Laineilla

Premium hytti - äiti viihtyy

Kävimme kesäloman lopettajaisiksi monen muunkin perheen tavoin morjestamassa Muumit Naantalissa, ja piipahdimme samalla reissulla myös testaamassa uuden laineiden kaunottaren Viking Gracen. Lasten osalta tunnelmia laivasta kerrottiin aiemmin täällä, ja nyt kun selailin kameran kuvia, aloin fiilistelemään, miten kiva reissu oikein olikaan, niin päätin jakaa niitä tunnelmia vielä täälläkin - enemmän äidin näkökulmasta.
 
Bileraportiksi tämä ei käänny millään, nimittäin discothekassa ei ole tullut hetkuttua sitten abiristeilyn. Tylsä ihminen vai äärimmäisen viisas -kysymys jääköön leijumaan ilmaan. Olen kyllä monella risteilyllä poikennut kurkistamaan menoa orkesterin vetäessä urku auki "I will survivea" ja aidosti viihtynyt ihan tarkkailijan roolissa. Aina löytyy näitä ihan huikeita lattian nuohoajia - tunnelma katossa pokkaamassa tanssikaveria - elmukelmuhiki otsilla. Siitä on kuulkaa leikki kaukana, kun Kauko nappaa vierestä daamin taivutuksiin. Sitä mennään, kun kutsu käy. Kyllä olisi nykynuorisolla oppimista. Tällä risteilyllä minulta jäi tarkkailijan rooli harmikseni väliin, sillä siellä oli Itämeren suurin tax-free, enkähän minä sieltä hyllyjen välistä mihinkään malttanut sen kerran kun yksin johonkin pääsin.

Hytistä sen verran, että Gracen Premiumissa oli niin ihana sänky, että minulle olisi riittänyt se, niin ja iso ikkuna. Sitä maisemaa voisi tuijotella loputtomiin. Mikähän siinä meressä oikein on niin koskettavaa. Itselleni tulee sellainen lämmin tunne rintaan, erityisen hyvä olo valtaa koko kehon siitä rauhasta, joka merellä vallitsee. Tätä voidaan kutsua myös lohtuhenkisyydeksi, jonka mukaan, oli mielentila mikä hyvänsä, luonnon ihme on aina voimassa. Se voi olla hyvinkin voimakas tunne. Eräs on vähän lukenut kirjoja.

Ennen kuin tämä kesälomamuistojen venhe seilaa syvemmälle henkisyyden ihmeellisyyksiin, palataan vielä sinne hyttiin. Baarikaapista löytyi virvokkeita on da house, korjaan: in da boat. Lapsille, niinhän sä luulit, korjaan: lapselle ja aikuiselle, henkilökunta kävi tekemässä pyynnöstä vuodesohvan. Huoneessa oli myös parit muhkeat kylpytakit ja tohvelit. Nämä elementit ovat minulle merkki lomasta, jossa on ripaus luksusta.  Love, love, love. Mainittakoon, että Naantalin kylpylän hotellin minibaarista (!) löytyi myös samanlaiset tohvelit, niiden hinta olisi ollut viisi euroa. Olihan niissä toisaalta Naantali-brodeeraukset, kyllä se sen viitosen helposti kustantaa. Not in a million years.


Taxfree ei taaskaan pettänyt tällaista tavaroiden hipelöitsijää. Erilaisten ehdottoman tärkeiden tavaroiden, kuten esim. Aarikan ja Marimekon tuotteiden lisäksi myös luontaiskosmetiikan herkkuja oli saatavilla mm. Weledaa kuin suosikkiani Burt's Beesiä. Tuo Peppermint Foot Lotion on ehdottomasti suosittelujen arvoinen. Se pehmentää, rentouttaa, virkistää, ja pian voiteen levityksen jälkeen, se todella viilentää jalkoja. Niin ja ihmetyksekseni se imeytyy nopeasti, eikä tarvitse luistella lattioita pitkin - seikka, joka on ärsyttänyt monissa jalkavoiteissa. Jalkapohjien hierontaa suosittelen ilman voiteitakin, jalkapohjissa sijaitsee tärkeitä akupisteitä, joten ei ihme, että jalkahieronta tuntuu taivaalliselta. Jos et Gracelle pääse, niin saat Burt's Beesiä ainakin Stockalta ja Candyshopista

Mikä vielä oli myös ihan superia? Aamiainen. Premium-hytin hintaan sisältyi aamiainen. Heaven. Me nautimme sen rauhallisessa ravintolassa, jossa unisimmut toivotti tervetulleiksi ystävällinen henkilökunta. Minäkin sain murahdettua hyvät huomenet, vaikken vielä ollut kahvia saanut. Minä annan ehdottomasti 10 pistettä jo sille, että meille tuotiin pöytään heti oma kahvipannu. Sitä en tosin tohtisi muistella, kun otin itse tohkeissani lisää kahvia samaan aikaan pohtien mites tästä tuleekaan.. HOLAH! Sjutton också! Pöydässä oli muuten kauniit valkoiset liinat. Nåå, sattuuhan sitä. Sanomattakin selvä, että kauniit saaristomaisemat tuli ihasteltua siinä samassa, kun skagenleipä vei kielen. Niin hyvää. Kaikki tarjottavat olivat jätte, jätte hyvänmakuisia, myös mehubaari saa kunniamaininnan. Ja jälkkärit. Aamupalajälkkärit. Neverheard. Täytyisiköhän lanseerata kotona.. 

 

Hiukan harmitti herätä Tukholmassa, oikein läikähti sydämessä haikeudentunne, kun laiva ei laskenutkaan meitä pois. Tai olisihan se laskenut, mutta nyt olimme risteilyllä. Tukholma vaan on niin upea kaupunki. 

Laivalta löytyi myös Spa, mutta säästin sen ensi kertaan. Menen yksin. Alle 3-vuotiaille kylpylä ei ollut edes tarkoitettu, mutta se ei meitä harmittanut, sillä olimme juuri pari vuorokautta lilluneet kylpulässä Naantalissa. Vinkiksi vaan teille.
 
Rahapelejä löytyi myös. Jokaikisestä voitin. Ei yhtään addiktoivaa.. Pelionneni saattoi johtua onnettaresta, viisivuotiaastani, joka myös kärtti minua laittamaan euron perinteiseen pajatsoon. Melkein en laittanut, kun arvelin, ettei siitä ainakaan voita ikinä. Tökkäsin euron koneeseen, ja aloin opastaa lasta, että sitten lyöt kunnolla tästä... Hän voitti päävoiton. Minä vaatimattomasti hyppäsin ilmaan, ja aloin huutaa pajatson kolistellessa euron kolikoita. 


Chillailua hytin sohvalla - Hei hei!

Ai että, kyllä vaan oli mukava tämäkin kesälomareissu meillä, testiryhmä kiittää Viikkaria lämpimästi. Syyslomahan se kolkuttelee ovella, saapa nähdä täytyykö syksyistä Tukholmaa käydä hälsa på. Vai olisikohan se kohde Tallinna?

Kävittekö te risteilemässä tai suunnitteletteko syysreissua laineilla?

*) Sis. mainoslinkkejä

Suosikit