Lapset testaa: Viking GraceMeiltä kysyttiin, haluaisimmeko käydä testaamassa uuden Viking Gracen miniristeilyllä, ja koska olimme länsirannikon suunnalle menossa muutenkin, ilolla vastaanotimme tämän tehtävän.  

Lasten osalta Viikkari on kyllä satsannut kivoja juttuja uudelle paatille. Kannelta 12 (sieltä ihan, ihan ylhäältä) löytyy aurinkokansi, jossa on mahtavaa viettää aikaa sään salliessa. Meidän tytöt laskivat mäkeä ja kiipeilivät puistoista tutunnäköisellä leikkipaikalla. Kannella voi myös hypätä ruutua, jota ei nyt ehtinyt, kun piti laskea liukumäkeä! Kannelle järjestetään lasten iloksi myös mm. polkuautorata sekä alue, jossa voi maalata liidulla. Tällä kertaa tuuli sen verran napakasti, että polkuautorataa ei jääty odottamaan. Aurinkokansi on kiva idea jo siltäkin osin, että kesäkioskista äiti ja iskä saattavat napata kahvit, ja pientä naposteltavaa samalla nauttien meri-ilmasta lasten touhutessa leikkipaikalla. Aah, idyllistä.

Pikku iltavilleissä

Tuuli tai sade ei haittaa pieniä risteilijöitä, sillä sisätiloissa sitä tekemistä vasta piisaakin. Kävimme heti illalla, kun laiva irtosi ankkureistaan, kurkkaamassa kokousosastolle, joka on kesän ajaksi laitettu hyödyllisempään käyttöön - nimittäin lasten viihdyttämiseen. Sanomattakin selvää, että se oli meidän vanhempien kannalta virhearvio.

Nukkumaanmeno ei kamalasti meidän tyttöjä kiinnostanut, kun Ville Viking Muksulasta löytyi tietysti se pallomeri, kiipeilyjuttuja, kaikkea kivaa ja ennen kaikkea jätti-iso tila, jossa sai rauhassa juoksennella iltavilleinä. Jouduimme neuvottelutilanteeseen, ja lupasimme, että kurkkaamme vielä ennen lähtöä nurkan taakse rauhalliseen tilaan, jossa voi piirrellä ja tehdä erilaisia tehtäviä - seuraavana päivänä. Tiesimme, että se seuraava päivä laivassa sujuisi kuin siivillä, vaikka oltiinkin aalloilla. Hihhih.Tällä kertaa päätimme jättää buffetin väliin, sillä söimme niin tuhdin aamiaisen, ettemme jaksaneet ajatellakaan syömistä buffet-mittakaavassa. Ai-miten-niin-ei-ole-pakko-syödä-itseään-tainnoksiin? Erään leikkipaikan vierestä - lasi-ikkunan takaa - löytyy Sweet & Salty kahvilaravintola, joista saa niitä perussänkkäreitä ja ruissareita, mutta myös lämmintä ruokaa. Idea se, että maksat siitä määrästä ruokaa, jonka otat. Ihan mahtava konsepti - sopii niin meidän porukalle (tai ehkä ei niin iskälle - tirsk!). Viisivuotias on melkoisen valikoiva ruokailija, mutta hän ihastui Tukholman risteilyn buffassa laivan lihapulliin, joita oli tarjolla myös täällä. Otimme alkuun muutaman lihapullan ja perunamuusia, jotka menivät kuin kuumille kiville. Haimme lisää, eikä yhtään mennyt bioroskiksen suuhun. Sama kohtelu nuoremmalle. Niin ja kyllähän ne äiti ja iskäkin sitten söivät (niinpä niin), ja saman paikan antipastot olivat mainioita. Plussaa siitä, että kaikki tuotteet ovat laivalla valmistettuja ja uunituoreita.


Leikkipaikkoja on tosiaan kahdessa kerroksessa (plus aurinkokansi). Kymppikannen leikkihuone (määritelty 0-6 vuotiaille) on mukava touhupaikka. Siellä on pehmustettua nurkkaa vauvojakin ajatellen, ja paljon muuta touhua vähän isoimmille. Viisivuotiaamme innostui pyörittelemään hulavanteita. Parhaimmillaan neljä vannetta pyöri lanteilla. Aika mimmi!

Isommille lapsille (6-12v) on kerrosta ylempänä kaiken maailman konsolipelejä, kosketusnäyttöä, filmejä, kirjoja, lehtiä ja lautapelejä. Teineillekin oli omat huvinsa Microsoftin sponssaamana. Näihin me ei tutustuttu. En jostain syystä edes yrittänyt mennä teinistä, vaikka olisinkin voinut käydä vähän blogia päivittämässä koneella. Yhyy.

Vähän väliä kuulimme kuulutuksen tanssikisasta, kasvomaalauksesta tai milloin mistäkin lastenohjelmasta. Laivasta löytyy myös lapsiparkki, johon lapsen voi jättää viihtymään tunnin ajaksi - kaksi kertaa päivässä. Woohoo! Gracella on muuten mahdollista pitää synttärikekkereitäkin. Tämä on ihan potentiaalinen vaihtoehto, vai mitä sanotte muut konduktööri-, eikun kondiittoriäidit? Hah!

 

Unta ei tarvinnut illalla houkutella, energiat saatiin kulutettua kiitettävästi leikkipisteillä. Itse ilahduin väreistä, ihana, että lasten leikkipaikoilla käytetään paljon iloisia värejä!


Reilu viikko vielä ennen virallista syksyn alkua. Hyvin ehtii hypätä aalloille kesän päättäjäisiksi. Väitän, että tässä laivassa viihtyy lapset varmasti. Vähän liiankin hyvin, jos minulta kysytään. Piti luvata, että varmasti katsotaan niitä Monster High -juttuja sieltä kaupasta, että päästiin tax-freehen...   
Suosikit