Aina sama laulu

kuva: webtv-dork.tumblr.com

Voi huokaus. Joku on heittänyt meidän olkkariin dynamiitin. En jaksaisi siivota lauantaina (mikähän juttu tää on?), mutta arkena on yleensä kaksi, vähintäänkin yksi apulaista, joille en viitsi ärjyä, joten en oikein kannata siivoamista arkenakaan. Tai kyllä, on pakko tänään. Mies on sentään henkisenä tukena. Saa mennä tueksi lasten kanssa tuohon puistoon, niin saan laskea itseni oikein irti, nimittäin sitä riehumista imurin kanssa ei viiti lapsille tahi muillekaan näyttää.

Sohvatyynyjen ja mattojen pesua olen suunnittelut nyt noin about vuoden. Kävelisköhän tänään Siivouskauppaan vuokraamaan sen Kärcherin, jolla homman pitäis kerrostalo-olosuhteissa hoitua. En kävelis. Ensi viikonloppuna sitten. Vintti pitäisi organisoida, sillä se on täynnä lastenvaatteita, ja jotain tosi tähdellistä tavaraa, kuten tietokonepöytä lastulevyinä vuodelta opiskelut. Joku voi ihan reilusti ihmetellä, että mikä helvetin tietokonepöytä? Se alkaa nimittäin olla jo antiikkia.

Pohdinnassa on myös, että mihinkähän survoisi nuo sata Titi-nalle dvd:tä, kun se on se sama sekunti, kun olen ne laittanut hyllyyn, niin nuorimmaisemme levittelee ne lattialle. Ihan jok' ikisen. Sitten ne saa olla siinä koko päivän, mutta kyllä minua jaksaa kerta kerran jälkeen ärsyttää, että on oikeasti kuin pommi räjähtänyt täällä. Aina. Neljävuotiaan kädestä putoaa vaate tai lelu, ja se jää niille sijoilleen. Uhkailut jätesäkeistä eivät auta. Hän toteaa vaan minun olevan ilkeä ihminen. Kiitti. Mies sanoo, että laita ne kans sinne jätesäkkiin, äläkä uhkaile. No en kai minä nyt laita mihinkään jätesäkkiin, vaan sinne taittelen lipastoon mutisten samalla jotain ikävää.

Minä haluun tietää, miten toisten perheissä tavarat pysyy paikoillaan ja huusholli siistinä? Tai en oikeestaan halua tietää.  Jos joisin olutta, niin just nyt voisin suhauttaa jonkun litran pullon auki, ja tarkistella tätä kaaosta sen jälkeen. Saattaisi tehdä mulle ihan hyvää. Toinen vaihtoehto on se, että alan kiltisti siivoamaan, ja lopetan tämän jonnin joutavan valituksen. Kiitti ja kuitti.

Kommentit

S sanoi…
Siellä haetaan selväsikin paukkuja viikkosiivukseen, jutuista päätellen :D

Kuule väännänkö veistä haavassas? Mun mies siivoaa, kun me käydään kaupungilla syömässä lounas. Eli säästyn siivoukselta ja lounaan laitolta, kyllä on mahtavuutta. Mutta kyllä sitä siivoushommaa ja pyykin paljoutta riittää ihan kivasti muillekin päiville, voin lohduttaa, jos tuli paha mieli. En ole kertaakaan nähnyt, että mies olisi pyyhkinyt kaapin ovia tai puhdistanut liesarin überjaskaista ritilää. Kerran se pesi pari ikkunaa, mutta se ei oll kauheesti, kun meillä noita ikkunoita piisaa klikemmäs sata kpl. Parvekkeiden pesu on joka vuosi mun hommaa, pyykkihuolto pääosin meitsin harteilla ja ruuanlaittokin 70%. Tosin nyt just ukko väsää tuolla pizzaa huomiselle päivälle. Tänään syömme päivällisen ystäväni juhlissa. Tämän viikonlopun ruokahuolto on kunnossa, ilman että mun pitää laittaa kapustaani ollenkaan soppaa, onpa luxusta! Tähän voisi kyllä helposti tottua :)
Unknown sanoi…
Miellä ei kestä siistinä. Kun muksu oli pieni niin siivosin joka päivä, JOKA PÄIVÄ! Pyyhin pölyt orjallisesti pari kertaa viikossa ja imuroituakin tuli 2x viikko. Syynä oli se, että pelkäsin jos en siivoa ja jätän sen joskus tekemättä niin homma lähtee käsistä ja en enää jaksa siivota ikinä... No niin siinä sitten vissiin kävi :D

Imuri? WAAAT?! Pölyrätti, anteeksi mikä? :D Saati sitten ne epätoivoiset yritykset pitää leluja jossain järjestyksessä. Oon tehnyt välillä invenraariota ja laittanut 3/4 osan leluista kaappiin että kaikki eivät ole samaan aikaan lattialla. Silti niitä riittää :O
Myönnän voimattomuuteni siivouksen edessä.
S sanoi…
Minäkin siivosin jossain vaiheessa kolmesti viikossa, mutta vähemmälläkin pärjää :D Tai siis pärjää ja pärjää. En kestä kauhean hyvin sotkua ja kaaosta, mutta on ollu pakko opetella. Ei pysy kämppä kuosissa, kun tenavia on neljä. Onneksi ei ole enää ketään kiskomassa kulhoja ja pannuja kaapeista :D
Samaa kuristavaa tunnetta pakenin. Eu ole järjestystä, ainoastaan loputonta kaaosta.
Voin yhtyä edellisenkin postauksen tunnelmiin.
Terveiset pakomatkalta,
Täällä vetelen gelatoa kitaan....... Ideaparkissa.
Säälittävää? Kyllä. Voittaaks kotikaaoksen. Voi kyllä. Mutta joistain jutuista ei lomaa saa: pitäs kaivaa tissi esiin. Moro!
Ps. Kun huomenna menen kotiin, saan tajuttomat kilarit, jos ei ole siivottu ja pyykit kaapissa.
Riikka sanoi…
Jarna: En osaa sanoa teidän järjestelyihin muuta, kuin aiettämitenihanaa.

Heiri: Sitä minäkin aina mietin, että imuroin ja siivoilen joka päivä. No en imuroi, mutta tuntuu, että minä siivoon KOKO AJAN, mutta en pärjää tässä kisassa!

Zirk: Sä olet fiksu. En ole käynyt Ideaparkissa, meinasin karata tänään Selloon tai Itikseen - se on ihan sama kuin lähtisi jonnekin pakomatkalle. Nauti, nauti, nauti! Ja kilarit tietenkin, jos ei paikat kiillä ja hohda ja ole ojossa. ;)

Suositut tekstit