Halloween-naamiaisasukauhua

kuva: täältä

Hälyyttäkää apua. Olen antanut neljävuotiaan ja myös itseni täysin väärin perustein uskoa, että saan tehtyä perjantaiksi neljävuotiaalle päiväkodin naamiaisiin asun. WTF? Mitä tehdään? Lapsi toivoi alunperin Tau-nallen asua. Olen päätä raaputellen käännellyt muutaman päivän neljävuotiaan valmiita mekkoja, joita voisi tuunata (ei voisi), ollut yhteydessä netistä löytyneeseen hienon Tau-nallen mekon tekijään mahdollisia rautalankaohjeita varten, mutta ei. Miten se perhanan keltainen kaulurikaan tehtäisiin? Eikö tuo lapsi pääse ikinä yli noista samperin nalleista? En ole toistaiseksi uskaltautunut Eurokankaaseen.

Tämä kenties hyvä, sillä neljävuotias alkoi tänään pohtia uutta naamiaishahmoa. Loistavaa, ajattelin ja vetäisin naamiaiskaupan verkkosivut esille, vaan mikään valmiista vaihtoehdoista ei lasta innostunut. Ei yksikään, edes Peppi Pitkätossu, vaikka yritin, että meillähän olis Herra Tossavainen laittaa olkapäälle. Kunnes lapsella välähti! Hän keksi haluavansa olla Viileä Venla. No huraa. Ne asusteet saadaan kyllä värkättyä jonkun valmiin mekon päälle ja uskokaa tai älkää, on olemassa ihana Loru, josta voi ostaa niitä oikeita ja aitoja Viileän Venlan virkattuja hiuskoruja. Halleluja, sanoin minä ja hykertelin. Nyt tää äiti räjäyttää pankin tässä naamiaistouhussa. Vai en mukamas saa järkättyä makeeta asua lapselleni. Watch me. Mies muuten oli lievästi sanottuna aivan kauhuissaan, kun kerroin kaivavani ompelukoneen esille ja surauttavani Tau-nallen mekon lapselle. I quote: Et ole tosissasi. Vähänkö ne nauraa sille. Hei, vähänkö on luottoa meikäläiseen. Painotus sanalla: vähän.

Etsin Lorun - tuon mahtavan pelastuskaupan yhteystiedot, kunnes lapsi alkoi jälleen epäröimään. Komensin hänet pohtimaan asiaa yön yli ja ilmoittamaan äidille aamulla, sillä hänen on ymmärrettävä, että naamiaisasun tekemiseen tulee varata kosolti aikaa eikä päätöstä voi enää huomisen jälkeen muuttaa. Nyt lapsi rullailee lakanoita, koska on liian stressaantunut nukkuakseen. Lista suosikeista kasvaa, eikä nyt voi tietää haluaisiko hän olla Annina Ballerina, Viileä Venla vai sittenkin se Tau-nalle. Ei Tau-nalle, mä pyydän. Olen aamulla valmiuksissa juoksemaan Loruun luottokortti valmiina kädessä. Serious shopping edessä, mutta vain, mikäli lapsi päätyy Viileään Venlaan. Ei tule nimittäin uni silmään ensi yönä.

Suosikit