Milloin viimeksi...

...olet puhdistanut pyykinpesukoneen?

Meillä tämä projekti suoritetaan kerran vuodessa, ja joka kerta siitä seuraa ihan karmee löyhkä, jota riittää muutamalle pesukerralle. Saapa nähdä kuinka kauan nyt menee.

Seuraan pyhien Marttojen ohjeita, ja käytän apteekista hankittavaa sitruunahappoa, tyrkkään sen koneeseen ja hurautan 95 asteisen ohjelman päälle. Seuraavaksi kippaan pesuaineen lokeroon ja hurautan samat 95 astetta. Kippasin skidisti liian reilusti, koska pesukoneen ympäristöön kertyi vaahtopilvi. Oh well. Puhdistui ainakin kunnolla. Kone kyllä tuoksui puhtaalta.

Vaan miten oli tilanne aamulla. Kylppäri haisee. Ei tykkää tästä, puolitoistavuotiaan uusinta fraasia lainatakseni. Hankasin tänään ne ihanat tiivisteetkin puhtaaksi. Siitä ei muuta sanottavaa. Ongelma saattaa piillä siinä, että meillä ei käytetä hajustettuja pesuaineita, jotka jotenkin demppaa sitä döfää, joka tästä operazionesta seuraa. Silti. Ei kiva, että kylppäri stinks. Huomaa, että asia vaivaa minua niinkin paljon, etten pysty siitä edes kunnolla kirjoittamaan. Pardon my French.

Illalla pyykkikoneen puhdistuessa, olin lurauttanut Ecoverin All Purpose Cleanser - jokapaikan pesuainetta sankoon ja pessyt lattiat. Sanko pesuaineineen seisoi vielä kylppärissä, kun tarkistin viisivuotiaan hampaidenpesun ts. pesin hänen hampaansa uudelleen. Samaan aikaan selkäni takana puolitoistavuotias uitti omaa hammasharjaansa pesuainesangossa ja imeskeli pesuvettä harjastaan. Tämä toistui vähintään kaksi kertaa, voi olla, että kolmekin.

Tää oli heti, että myrkytyskeskus haloo-kuuluuko, kunnes Mies, että toinneekko häiritä myrkytyskeskuslaisia näin myöhällä. Etkös sinä ole sanonut, että meidän huushollin pesuaineita voi vaikka lapset nuoleskella lattioista. En kai minä tuollaista ole sanonut, mutta olen sanonut, koska Mies erään kerran epäilevästi ihmetteli, että niinköhän nuo kauniit purkit ovat mistään kotoisin. Keksin siihen intelligentin vastineen, että niitä voi sentään vaikka nuoleskella lattiasta, jos ei muuta.

Rauhoituin hiukan ja tsekkasinkin heti viisaasta Internetistä, että Ecoverillä on pupun kuva pesuaineiden kyljessä, sen perinteisen pelottavan ruksin tai pääkallon sijasta, niin ei voi olla kamalan huono tilanne. Se pupu viittaa Leaping Bunny -sertifikaattiin, tuote ei ole testattu eläimillä. Ecoveristä sanotaan myös, että tuotteet ovat niin luonto- kuin ihmisystävällsiä. HUH! Eli ei käynyt kuinkaan. Kädet ristissä.

Suosikit