Mikä kesä!


Nyt se on uskottava. Kesä on todellakin täällä. Se tulee kuitenkin vielä yllättämällä. Aamulla pilvet olivat vallanneet taivaan, ja tuuli puhalsi viileästi matkalla muskariin. Kotimatkalla poikkesimme puistoon todetaksemme, että nyt onkin kuuma, ja lähdimme kotiin vaihtamaan kesän ylle. Pienin nukahti rattaisiin, joten poikkesimme viisivuotiaan kanssa vielä torijätskeille. Puolitoistavuotias sai kyllä myöhemmin oman jäätelönsä, don't you worry.

Postista kolahti aurinkovoiteet, ja ne korkkasimme tänään. Lapset saivat Lovean SK50 sprayn ja siinähän on sen Tähkäpään kuva, joten eivät laittaneet yhtään hanttiin, kun suihkuttelin suojaa. Hyvin levittyi ja kuivui. Ei tullut edes sotkua. Hih. Loveassa 100 % raaka-aineista on luonnollisia ja 11% luomuviljelty. Äitin suojassa on vähän vähemmän tehoja (SK15), mutta ihan riittävästi on kuitenkin. Lasten voide on hajusteeton. Äidin voiteessa tuoksuu ihanan miedosti kesä (tahitilainen monoï-öljy). Ei tarvinne mainita, ettei näissä ole parabeeneja. Hihhih.

Tää yks tyyppi kiipeilee joka paikkan ja tulee myös näitä rappusia alaspäin, ihan jaloillaan siis. :)

Ilta-aurinko porotti parvekkeelle, ja aloitimme tyttöjen kanssa vihdoin projektin parveke. Siis vasta nyt, mutta en ole yksinkertaisesti jaksanut, eikä ole senkään vertaa huvittanut. Pesimme lattian, ja hyllyt, grillin - kaiken mitä parvekkeelta löytyi. Moneen kertaan. Se lasitettu parveke ei saattaisi olla yhtään pöllömpi.. Parvekkeelle ei tule tuoleja, ja mietin jääkö pientä pöytääkään. Parveke on viidennessä kerroksessa, joten mitään kiipeilyalustoja ei siellä pidetä. Ideana ja haaveena on tehdä siitä ihana löhöilysoppi. Kaipaankin vinkkejä, mistä kivoja jättityynyjä ja mahdollisesti iso, joku raidallinen tai muu kiva muovimatto(ja). Muovimatto siksi, että se saisi kestää sadetta ja se olisi helppo pestä. Nyt siellä on iso puuvillamatto, joka on muuten ihana, mutta se on hankala puhtaana pidettävä.


Äiti tämä on tosi kivaa puuhaa. Kiitos, kun saan siivota.

Lakisääteinen juomatauko

Lämpö tuntuu hyvältä. Kesä on hyvä.  


Menkää nyt jo vaihtamaan kevyempiä vaatteita päälle uunot!


*) Sis. mainoslinkkejä
   

Kommentit

Pepi sanoi…
Ei tän kevyempiin voi vaihtaa (ihmisten ilmoilla) kuin nyt, hellemekko päällä vieläkin :D

Kuvagooglaa muovimatto, sillä mä ainakin viime kesänä löysin omat mattoni, ostopaikkaa en enää kyllä muista!
Riikka sanoi…
Pepi: Eikö ole kiva kun ei ole kylmä? Minulla on vielä kesän "se" mekko kiikaroitava.

Ja hei, ihan itelleni minä tuossa kuvassa huutelin niistä kevyimmistä vaatteista.
Ollaan nautittu! Huhhuh sanon ma!
Jennijee sanoi…
Mitä ihania kesäneitejä ja -rouvia! Upeita kesäiltoja on ollut täälläkin, päiväthän multa valuu hukkaan toimistossa, vaan nyt on nostanut päätään kesän horror nro 1: itikat! Argh! Niin pitkään kun pysyy auringossa, on kaikki ok, mutta varjoisalla pihalla on piinallista touhuilla, varsinkin kun tuntuu, että ne käy aina pienimmän kimppuun.

Kirjoittaisitko itikkakarkoitteista, niitäkin varmaan löytyy luonnonmukaisena. Jos ei Helsingin puistoissa itskareita ole, niin ukkilareissuilla saatte tekin osanne. :/
Riikka sanoi…
Zirk: Mahtavaa!

Jennijee: Kiitos, ja tsempit sinne toimiston helteisiin. :/

Hei, ruokaöljy kuulemma tehoaa itikoihin, mutta aurinkosuojanahan se ei siis todellakaan toimi. ;) Sitten on ihan oikea hyttyssumute, jonka voisi tosiaan jemmata mummolareissuille. Frantsilan Kesänrauha Sitronella. Hyvinvoinnin tavaratalosta saa ainakin. Eikun suihkimaan, niin ei tule tyhmiä puremia. PS. Puremiin voi laittaa lievitykseksi pumpulilla soodaa 1-2tl ja kahvikupillinen vettä. :)
Viona sanoi…
Mulla on sama parvekeprobleema, etten ole halunnut laittaa lasittamattomalle parvekkeelle mitään kiipeilymahdollisuuksia, joten siellä ei sitten ole mitään, vaikka se on aika isokin. Seuraan mielenkiinnolla tuota tyynyprojektia, ja muovimatto meni ostoslistalle.
Riikka sanoi…
Vadelmia: Joko löysit maton? Kerrothan, jos teet jonkun mahtavan löydön! Elloksella on kivoja Jotexin muoviraitamattoja, sellaista pitkää olen suunnittelut tuohon meidän käytävään, kun siinä on sellainen kamala(n) raskaan oloinen perinteinen käytävämatto. Lue: ei tykkää siitä matosta yhtään. Täytyy tsekata onko niitä isoina versioina, kun olisi kiva saada koko partsin lattia peittoon.

Suositut tekstit