kohdalla meni kyllä hetki, mutta nyt jo pysytään taas kelkassa :D
Riikka sanoi…
Eppusen kaapilla: Ole hyvilläsi, jos et tiedä mikä on Tau-nalle. :) Ja teilläpä onkin superit naamiaisoutfitit, murmur vaan.

Jarna: Eiootodellista. Onnea vaan sinnekin tästä titittömästä elämästä.
Kasvomaalit ja mä, hmmm? Ei sovi yhteen.

Pepi: Yes, kanssakärsijä. Mahtavaa, siis ei ole, mutta tiedät missä maailmassa mä elän.

Suositut tekstit