Oho, nyt ne hörppäs!

Ihanaa, ihan paras ilma!

Koko päivän satoi. En ole niitä äitejä, jotka menee ulos torottamaan urhoollisena puistoon, jos taivaalta tippuu yhtään mitään. Lumihiutaleetkin ovat siinä ja siinä onko no-go, vesipisaroista puhumattakaan. Ehkä me olemme sittenkin sokerista. Vietimme siis koko päivän sisällä. Lego- ja rakennuspalikat kolisivat, ja pienemmän ihanuuden päiväunien aikaan pelasimme synttärilahjaksi saatuja pelejä viisivuotiaan kanssa. Kiitos vain, nämä ovat niin tykättyjä! Lego Friendsillä on muuten kirja, jossa lukemisen ohella rakennetaan mm. Mialle sänkyä ja pihalle omenapuita. Tytöt ovat rohkeita aarteenetsijöitä ja sitten leikitäänkin jalokivillä. Luonnollisesti.Illalla vihdoin vetäisimme viisivuotiaan kanssa kumpparit jalkoihin, ja jos itse meinasin olla vähän kulmat kurtussa, kun vettä tuli kuin aisaa, niin viisivuotias kiljui innosta, ja totesi tämän olevan ihan parasta! Ehkä meidän pitäisi sittenkin torottaa puistoissa rankkasateellakin?   

Lähdimme piipahtamaan Stockalla ihmettelemässä tämän kesän Cientoja ja ennen kaikkea Tomsseja. Minua nimittäin vähän ahistaa ne Cientojen tuoksut. Mitähän niihin kenkiin on suihkutettu, kun ne tuoksuu niin voimakkaasti koko kesän tai oikeammin vielä vuosia? Viisivuotias kutsuukin niitä karkkikengiksi. Äiti puolestaan on sydämensä menettänyt Tomsseille. Haluaa! Ihan itellekin.

Kotimatkalla lapsi löysi kaupungin syvimmän lätäkön ja kohta kuului: Oho, nyt ne hörppäs! Kamalan kikatuksen saattelemana viisivuotias lontusteli kotiin sukat ja saappaat aivan litimärkinä, mutta leveä hymy huulilla.
  

Kommentit

Taikinanaama sanoi…
Hei siis, mä just selasin netistä Tomsseja! Viime kesänä mulla oli yhdet, ja ne oli ihanat! Lapsille näytti nykyisin olevan ihania pikkuisia ja äidille ihania isompia. Mahtavaa! Laitas joku alennuskoodi tai halpalaarin osoite, niin päästään tilaamaan!
Riikka sanoi…
Taikinanaama: Kyllä! Oot ihan samoilla! Ne Tomssit ovat niin pakolliset hankittavat, ja niin ihanat. On tosiaan koko perheelle, jos haluaa oikein samistella. Vielä bonuksena sitä lahjoittaa yhdet parit johonkin kehitysmaahan kenkiä tarvitsevalle (One for One). Voiko olla parempaa syytä ostaa kengät, ei voi.

Hei ja kun kerran noin nätisti pyysit, niin mähän laitan alekoodin. Stay tuned. :)
Anonyymi sanoi…
Lätäköt oli kivoja - ja kastemadot kans.

Lapset katsovat maailmaa niin eri näkökulmasta kuin aikuiset.


Toivottavasti jotenkin helpottaa oloa, että muistojuhla on ohi.Ja toivottavasti isäsi voi hyvin.

OP
Riikka sanoi…
OP: OP: Apua, kastemadot! Meillä taitaa tuo isompi ihan pelätäkin niitä, joten ei hätää. :) Siinä olikin tänään taas oppimisen paikka, miten kaunista sade voikaan olla.

Kiitos OP lämpimistä ajatuksistasi. Olo on epätodellinen, ja on hyvin vaikeita hetkiä, jotka oikein jysähtää eteen, jos on ollut hetken asiaa ajattelematta. Isä suree tietysti myös, ja yrittää täyttää päivänsä uusilla kuvioilla, kun ei ole äidin luona käyntejä. Aikaahan tämä ottaa, ja on rankkaa. Niin ja ihan kamalan surullista. :(
Riikka sanoi…
No voi äh, mitä kirjoitusvirheitä!

Suositut tekstit