Päiväkotiarkeen hyppäys - nimikointiprojekti (+ alekoodi!) ja "se kaikki muu"

Lelupussi on täynnä nimikoitavia vaatteita. Just lovely.

Päiväkotiarjen aloitus lähestyy uhkaavasti. Meillä viisivuotias aloittaa jo kolmatta syksyään päiväkotitaipaleella, ja perheen kuopus ensimmäistään. Snif. En kestä. On kuitenkin mietittävä, mitä etukäteisvalmisteluja on tehtävä, ja mitä kaikkea sinne tarvitaan mukaan. Tarramonsterilta myös alekoodi helpottamaan tätä starttia. Jahas, nimikointiin käytetty ihoteippi tässä kondiksessa.

Vaatteiden nimikoiminen on se ainainen projekti päiväkodin alkaessa, ja siitä on saanut kuulla päiväkodistakin murinaa. Lapsilta kysytään vanhempien kuullen, muistatkos Siiri, kenenhän tämä rukkaspolonen mahtaa olla. Voi voi, kun ei ne kaikkea tiedä lapsetkaan.
Miten ne eivät päiväkodissa tiedä, mikä kenellekin kuuluu? Ehheh, huono vitsi. Ymmärrän murinat. Tähän saakka meillä on menty apteekin ihoteipillä, mutta sekin on monesta vaatteesta haalistunut, ja irronnut jättäen ikävät liimapinnat, jotka paistavat likaisen harmaina. En tykkää.


kuvat: täältä

Tänä syksynä  - kiitos Tarramonsterin - meillä liimataan ja silitetään vaatteisin käteviä, ja viimeisen päälle hienoja nimikointitarroja. Nämä on superhelppo silittää tai liimata vaatteeseen, kenkään, reppuun, tossuun, unileluihin, otsaan... mihin nyt keksiikään.Lapset saivat itse valita minkä värimaailman tarrat tilataan (hmmm.. oliskohan ollut melko vahvasti jotain vaaleenpunkku/pinkkiä...), fontin ja kuvan. Valikoimaa piisaa. Allekirjoittanut on lasten identiteettia suojatakseen muokannut tarroja (et kai sää vai huomannu jo?), mutta siitäkin huolimatta, ne ovat tosi kätsät. Tarrat ovat oikeasti yksivärisiä.

Kenkiin laitettaviin tarroihin on mukana suojatarroja, joten ne eivät oletettavasti kantapään alla kulu niin nopeasti. Itseäni on mietityttänyt aiemmin, leviääkö tussi tai mustekynä vaatteisiin ihoteipistä, eikä minua ole nähty neulan ja lankan kanssa brodeeraamassa lasten nimiä mihinkään, joten tarrat sopivat meille, kuin nenä päähän, ja suosittelen näitä lämpimästi myös kolleganimikoijille. Älä suotta menetä hermojasi, vaan mene tässä vanhemmuudenhaasteessa sieltä, mistä aita on matalin.

Tarramonsteri.fi lupasivat blogin lukijoille koodilla ANTAKEEARMOO  15 % alennusta kaikista tuotteista. Tarjous on voimassa 31.8.2013 asti. Kauppaan tästä.


Pipot on tallessa!

Me tosiaan aloitimme nimikointiurakan, kuten varmasti moni muukin perhe, mutta ulkovaatteet ja parit kengät nimikoituani päätin, että näillä helteillä ei tarroja liimailla, vaan mähän liimaan tarran aina aamuisin niihin vaatteisiin, jotka päälle sinä päivänä menevät. Mikä oivallus! Nero äiti -palkinnon voi laittaa tulemaan. Päätin laittaa myös rattikelkkaan tarran, eipähän mene sekaisin naapurin poikien kelkkojen kanssa se pinkki kelkka...Hihi!

Kaksplus-lehti (08/13) kehottaa erityisesti vanhempia varautumaan päiväkodin aloitukseen. Se kun nimittäin on rankkaa. Itse olen yrittänyt valmentautua kuopuksen aloitukseen henkisesti jo kauan, mutta maanantain lähestyessä tunnen palan kurkussani vain kasvavan, eikä mikään maailman valmistautuminen ole auttanut millään tavalla. Yksi aikakausi päättyy. Urani kotiäitinä päättyy. Lapsiani hoitavat aivan toiset henkilöt jatkossa. Ehkä tätä asiaa ei kannata dramatisoida ihan valtaviin mittoihin, mutta näinhän se on.

Se, mikä on tehtävä itselle ja lapselle selväksi, on ne nopeat heipat aamuisin, eikä taakse katsota, saati palata vielä halailemaan, vaikka lapsi huutaisi mitä. Se menee näin: Halaus, suukko, ja heippa. Itket sitten siellä portin takana. Jos lapsi on mennyt luottavaisena leikkimään, älä silti liukene paikalta, vaan ne heipat on sanottava aina. Tulee hetki, jolloin se lapsi herääkin siihen ajatukseen, että ainiin, missäs se äiti olikaan. kuva: täältä


Mitä mukaan päiväkotiin?

Kuopuksen osalta päiväkodin check-list syksykauden osalta on seuraava:
- vk-haalari - check!
- vk-takki ja housut - check!
- gore-lenkkarit - check!
- kurahousut  - yhä kaupassa
(sadetakkiin en satsaa, sillä olen huomannut, että se jää pitämättä vk-vaatteiden pitäessä vettä muutenkin, eivätkähän lapset ulkoile missään rankkasateessa. )
- kumisaappaat - yhä kaupassa
- hellehatut, trikoopipot - check!
- vk-rukkasia, sormikkaita, hanskoja - check!
- sisätossut - yhä kaupassa molempien osalta!!!

- Teippivaippoja, ei housuvaippoja, koska teippivaipat on helpompi saada vaihdettua, ettei tarvitse kaikkea alaosaa riisua.
- lokeroon: parit leggarit, pari paitaa, parit sukat, pikkareita (vaipattomille hetkille), tutti (joka aina pk:ssa), unilelu.

Jos säät ovat yhtä kuumat, varaa ulos ohuet housut, jotka vaihdetaan sisällä sisävaatteisiin. Muista myös aurinkovoide! Mitä vielä?

Meillä viikonlopuksi on ohjelmassa siis puuttuvien tavaroiden shoppailua, erityisen hurrrrrjasti halailua, kyynelten nieleskelyä. Voi että, niin ne äitin vauvat lähtee maailmalle! Missä on stop-nappula?

Kommentit

Triinu sanoi…
Niin totta,vaikka olisi vuosia aikaa valmistautua tulevaan, se tulee aina yllättäen. Itse olen kahden vaiheilla, tilaanko nimitarroja monsterilta ja namebubblesilta. Jälkimmäisistä on todella hyvät kokemukset. Ja nyt ajattelin laittaa tarraan puhelinnumeron, jotta pikkukoululaisen tavarat osaisivat takaisin kotiin.
Riikka sanoi…
Triinu: Loistoidea tuo puhelinnumero. Sen voisi laittaa tohon alariville.

Minä ehdotin ensin, että otetaan vaan yhdet tarrat sukunimellä, niin ei käynyt, vaan ehdottomasti piti saada esikoisen omalla nimellä. Itsekin kyllä tykkäsin, että on etunimi, mutta noin niinku ideana..

Maiju sanoi…
Hyvin se kaikki menee! Meillä on ollut Name Bubbleseja, mutta jotenkin on toi nimikointi-into laantunut. Ei oo nyt ollut päiväkodissa ketään joka olis sekä samaa kokoa, että samaa sukupuolta, niin ei oo menny vaatteetkaan sekasin. Meillä 5-v. on kyllä hyvä huolehtimaan omista vaatteistaan. Ehkä nyt kesällä on ollut enemmän ongelmana, että sisälle tarkoittamiani vaatteita on pidetty pihalla ja toisinpäin. Siis oon esim. helteeseen laittanut vaalean paidan, niin se päällä on sitten syöty välipalaksi mustikkakiisseliä! :) Onneks pian alkaa oikea ulkovaatekausi.

Käytiin eilen siellä Ti-Ti Nallen talossa! Oli kyllä kiva paikka, ehkä teidänkin pitää joskus vielä käydä siellä. Arvaa, oliko pakko ostaa pienemmälle Tau Nallen kerhokassi: http://www.titikauppa.fi/epages/TiTi.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/TiTi/Products/8504
Samalla käytiin myös Herra Hakkaraisen talossa. Niiden välillä oli jotain 55 km. Kiva päiväretki! :)
Kati sanoi…
No voi, just ehdin maanantai-iltana laittaa tilauksen Tarramonstereille. Ajoissa tietenkin, kun pk-uran harjoittelu aloitettiin tiistaina.. Ihan eivät ehtineet yön aikana tulla perille :)

Sinne hän taas tänään jäi itkemään äidin perään, sniif. Itkua tosin kesti vain hetken, kun ehdittyäni käytävän puoleen väliin, oli itku loppu. Kyllä tämä tästä. Ja toisaalta, mulla on tarkoitus tiineytyä asap, ja sitten voi taas olla mussukoiden kanssa kotona. Huraa!
Riikka sanoi…
Maiju: Kiitos. :) Mahtavaa, että voi ottaa iisisti nimikoinnin kanssa. Meillä on uusi lapsi menossa päiväkotiin, joten mitään luistamista ei sallita.

Hei oikeesti, Titi-nalle talossa? Ja Titi-nalle kassi? Mental. Hih. No ei, vaan niinhän minäkin olisin tehnyt. Kiva, että se oli oikeasti mukava paikka.

Kati: Voi harmi, mutta hyvä, että olet jo tilannut tarrat, etkä vasta aikaile. Voi että, mä en kestä ajatella tuota itkua, en sitten yhtään. Toivottavasti se meilläkin loppuu lyhyeen. Onnea tiineytymisaikeille! ;)
*Laura* sanoi…
Meilläkin on ollut noita tarramonstereita ja tykkään, joten kiitoksia alekoodista. :) Tarroja nimittäin menee, kun olen tässä muutaman kuukauden sisään nimikoinut kevään sisävaatteet, kesävaatteet, syksyn sisävaatteet ja tietysti kaikki ulkovaatteet. Miten niitä riittääkin... Ja minäkin olen ajatellut, että liimaan tarrat sitten aamulla vaatteisiin - ei muuten toimi. Ei ehdi siinä kiireessä.

Ajattelin myös olla radikaali ja jättää hankkimatta sadetakin esikoiselle (kuopuksella sattuu olemaan vanhoja peruja). Eiköhän se vk-takki yhdistettynä kurahousuihin riitä.

Ja mitä tulee muihin kuin käytännön juttuihin niin hyvin se menee, tsemppiä! Kohta huomaat eläväsi uudenlaista arkea ja olevasi ihan tyytyväinen siihenkin. :)
Riikka sanoi…
Laura: Kiva kuulla, että ovat hyviä nuo tarrat. Se ei ole kiva, ettei aamulla muka ehdi niitä liimaamaan. Täytynee huomenna alkaa nimikointipussia tyhjentää.

Mä olen huomannut, ettei sitä sadetakkia tule ikuna pidettyä. Saa nyt nähdä, mutta kunhan ensin ne kurikset. Jos joku tietää missä on Rukan kirkkaanpunaisia kuriksia, niin huutaa hep!

Ja Laura, lämmin kiitos tsempeistä. Olet ihana. <3
Sisu menee ens kuussa päiväkotiin, joten ajattelin hyödyntää sun jakaman tarjouksen:) mitä kokoja suosittelet noista, en osaa päättää ja hahmottaa:D?
Riikka sanoi…
Tessa: Voi että, teillä on myös jännät ajat! Tsemppiä kovasti Sisulle, ja äidille. :) Hyvä, kun tilaat nyt jo noita tarroja. Ehtii tulemaan ennen aloitusta.

Tarramonsterilla näyttää hihat heiluvan siihen malliin, että niitä erikokoisia tarroja sisältäviä paketteja ei nyt saa, joten jos täytyy valita, niin "Mini Pilkku" tarrat menee tosi hyvin sisävaatteissa, ja miksi ei sitten muissakin. Ne isommat pyöreät tarrat tietysti näkyy paremmin esim. ulkovaatteissa, mutta itse tykkään niistä pienemmistä juuri sisävaatteissa.

Laitoin muuten PoPin ulkovaatteisiin silitettävät (Monsteri -tarra), mutta näihinkin olisi voinut iskeä tarran. Makuasioita!

Suositut tekstit