Saunaa, supinoita ja silottelua

Kylpytakit PoP ja Marimekko

Torstai-iltaisin meillä on saunavuoro. Saunomme neljävuotiaan kanssa kahdestaan. Se on tosi kivaa, sillä saunassa kuulen rauhassa, mikäli neljävuotiasta askarruttaa jokin asia, kuten kuka hänen isänsä on sitten, kun iskä on pappa. Vastaavat kysymykset ovatkin olleet viime aikoina paljon läsnä. Tänään saunassa minulta tiedusteltiin myös, että pidänkö lastenhoidosta. Nämä ovat jotenkin niin ihania, etenkin kun neljävuotias kysyy niin vilpittömästi. Meinaa tulla aina ihan naurunpyrskähdys, mutta pyrin pysäyttämään sen hymyyn, ettei neljävuotias menisi hämilleen. Siitäpä sitten äiti yrittää kieli keskellä suuta antaa jollain tapaa ymmärrettäviä vastauksia, jotka eivät ainakaan hätäännyttäisi lasta. Ajatukset vanhempien vanhenemisesta tuntuvat mietityttävän neljävuotiasta. Muistan itse varsin hyvin, että itkin vuolaasti, kun olin pienenä ajatellut meneväni isäni kanssa naimisiin, ja minulle sanottiinkin, ettei se nyt oikein sovi. Nämä ovat isoja juttuja.

Neljävuotias on oppinut pesemään itse hiuksensa, tosin huuhtelu on vielä hirmu akrobatiaa, ettei vettä, saati pesuainetta menisi silmiin, korviin, tai mihinkään muualle, mutta tässäkin on hienosti edetty, ettei enää kukaan huuda. Äitillä on uusi ihana uutuustuote, vähän kuin lasten pyllypyyhkeet, mut ne onkin äidin naamapyyhkeet a.ka puhdistusliinat, jotka ovat kuin taivaanlahja kiireessä. Aamulla pyyhkäisen tyynyliinan uurteet kasvoistani liinalla, ja se on sit siinä, kun lasta vien päiväkotiin. Liina kivasti virkistää, puhdistaa ja kosteuttaa. Hyvä! Ei kait siinä mitään rasvoja ehtisi lötväämäänkään lisäksi.Saunareissuilla yleensä silottelen muutenkin kasvoja, kuorin ja nyt olen ottanut tavaksi laittaa kerran viikossa naamion, josta tykkään tosi paljon. Väsähtänyt iho todella kirkastuu, enkä laita yöksi enää mitään voidetta eli naamio kosteuttaa myös. No jos on naamio kasvoilla, niin näillä reissuilla se laitetaan myös päähän. Minullahan on siis vaalennettu maantiensävy, ja pidän siitä, että sävy on enemmän viileä ja tuhkamainen, kuin lämmin pissinkeltainen. Näin ollen päässäni vaikuttaa Color Maskin hoitava väri sillä aikaa, kun neljävuotiaan kanssa heitellään löylyä.

 

Entäs mani- ja pedi? No kuulkaa, todellinen mani on tehty maanantaina (siitä lisää pian), mutta pedi kuuluu myös torstai-illan ohjelmaan. Tätä varten ei tarvitse kaupasta ostaa mitään tiettyä kuorinta-ainetta, vaan kurkistapa keittiön kaappiin. Tarvitset seuraavat:

- sokeria
- ruokaöljyä
- vati

DIY-scrub syntyy siten, että kaadat kouraasi sokeria, jonka joukkoon lurautat reilusti ruokaöljyä (voi käyttää rypsiä, oliiviöljyä, auringonkukkaa, mitä vaan öljyä.) Tämän jälkeen hierot seoksen jalkapohjiin, jalkapöytiin, pohkeisiin. Hiero, hiero! Eikö tunnukin makkeelta? Ai että! Aikasi hierottua, huuhtele jalat ja kädet. Niin ja hämmästy! Nyt on jalkapohjat ja kädet aivan kuin vauvanpeppu, eikö ookkin?

Saunahetki neljävuotiaan kanssa ja kaikki tämä kohentaminen - kyllä tuli hyvä! ;) 


P.S. Minä en muuten käyttänyt tuota oliiviöljyä, kun se on ihan vastattain saatu tuliaisena Kreetalta. En kai minä just sitä raaski jaloille lorotella. Ihan joku Rainbown öljy sopii tähän, vaikka epäilemättä paras tulos tulisikin oliiviöljyllä.

Suosikit