Museum of Broken Relationships // Uusi Helsingin kaupunginmuseo // The Place to BeUusi Helsingin kaupunginmuseo avasi viikko sitten Senaatintorin kulmalla. Minut kutsuttiin tutustumaan museoon brunssin merkeissä ja olipa onni, etten ehtinyt kaikkea nähdä, koska päätin palata sinne pian takaisin ja kenties viettää jopa seuraavan etäpäivän kauniissa museossa.
Museoon on aina vapaa pääsy ja tämä on ehdoton plussa. Haluan, että museosta tulee uusi Robertsimme, kahvila ja hengailupaikka, jonne voi poiketa ilman sitä fiilistä, että nyt on menossa pelkästään museoon. El Fant muuten tarjoaa ihkua brunssia, maista sitä turkkilaista jugurttia. You'll love it.


 


Museon ensimmäisissä näyttelyissä on särkyneitä sydämiä ja nostalgista Helsinkiä. Museum of Broken Relationships esittelee nimettömästi lahjoitettuja esineitä ja tarinoita, jotka kertovat särkyneistä suhteista. Näyttelyssä on niin Helsingistä kuin maailmaltakin kerättyjä eroesineitä. Monet tarinoista tulevat iholle, todellakin koskettavat, sen huomaa huokailujen syvyydes

Helsingin valitut palat -näyttely taas sukeltaa Helsingin historiaan ja tuo pintaan yhteisiä muistoja kaupungin historiasta. Täältä löytyy yksi nurkkaus, jonka lasten kanssa ohitan. Se kertoo ja kuvaa Helsingin murheellistakin puolta ja esillä on mm. siihen aikaan tavaksi tulleita valokuvia poisnukkuneista lapsista sekä toisella kädellä pahoinpitelyn uhreista. Onneksi tämän kohdan yli pääsee vaivatta, niin ei tule lapsukaisille turhaa pohdittavaa, mutta vähän isommille nämäkin hetket mietityttävät. Poikkea baariin huojentavalle, siellä on pajatso ja olutta hyväntuulisille ihmisille. :)

Jo pari vuotta sitten museossa pääsi vierailemaan 70-luvun tyyliin stailatussa Mummolassa ja näin on onneksemme museon uudistuksenkin jälkeen. Lasten kaupungissa voi myös virittää kauppaleikit  1700-luvun puodissa, ukin vien taatusti nostalgiatripille kansakoulun luokkaan. Täällä fiiliksiä parin vuoden takaa.

Heti museoon saavuttua, voit loikata sadan vuoden taakse aikakoneella, jossa Signe Branderin otokset sadan vuoden takaisesta kiivaasti muuttuvasta Helsingistä heräävät eloon uuden teknologian avulla. Aikamatkalle voi lähteä paitsi tilassa, myös virtuaalitodellisuuslaitteiden avulla.
Kerroin viime viikonloppuna mummolassa, että kun serkut ja ukki tulevat seuraavan kerran Helsinkiin, niin mennään vierailulle museoon. On onni, että näitä kokemuksia on tarjolla ihan lähellä

 


 Suosikit