Lempikahvit puistossa

 

Sää alkaa olla satunnaisista auringon pilkahduksista huolimatta viileä. Siinä on sellainen syksyn tuntu, joka saa jollain tapaa oman mielenkin hiukan haikeaksi. Fiiliksiin vaikuttaa väistämättä myös viimeaikainen uutisointi. Ei ole sanoja siihen. Minkäänlaisia. 

Vietimme tänään päivää puistoillen. Kuvittelen nykyään, että jo 11kuiseksi kääntynyt nukkuisi rattaissa päiväunet. Eipä nuku. Neiti voi olla vaikka miten väsynyt, ja voisi olettaa, että kun vaan rattaat saadaan ulos, uni tulee. Vastoin tätä luuloa, neiti piristyy, katselee ympärilleen, huutelee koirille rattaista - Kokra! Kokra! Kvaak-kvaak-kvaak! Ankka on kvaak, mutta sanavaraston ollessa muutoin vielä suppeahko, kvaakit toimivat tehokeinona.


Pipo Mini Rodini, neuletakki Seppälä Baby, leggarit PoP

Harvinainen kuva - neiti antaa olla pipon päässä. Menikin ehkä noin sekka, kun hän havahtui, että mitä halvattua hänen päässään keikkui. Naps ja katuun! Arvatkaa, kuinka monta kertaa peräämme on huudettu, että teiltä putosi pipo!
 
Äitillä on lempparikahvila, josta haetaan iiiiiso kahvi, ja sen jälkeen suuntaamme leikkipuistoon. Gran Delicatossa on myös aivan mielettömät salaatit ja patskut. Ihan kuin olisi Kreikassa. Nyt täytyy kyllä antaa oikeasti superpropsit, sillä tarjoilut tässä kahvilassa ovat taivaallisia. Tänne olemme roudanneet vieraitammekin, mikäli äidiltä on jäänyt mustikkapiirakat leipomatta. Toisin sanoen, täällä käymme todella usein. Lapset (ainakin meidän siis :)) ovat tervetulleita, ja tarjoilijat huomioivat heidät erityisen hyvin.

Neljävuotias osaa odottaa saavansa suklaan joka kerta, kun ostamme täältä jotain, eikä tämäkään päivä ollut pettymys. Äiti saa kahvinsa, ja sitten jaksetaankin istua leikkiä leikkipuistossa. Neljävuotias nauttii hurjasti nykyään kiipeilystä, ja on varovainen, eikä onnekseni kiipeä kovin korkealle.

Lippis HM, Huppari Tommy Hilfiger, leggarit PoP, jalassa Crocsit

Tasapainoilukin on jännää. Kotiinlähteminen vaatii jonkun houkuttimen, sillä kukapa puistosta sovinnolla lähtisi (ei ainakaan ne lapset, jotka huutaa ja rimpuilee, kun niiden amatööriäidit raahaavat niitä kotiin - eivätkö ne ole tajunneet lahjomisen elämää helpottavaa taitoa?). Tänään houkuttimena toimi varsin iso porkkana, sillä se oli huomisen karkkipäivän herkkujen tilaaminen kotiin netistä. Oivoi tätä ATK-touhua - onkohan nyt lähtenyt tämä homma ihan lapasesta!     

Suosikit