Mites ne takuuasiat..?

Minua vaivaa rataskuume. Ihan typerää, koska huushollissamme on tällä hetkellä rattaita enemmän kuin tänne edes mahtuu. Ne Bugikset olen nyt haudannut. Kai. Pysäyttelin ihmisiä aina kun huomasin Beet ja kysyin tunnelmia. Tuli positiivisia kommentteja, mutta sitten myös niitä negoja. Olin ihan järkyttynyt ja yritin heti liueta, kun alkoivat kertomaan mikä m u k a  on vialla. No ne renkaat siis suurimmaks osaks, mulla meni ihan pimeeks, kun alkoivat sanomaan jotain muuta, kun Suosittelen ehdottomasti! Muistin vielä varmistaa, että onko rattaat varmasti ne Plussat ja olihan ne.


Viime kesän lopulla pohdimme tarvitsemmeko tuplarattaita vaiko ei. Neljävuotias oli tuolloin(kin) melko laiska kävelemään. Olin saanut päähäni tuolloin haluta Phil&Tedsit, joten meillehän ne sitten lopulta tilattiin. Auta armias vaan kauanko sitä soudettiin ja huovattiin mallin välillä... Olin jo pitkään ollut sitä mieltä, että ehdottomasti Explorerit. No sittenpä neljävuotias kiipesi kaverin rattaiden sisaristuimeen ja hupsistaheijjaa, muuten tyhjät rattaat menivät ympäri. En tykännyt Vibesta tai Vervestä jostain syystä (sano hinta syyksi), mutta tuo kiikkeryys jäi mietityttämään Explorerissa. Silmiini sattuikin nelipyöräinen Hammerhead, joka oli samanhintainen kuin Explorer. Eikä muuten keikkaa!

kuva: examiner.com

Päädyimme tilaamaan ulkomailta ja Saksasta, koska sieltä sattui just tuo malli silmiinkin. Toki siinä mietin, että tuleeko ylipäätään koko pakettia ja pitääkö odottaa viis viikkoa tai  muu sietämätön aika. Entä jos pitää korjata, niin pitääkö maksaa roudaus sinne ja miten takuu oikeesti toimii vai toimiiko. Suomen päässä todettiin, että takuu korvaa vain rungon ja olin kuullut kaverilta, että hän ei ollut saanut mitään rikkoutunutta takuuseen, joten siinä tuli se viimeinen sinetti, että whattahell. Hinnasta nyt on varmaan turha sanoa, että huomattavasti edullisemmathan ne olivat kuin kotimaassa. Niin valitettavaa kuin se onkin.

Jossain vaiheessa talvea rattaiden eturenkaat alkoivat irtoilla itsestään, etenkin kun nostin vaunuja esim. ratikkaan tai en siis nostanut, mutta kippasin rattaita vähän taaksepäin, kun olimme menossa ratikkaan (onko kuva nyt selvempi?). Ajattelin, että ei kai Uusi-Seelantilaisia rattaita ole Suomen pakkasiin ja hankiin tehtykään, että johtuisiko siitä. Rengas pysyi kuitenkin taas, kun se oli klikannut takaisin. Sitten meni taas jonkin aikaa, kunnes se irtosi taas. Renkaan irtoaminen satunnaisesti on ilmeisesti Phil&Tedsien ominaisuus myös muissakin malleissa. Ärsyttävä sellainen.

Laitoin viestiä kauppiaalle tästä hiukan ärsyttävästä ominaisuudesta. Ilman sen suurempia kyselyjä tai muutakaan todistelua, minulta kysyttiin, sopiiko meille, jos saamme tilalle Explorerit. Whaaat? No sopiihan se. Ei tarvinnut lähettää vanhoja vaunuja mihinkään, ei tarvinnut lähettää valokuvia tästä viasta tai mitään muutakaan. Kysyttiin kohteliaasti, että sopiiko tämmöinen järjestely. Eli pitemmittä puheitta suosittelen ehdottomasti Mypram verkkokauppaa. Sähköposteihin on vastattu nopeasti ja tilaukset ovat tulleet muutamassa päivässä lähetin tuomana ovelle asti. Seurantakoodilla on voinut luonnollisesti seurata matkantekoa.

No arvatkaa, nyt minä suunnittelen, josko ne olisivatkin nämä rattaat, jotka seuraavaksi tulisivat meille.
kuva: quinny.com

Arvatkaa mitä mieltä Mies on. Hihhi. En minä ole hul-lu. Okei, toiset tuplarattaat lähtee, mutta tämä, jos mikä olisi järkiostos, koska hintakin on yli puolet vähemmän kuin niistä Bugiksista. Täällä ei onneksi tarvitse perustella. Mitään. Hihhihhih.

Suosikit