Kirjeitä Marimekosta

kuva: marimekko.com
Kukvel!

Eikös se kesä sitten palannutkin ohjelmaan, just silloin, kun kaikkien arjet ovat alkaneet, paitsi meitien kotiäitien? Meillä arki on aina ja se on sitä yhtä juhlaa. Aina. Nautitaan me siis. Nakkasin neljävuotiaan päiväkotiin, tänään vain vähän huuli nurinpäin (kummalla? no kummallakin, tämä erittäin suurta kehitystä ja todellinen ilon asia), ja lähdimme kymppikuisen kanssa vähän hoitamaan asioita ja kaupungilla vierähtikin noin viitisen tuntia.

Piipahdettiin sitten parissa, kolmessa lastenvaateliikkeessä ihastelemassa ja kauhistelemassa, sitten kirjoiteltiin kirjeitä (korjaan: yhden kirjeen) ja lopulta Mies korjasi meidät töistä tullessaan mukaansa kotia kohti. Tuo viisi tuntia ei tunnu missään. Se on sellainen ihan normiaika ja vieläkin voi jäädä joku asia hoitamatta. Jos kaupungilla hengailusta maksettaisiin, olisin tziljardööri. Vähintäänkin. 

Minunhan piti etsiä jotain tekemistä henkiemme pitimeksi ja päässä onkin itse asiassa eräs ajatus, mutta katsotaan tärppääkö se. For the record, minähän siis etsin töitä, joita voi tehdä kotoa käsin tai sitten viikonloppuisin, tarkemmin sunnuntaisin, ehkä. Enkä suostu myymään mitään puhelimen välityksellä. Oletettavasti ihan hirveästi duuneja ei ole näillä kriteereillä jonossa. Siis ihan vielä.

Lounas-susheja venttaillessamme kävimme Marimekossa, jossa sai kirjoittaa kortin ja Marimekko hoiti loput. Pfiuu, ei olisi nimittäin huvittanut meikäläistä raahautua sinne Jätkäsaaren raksamaille. Haalin kolme korttia käsiini ja kyselin joutavan kynän perään. Ystävällinen myyjätär ojensi kynän ja sen jälkeen supatti, että se on kylläkin vain yksi kortti, jonka täällä saa kirjoittaa. No sitten jäi anoppi ilman syystervehdystä. Tästä kiitos vain ed.mainitulle. Ihana idea joka tapauksessa, käyn huomenna kirjoittamassa sen anopin kortin, vaikka eri paita päällä - niin ja irtoviiksissä tietenkin. Kihikih. Marimekolla oli kauniita vihkoja esillä siinä kirjoituspöydän laidalla (taitavaa!) ja aina haaveilenkin, että alan kerätä reseptejä noihin ihaniin kirjoihin. Niin justiin. Minulla on jo pari tämmöistä reseptikirjasta ja molemmissa on reseptejä noin kaksi sivua. Yhteensä. Minä liityn kohta Marttoihin (olen vakavasti harkinnut), jotta saataisiin sitä kunnon emäntää kaivettua täältä jotain ytimestä vähän enemmän näkyville.

Nyt tämä emäntä kurkistelee vielä parit verkkokaupat ja olisko vanhassa, kunnon työvoimatoimistossa mikä tilanne niillä työnhakukriteereilläni tähän aikaan vuorokaudesta. Adjö.

Suosikit