Ekskursio StarbucksSaapuneet. En ole matkalaukkuineni lähtenyt Trinidad & Tobagoon, vaan ihan kävin tilaamassa tall laten lentokentällä. Ihan kuin tässä muutakaan tekemistä olisi. Oikeasti käytiin tyttöjen kanssa nappaamassa Ukki, joka sentään osaa lomailla, meille viikonlopuksi. Ihan parasta muuten on matkustaa 615 lentokenttäbussilla kahden lapsen (ja Ukin) kanssa ruuhka-aikaan. Ihan parasta, en sano muuta. Jo se, että nykyäänhän pääkaupunkiseudun bussikuljettajat eivät osaa suomea, eivätkä välttämättä ymmärrä englantiakaan (tämä ihan vaan huomiona), ja kun minä nuoremmuuttani käyn leimaamassa Ukin lipun hänen puolestaan, aiheutan melkoisen selkkauksen vai sanoisinko pikemmikin solkkauksen. Sen olisi pitänyt Ukin tungeksia siellä hikipaitojen seassa leimaamassa korttiaan. No ei meitä kuitenkaan heitetty ulos siitä pätsibussista, joten tarina palatkoon kahviin.Tall Latte @ Starbucks

Case Starbucks. Ajatella, etten ole Amerikoissa matkustanut ja saanut tuota paljon kuhistua sumppia ryystettäväkseni. Tänään tuli se päivä eteen ihan Vantaan kunnassa. Liekö fiilis ja kahvi olisivat olleet eri jossain New Yorkissa, mutta Vantaalla Starbucks ei vakuuttanut. Ensinnäkin niin päälle liimattua se Starbucks-meininki. Ollaan sitä ja tätä, mutta homma ei tule hoidetuksi. Ei hyvä. 

Meikäläiseltä vaadittiin nimi tiskiin, kun tilasin laten. Korjaan tall laten. Niitä oli pari muutakin vaihtoehtoa, mutta otin keskihintaisen, ja sen jonka nimestä sain selvää seinältä. Nimeni siis raapustettiin kupin kylkeen. Okei. Arvelin tässä kohtaa, että minua kuulutetaan nimellä, kunhan espressokone on surauttanut unelmakahvit kuppiin. Ukin kahviin (keskipaahto vai tummapaahto?) ei nimeä kaivattu, eikä siihen sitten muistettu maitoakaan lisätä, vaikka sitä pyydettiin tilattaessa. Olisikohan se pitänyt sittenkin hoitaa jotenkin itse? 

Mustikkamuffinsseja oli kahta samannäköistä. Totuus kertoo kuitenkin, että niissä on 100 kaloria eroa. Kehotin Ukkia ottamaan sen full fat -version ihan rohkeasti. No maksun hetkellä meiltä veloitetaan kahdesta maitokahvista, no ei käy, kun tilattiin yksi. Ukki sai kahviinsa kannet päälle ja muffinsin (jonka meidän tytöt sitten söivät). Minun tall latteni jäi vielä unholaan. Yritin seurata juoksentelevia tyttöjä ja juomani kohtaloa, kunnes Ukki lähti tiedustelujoukkoihin. - Se tulee tuonne perälle baariin, meille huikattiin. No Ukki alkoi tavamaan mukien nimitietoja, ja palasi pian kahvini kanssa. Itse olin tilannut kahvini kevytmaidolla ja Ukki muuten vaan maidolla, eikä näissä kummassakaan ihan onnistuttu. Omani oli ihan sitä punaista, joka ei sinänsä iso rikos ole, mutta Ukilla ei ollut maitoa lainkaan. Tämä ei ollut kiva havainto, kun olimme jo reklamointialueen ulottumattomissa.

Kamala säätö, ja turhan pitkä odotus tilaamisen jälkeen, eikä siltikään saatu sitä mitä haettiin. Nyt takaisin Starbucks -kouluun, tai ihan vaan maalaisjärki käteen, ei tää voi näin mennä. Kahvi on niin tärkeä, sen kanssa ei ole tilaa sohlata.

Starbucks faneja anyone?

Kommentit

Jennijee sanoi…
Asioin kyseisessä kahvilassa joku aika sitten. Palvelussa ei ollut moitittavaa, mutta vaikka olen hengaillut Starbuckseissa ulukomailla, niin aika järkyltä tuntui kahviämpärillisen hinta. Kun ei se niin spesiaalia ollut tai herättänyt suuria tunteita.

Nauttikaa ukin seurasta!
No olipas kökköä palvelua! Olen käynyt puljussa ulukomailla joskus ja olihan se, kahvila eli en ole hypetyksestä sekaisin. ;)
Riikka sanoi…
Jennijee: Mä en edes tuota hintaa päässyt ihmettelemään johtuen muista epäkohdista.

Kiitos, nautitaan Ukin seurasta!

Ä.H.: Näinpä juu. Kaffecentralen kahvia suosittelen lämmöllä.
Anonyymi sanoi…
Ulkomailla/toisessa kotimaassani työpaikan lähellä on ko. kahvihuone, ja minulla on ollut tapana istuskella siellä perjantaisin, ihan siksi, että se Latte muistuttaa meikäläistä kahvia, jos ei italialaista mokkaa tee mieli (ja haluaa nukkuakin tulevana yönä). Hyvä palvelu- joskus kassien kanssan kulkiessa olen jopa saanut kahvit pöytään, kunnei minulla ole kuin kaksi kättä, eikä se aina riitä. Olen tykännyt erityisesti niiden victoria-kaakusta (joo, kuminauhavyötärö on paras)... Olen kyllä englannin kielellä saanut, mitä olen tilannutkin, aina.

Mutta täällä on eräs ameriikkalainen hampparibaari, sellainen pareempi, fiftaripaikka. Ja jeesus kun siellä on hidas palvelu, eikä kaikki selity sillä, että mättö (hyvää) tehdään paikan päällä. Odota juomia 35 minsaa, ruokaa puolituntia, laskua...Ja silti se on aina täys.
Anonyymi sanoi…
Siis juu jäi nimimerkki pois tuosta, kun piti ryystää kahvia.

Mutta ehkä ne Vantaalla oppivat, kunhan rutiini tulee. Kannattaa antaa palautetta.

OP
Viona sanoi…
Laitoin teille vähän kahvirahoja tulemaan, kun kävin kirpparilla ostamassa meidän pojulle teidän Cupcake-villahaalarinne. :)
Riikka sanoi…
OP: Kiitos kokemuksistasi. Kyllä se niin hypetetty paikka on, jotta jospa nyt sattui vaan huono sihti Vantaan kahvilaan. Treeniä, treeniä.

Se on vähän sama tuo kuvaamasi hampparipaikka, kuin eräs lastenvaatemerkki, laatu on joissain tuotteissa vähän sinnepäin, mutta se myy kuin häkä. ;) Paitsi sun tapauksessa ongelmahan ei koskenut laatua, joten tämä vertaus joutaakin roskapönttöön. :)

Vadelmia: Hei ihana sinä! Kiitos! Mietinkin, kun tyhjensin hyllyjä, ja kävin kurkkimassa sun aarteita, että onpa jännää. Ihan oli teidän näköisiä vaatteita. Olisipa ollut kiva nähdä!
Maiju sanoi…
Siis just eilen käytiin samassa paikassa ja oli niin sekavaa että! Tilausta hoiti kaksi eri ihmistä, jotka säntäilivät joka paikkaan ja meinasivat koko ajan pyytää maksua, vaikka puolet tuotteista oli tilaamatta. Ja sitten tietenkin siellä kauempana huomattiin, että mun chai latte puuttuu. No sehän oli siellä jossain tiskin päässä odottelemassa. Olisivat voineet kertoa, että se tulee sinne. Lapsille hain Alepasta karjalapiirakat, banaanit ja pillimaidot, kun ei niille ollut mitään "ruokaa", eivätkä lennolla syöneet mitään. Hinnat oli järkyt, mutta onneks ei tarvinnut itse maksaa. :)
Anonyymi sanoi…
Paikan päällä käyneenä voin opastaa, että kahvimaito perus suodatinkahviin löytyy erilliseltä pöydältä. Samoin sokerit sun muut.Erikoiskahvien teko vie aina hieman aikaa, joten ne ojennetaan nimellä varustettuna sitten sivummalta, jottei odottelijat jäisi jonon tukkeiksi kassan viereen. Mukavia kahvihetkiä!
Riikka sanoi…
Kiitos anonyymi. Mukavahan se olisi kuulla ihan siltä tilausta vastaanottavalta nämä ohjeet, vaikka siinä kohtaa, kun maitokahvia tilaa, kysytäänhän siinä paahtoastettakin.

Oh well. Me annettiin jo anteeksi.

Suositut tekstit