Päiväkotiarkeen hyppäys - nimikointiprojekti (+ alekoodi!) ja "se kaikki muu"

Lelupussi on täynnä nimikoitavia vaatteita. Just lovely.

Päiväkotiarjen aloitus lähestyy uhkaavasti. Meillä viisivuotias aloittaa jo kolmatta syksyään päiväkotitaipaleella, ja perheen kuopus ensimmäistään. Snif. En kestä. On kuitenkin mietittävä, mitä etukäteisvalmisteluja on tehtävä, ja mitä kaikkea sinne tarvitaan mukaan. Tarramonsterilta myös alekoodi helpottamaan tätä starttia. Jahas, nimikointiin käytetty ihoteippi tässä kondiksessa.

Vaatteiden nimikoiminen on se ainainen projekti päiväkodin alkaessa, ja siitä on saanut kuulla päiväkodistakin murinaa. Lapsilta kysytään vanhempien kuullen, muistatkos Siiri, kenenhän tämä rukkaspolonen mahtaa olla. Voi voi, kun ei ne kaikkea tiedä lapsetkaan.
Miten ne eivät päiväkodissa tiedä, mikä kenellekin kuuluu? Ehheh, huono vitsi. Ymmärrän murinat. Tähän saakka meillä on menty apteekin ihoteipillä, mutta sekin on monesta vaatteesta haalistunut, ja irronnut jättäen ikävät liimapinnat, jotka paistavat likaisen harmaina. En tykkää.


kuvat: täältä

Tänä syksynä  - kiitos Tarramonsterin - meillä liimataan ja silitetään vaatteisin käteviä, ja viimeisen päälle hienoja nimikointitarroja. Nämä on superhelppo silittää tai liimata vaatteeseen, kenkään, reppuun, tossuun, unileluihin, otsaan... mihin nyt keksiikään.Lapset saivat itse valita minkä värimaailman tarrat tilataan (hmmm.. oliskohan ollut melko vahvasti jotain vaaleenpunkku/pinkkiä...), fontin ja kuvan. Valikoimaa piisaa. Allekirjoittanut on lasten identiteettia suojatakseen muokannut tarroja (et kai sää vai huomannu jo?), mutta siitäkin huolimatta, ne ovat tosi kätsät. Tarrat ovat oikeasti yksivärisiä.

Kenkiin laitettaviin tarroihin on mukana suojatarroja, joten ne eivät oletettavasti kantapään alla kulu niin nopeasti. Itseäni on mietityttänyt aiemmin, leviääkö tussi tai mustekynä vaatteisiin ihoteipistä, eikä minua ole nähty neulan ja lankan kanssa brodeeraamassa lasten nimiä mihinkään, joten tarrat sopivat meille, kuin nenä päähän, ja suosittelen näitä lämpimästi myös kolleganimikoijille. Älä suotta menetä hermojasi, vaan mene tässä vanhemmuudenhaasteessa sieltä, mistä aita on matalin.

Tarramonsteri.fi lupasivat blogin lukijoille koodilla ANTAKEEARMOO  15 % alennusta kaikista tuotteista. Tarjous on voimassa 31.8.2013 asti. Kauppaan tästä.


Pipot on tallessa!

Me tosiaan aloitimme nimikointiurakan, kuten varmasti moni muukin perhe, mutta ulkovaatteet ja parit kengät nimikoituani päätin, että näillä helteillä ei tarroja liimailla, vaan mähän liimaan tarran aina aamuisin niihin vaatteisiin, jotka päälle sinä päivänä menevät. Mikä oivallus! Nero äiti -palkinnon voi laittaa tulemaan. Päätin laittaa myös rattikelkkaan tarran, eipähän mene sekaisin naapurin poikien kelkkojen kanssa se pinkki kelkka...Hihi!

Kaksplus-lehti (08/13) kehottaa erityisesti vanhempia varautumaan päiväkodin aloitukseen. Se kun nimittäin on rankkaa. Itse olen yrittänyt valmentautua kuopuksen aloitukseen henkisesti jo kauan, mutta maanantain lähestyessä tunnen palan kurkussani vain kasvavan, eikä mikään maailman valmistautuminen ole auttanut millään tavalla. Yksi aikakausi päättyy. Urani kotiäitinä päättyy. Lapsiani hoitavat aivan toiset henkilöt jatkossa. Ehkä tätä asiaa ei kannata dramatisoida ihan valtaviin mittoihin, mutta näinhän se on.

Se, mikä on tehtävä itselle ja lapselle selväksi, on ne nopeat heipat aamuisin, eikä taakse katsota, saati palata vielä halailemaan, vaikka lapsi huutaisi mitä. Se menee näin: Halaus, suukko, ja heippa. Itket sitten siellä portin takana. Jos lapsi on mennyt luottavaisena leikkimään, älä silti liukene paikalta, vaan ne heipat on sanottava aina. Tulee hetki, jolloin se lapsi herääkin siihen ajatukseen, että ainiin, missäs se äiti olikaan. kuva: täältä


Mitä mukaan päiväkotiin?

Kuopuksen osalta päiväkodin check-list syksykauden osalta on seuraava:
- vk-haalari - check!
- vk-takki ja housut - check!
- gore-lenkkarit - check!
- kurahousut  - yhä kaupassa
(sadetakkiin en satsaa, sillä olen huomannut, että se jää pitämättä vk-vaatteiden pitäessä vettä muutenkin, eivätkähän lapset ulkoile missään rankkasateessa. )
- kumisaappaat - yhä kaupassa
- hellehatut, trikoopipot - check!
- vk-rukkasia, sormikkaita, hanskoja - check!
- sisätossut - yhä kaupassa molempien osalta!!!

- Teippivaippoja, ei housuvaippoja, koska teippivaipat on helpompi saada vaihdettua, ettei tarvitse kaikkea alaosaa riisua.
- lokeroon: parit leggarit, pari paitaa, parit sukat, pikkareita (vaipattomille hetkille), tutti (joka aina pk:ssa), unilelu.

Jos säät ovat yhtä kuumat, varaa ulos ohuet housut, jotka vaihdetaan sisällä sisävaatteisiin. Muista myös aurinkovoide! Mitä vielä?

Meillä viikonlopuksi on ohjelmassa siis puuttuvien tavaroiden shoppailua, erityisen hurrrrrjasti halailua, kyynelten nieleskelyä. Voi että, niin ne äitin vauvat lähtee maailmalle! Missä on stop-nappula?

Suosikit