Mitä tänään (ja eilen) syötiin?

Perfect combo

Totesin eilen tulleeni kesän yllättämäksi ja jäin pohtimaan auringolta suojautumista. Muitakin kesäjuttuja on nyt kaivettu esiin. Meillä syödään kesäisin paljon erilaisia salaatteja. Talvisin luvattoman vähän (lue: pari kurkunviipaletta lautasen reunalla - jos niitäkään). Sue me. Kesällä salaatit maistuvat ihan parhailta ja ovat meillä eniten syöty ruoka. Kotimaiset tomaatitkin ovat niin herkullisia.

Löysin eilen kaapista korkkaamattoman paketin couscousia, jota en ollutkaan sitten viime kesän valmistanut, joten päätin ryhtyä kesän ensimmäisen salaatin valmistukseen. Tässä välissähän on tietysti pitänyt hakea kaikki muu kaupasta, mutta se liene selvä. Meillä ei ylimääräisiä chilipalkoja kaapeissa majaile, paitsi ihan kurtistuneina, kun ei ole muistanutkaan tehdä avokadopastaa. Tämä kuitenkin harvinaista.

Kesän ekaan salaattiin valikoitui:
- Couscousia (tein ohjeen mukaan 4:lle, tuli reilusti, mutta laitoin kaikki)
- Kurkkua (reilu puolikas) ja tomaatteja (4)
- Pieni chilinpalko
- Paprika
- Hunajamelonia
- Rucolaa (voitteko uskoa, itse olen tämän jatkojalostanut Järvikylän rucolasta! Kasvaa keittiön ikkunan alla. Siis meillä! Olen aivan haltioitunut!)
- Grillattu yrttibroileri valmiina kaupan grillitiskistä. Joojoo, voip myös ite paistaa.
- Tärkeimpänä salaatin sulostuttaja viinietikka, meillä oli Tropicain Nectar Dream Vinaigrettea. Tämän kanssa ei voi mennä pieleen. Se on niiiiin hyvää ja niiiin luomua - ilman lisäaineita ja käsityönä valmistettu, joten siinä ei ole kaloreitakaan. Varmana ei ole. Tekisi melkein mieli ottaa hörppy suoraan pullosta. Tätä herkkua saa muuten hyvinvarustelluista Citymarketeista ja mm. Ruohonjuuresta.

Olen tunnetusti huono suolan ja pippurin supsuttelija. Usein tuppaa menemään liian vähän tai sitten ihan hirveät överit, jolloin munuaiset huutaa apua. Anteeksi. Viinietikat ja balsamicot ovatkin tällasen turan pelastajat. Salaateista tulee aina, painotan ihan aina, aivan täydellisiä.


Couscousia tuli aika reilulla kädellä, mutta eipä haitannut.

Arvatkaa ovatko meidän tytöt yhtä ihastuneita salaatteihin. No niinpä justiin. Tänään heillekin valmistui herkkuruokaa - siskonmakkarasoppaa. 
Pieninkin huutaa maggadaa, maggadaa, kun tämä keitos valmistuu. Isompi haluaisi myös syödä vain ne makkarat, mutta äiti pakottaa syömään myös perunaa ja edes porkkanaa keittovihanneksista. Äiti, kun itse tämän keiton valmistaa, niin ei tätä syö, mutta onneksi minulla oli edessäni kesän ensimmäinen salaatti, johon tuli se (iso) loraus sitä viinietikkaa.

Onko sinulla suosikkisalaattia? Reseptejä saa mieluusti jakaa! Kiitos!

P.S. Pakko vinkata noista astioista, kun mainosalallahan tässä ollaan (heh!) -  Stockalla kaikki astiat -20%.

Sis. mainoslinkkiSuosikit