Keeping busy and carrying on

Uusi OLKKARIN lelupussi

Olo on ollut pari päivää sanalla sanoen uupunut. Eilen tuntui siltä, etten kerrassa saa tyttöjä ulos, oli niin voimaton olo. Tänään sama juttu, ja aamusta alkaen. En kuitenkaan valita. Kuulunee tähän tilaan. En suinkaan ole mitään lepäillyt, koska en pysty vain makaamaan (monestakin syystä), vaan olen siivonnut - ihan hulluna. Jostain syystä siivoaminen kiinnostaa ja sitä jaksaa tehdä. Tosin, jos silmät sulkisin, kajahtaisin varmaan lattiaan.
 
Olkkarin lelut ovat nyt kauniissa Varpusen pussissa. Pussukka on hienompi (ja isompi!) kuin olisin kuvitellutkaan. Nyt on Busstopissa -15%, joten jos harkitset, niin suosittelen tarttumaan aleprossaan. Nämä eivät ole ikinä alessa. Tekisi mieli tilata lisää ja eri kokoisia.

Ulkona oli tänään jälleen aivan ihana ilma, lähetin Miehen ja lapset sinne. Itsekin piipahdin ulkona - kävin ostamassa mäntysuopaa. Meillä oli illalla saunavuoro, ja kannoin olkkarin matot sinne. En ehtinyt pestä kuin yhden ison maton, mutta edes sen. 

Ajatuksena oli tehdä sushia kotona tänään. En jaksanut ajatellakaan, että alan vahtia sushiriisin valmistumista kellojen kanssa. Ei, ei. Nyt ei jaksa tämmöisiä projekteja.

Huomenna on ohjelmassa kukkien tilaaminen äidin muistojuhlaan. En löydä mieluista muistovärssyä. Niin monissa voivotellaan jotain kivuista, säryistä ja/tai jopa kylmistä käsistä. Ärsyttävää. Täydellisen muistovärssyn etsintä jatkukoon. 
Kommentit

*riikka* sanoi…
Ehdin voihdoin istahtaa koneelle ja lukea muidenkin blogeja ja täällä olikin ikäviä uutisia:( Otan osaa suruusi.
Toivottavasti sopiva muistovärssy löytyy, se on yllättävän vaikeaa ja yllättävän tärkeää, että löytyy juuri se oikea. Minulla on valitettavasti kokemusta.
Riikka sanoi…
Voi ei, Riikka. Otan osaa omaan suruusi ja kiitän lämpimästi ajatuksistasi.

Sopivan värssyn löytäminen on nimenomaan tärkeää. Olen ihan hämmästynyt minkälaisia ehdotuksia on tarjolla pilvin pimein. Kuka noissa värssyissä haluaa muistella sairauksia tai kuolemaa? Ilmeisen moni, mutta en ainakaan minä. On nukuttava yön yli ja virkeimmin silmin aamulla löytää se täydellinen.
Anonyymi sanoi…
Etsin isäni kuolinilmoitukseen tekstin. Minusta se oli helppo valinta - ko. värsyä näkee jonkin verran, mutta silti siinä oli henkilökohtainen sävy - muistutti minua yhdestä matkasta vuosia sitten isän kanssa kahden.

Vaikka tuon värsyn löytäminen on tärkeää, niin ajatuksia on niin paljon, etteivät ne kaikki siihen mahdu. Mutta jos edes yksi keskeinen, niin se on hyvä se.

Joillekin - kuten siskolleni - toimeliaisuus lähes maaniseen työntekoon asti - helpottaa alkuvaiheessa, mutta anna surulle ja väsymykselle myös aikaa. Ja kaikenlaisille tunteille. Vakavasti sairaan tai muutoin vaativan läheisen kuolema saattaa herättää surun lisäksi myös helpotusta, joten anna kaikille tunteille tilaa.

Itse inhosin sanaa surutyö, mutta kyllä se työstä käy. Se vaatii aikansa ja voimia, joka tapauksessa. Ottaa omin luvin, jos siihen ei muuten suostu.

OP
Riikka sanoi…
OP: Kiitos kauniista ajatuksistasi.

Meillä on myös kuolinilmoitukseen mielestämme sopiva, ja kaunis teksti. Vielä kukkavihkoon pohdiskelen tekstiä, vaikka sekin alkaa jo selkiytyä. Jotenkin sitä haluaa, että siinä on oikeasti jotain mitä haluaa välittää, eikä ihan mikä tahansa värssy.

Kyllä minäkin lepään, tänäänkin nukuin päikkärit, ekaa kertaa ties miten pitkään aikaan. Se tekeminen vaan jotenkin ehkä helpottaa, ja meillä muutenkin tätä touhua piisaa. Väsyttää vaan kamalasti.

Heräilin tänään pohdiskelemaan, että ei voi olla totta tämä juttu. Onhan se, ja se se on vaikeaa vielä tajuta. Aikaahan se ottaa ja surutyö käy - kuten totesit - ihan työstä.
Anonyymi sanoi…
Tuo ajatus, että tämä ei voi olla totta, tulee vielä monta kertaa mieleesi. Minulle oli ihan käsittämätöntä se, että käydessäni puoli vuotta isän kuoleman jälkeen kotona, muut ihmiset elivät ihan normaalia elämää, vaikka isäni oli kuollut - herran tähden, eikä minun maailmani ollut ollenkaan raitellaan - etenkin kun eräs perheenjäsen halusi, ettei häneen enään oltaisi yhteydessä. OP

Suositut tekstit