Synttärileivontaa osa I


 No niin. Eihän se sitten ihan kerralla mennyt putkeen. Osasihan sitä tätä jo vähän odottaa. Neiti "minä oon kaks vuotta" (pian) on esittänyt selvät sävelet tulevien synttäriensä tarjottavissa: "kakkua, muffinssia, läätelöö, kaakkia." Got it, sweetheart. Kyllä äiti näistä toiveista selviytyy. Varmasti.

Ajattelen tekaista alta pois - ennen kakun kanssa sohlaamista - ne vaivattomat muffinssit ja tadaa! Se soodan porkele ei ole sama asia kuin leivinjauhe, sen minä vaan sanon. Otin tietoisen riskin, kun tajusin, että leivinjauhe on loppu. Laitoin myös puolet jauhoista spelttiä, kun sama tilanne oli vehnäjauhojen kanssa, mutta tuskin siitäkään saa syntipukkia. Ei saattaisi uskoa, että kävin jopa kaupassa ostamassa leivontatarpeita. Ostin erivärisiä marsipaaneja niitä ruusuja varten, jotka tuli taiteilla näiden muffinssien päälle. Terälehdet kans. Nauratko sinä?! 

Lapsetkin olivat leipomassa mukana, joten osoitetaan sitten sinne. Sen siitä saa, kun yrittää olla täydellinen äiti. No eikä osoiteta, eikä yritetä. Tämä ei vaan ole normaalia, että leipoisin etukäteen, hyvissä ajoin (pari päivää ennen), ei vaan onnistu. Se onnistuminen vaatii sen viime hetken, edellisen yön silmät ristissä hikoilun. Opetus: Älä yritä ämmä ennakoida, se ei suju sinulta. 

Laaaapseet! Iltapalaksi muffinssia!

P.S. Muistakaa Ecodealin alekoodi "uusi" voimassa vielä tänään. Minä tilaan ainakin leivontavuokia
 

Suosikit