Kohteessa ollaan - Tukholma: Skansen


Oj, vielä on tulossa Tukholma-muisteloa, niin jättemukava loma meillä oli. Viimeisen lomapäivän kohde - kuvissa ja tunnelmissa: Skansen.

Meinasi ottaa ohraleipä ja käydä kalpaten, kun huomasimme yläkuvassa olevan jonon, joka ei edes mahtunut kuvaan. Mittailimme ihan järkyttävän pitkää jonoa, ja matalin äänenpainoin aloimme jo pahoitella lapsille, että nyt on niin, että me ei varmaankaan päästä nyt tänne.. Minä olin jo säntäämässä erilliseen Bröllop-jonoon (tästä vielä lisää), kun huomasimme ryhmille tarkoitetussa sisäänkäynnissä pienen kuvan Stockholm-cardista. Vilken tur! Aivan mahtavaa. Emme lopulta joutuneet jonottamaan metriäkään. Toisin sanoen, jo monessa Tukholma-muistelossa mainostamani Tukholma-kortti oli arvonsa veroinen, etenkin tässä kohteessa. Jos aiotte Skanseniin, ja muutenkin käydä turistikohteissa, niin suosittelen kortin hankkimista. Sillä pääsee myös julkisiin liikennevälineisiin.
Skansen - ihana, ihana eläinpuisto ja paljon muuta. Kyllä saimme jälleen ihastella ruotsalaisten hienoa innovaatiota, joka koostui kauniista maisemista, historian havinasta ja koko Ruotsista pienoiskoossa.Mies kävi perheen pienimmän kanssa apinatarhauksessa. Heillä tuntui olevan tosi hauskaa. Minä astuin sinne viisivuotiaan kanssa noin puoleksi minuutiksi, ja totesimme, että vapaina vipeltävät vilkkaat apinat valmiuksissa hyppäämään päittemme päälle, eivät varsinaisesti olleet meidän agendallamme.
Akvaariossa tapasimme erittäin jännittäviä eläimiä, kuten hämähäkkejä (just niitä kämmenen kokoisia karvaisia), käärmeitä (just niitä reidenpaksuisia, ja sitten niitä supermyrkyllisiä ohkaisiakin), krokotiileja, hienoja kaloja, ja joitain muitakin, mutta minulta taisi mennä osittain taju siinä kohtaa, kun anakondan hengailupaikan lasi puuttui,  eikä tyyppiä näkynyt missään. Meille tuli vähän kiire - bråttom, vaikka Mies suomensi, että siinä kohtaa tehtiin vaan jotain renoveerausta. Ei kiinnosta. Vielä ovella saimme bonusfriikkaukset, kun iloinen (mitäpä muutakaan?) eläintenhoitaja piteli käsissään karvaista jättihämähäkkiä ja pythonia toisessa kysyen meiltä "Vill du..." En jäänyt kuuntelemaan kysymystä loppuun, huusin sitten oven takaa: NEJ TACK!, ettei jäänyt epäkohteliasta kuvaa meistä. Viisivuotiaskin hokasi, että siinähän olisi päässyt näiden eläinten kanssa halailukontaktiin. Olen täysin siirtänyt matelijakammoni myös häneen - josta Mies minua jaksaa kiitellä - Hei kamoon! Voisi kai sitä jotain huonompaakin siirtää.

Näimme kaikkia eläimiä tosi hyvin. Liikkiskarhunpoikaset tanssivat toistensa kanssa, paviaanit esittelevät punaisia kohtiaan, hylkeet tekivät hienoja temppujaan - miten söta ne osasivatkaan olla. Ilveskin mennä viiletti coolina kallioillaan. Ihan mahtavaa!Meihin teki vaikutuksen erityisen kaunis luonto. Ihmiset tulivat Skansenille piknikille isolla porukalla. Siellä oli luonnollisesti myös kahviloita ja ravintoloita, joista sai ostaa ruokaa, jos ei ollut ottanut omiaan mukaan. Grillistä tuli huumaava tuoksu! 

Minua ihmetytti alkuun se, jo mainitsemani, Bröllop eli häähulina. Valkoisia kolttuja vilisi toinen toisensa jälkeen. Ihmiset olivat tulleet juhlimaan häitänsä Skansenille. Morsiuspareja myös valokuvattiin torppien seinustoilla. Kävellessäni itse paikan päällä, en enää ihmetellyt tätä tapaa. Opin myös, että Skansenissa vietetään vuoden tärkeimpiä juhlia, kuten vappua, joulua ja juhannusta perinteiseen ruotsalaiseen tapaan. Mikäpä siellä on juhliessa - kaunis paikka! 
Skansenissa oli tietysti myös huvipuisto. Självklart. Siellä oli myös ratsastusmahdollisuus. Arvaat varmaan, kuka oli aivan haltioissaan. Viisivuotias totesi heti haluavansa mennä ratsastamaan. Voi miten häntä jännitti jonossa odottaessaan vuoroaan. Vihdoin tuli oma vuoro, ja voi sitä ylpeyden tunnetta! Heppakierros kesti kymmenisen minuuttia, heppa kävi heittämässä lenkin luontopolulla. Tämä on ollut tähän mennessä kesän Top 1 -tapahtuma viisivuotiaalla, josta kerrotaan ihan kaikille. 

Skansen sijaitsee muuten ihan Scandic Hasselbackenin vieressä, joten me saimme jätettyä kätevästi matkatavarat vielä hotellille Skansen-vierailun ajaksi. Vad mysigt!

Oj että! Skansen oli kyllä ihan mahtava paikka. Suosittelen ehdottomasti kaikille Tukholman kävijöille.


Suosikit