Aurinko paistaa, nauti, nauti - mutta älä pala


Siis niin on nättiä! Vappuna tuli kaikkien yllätykseksi ihan kunnon kesä. Siis sellainen, että takin saattoi riisua ja silmiä piti siristellä. Tuulensuojassa saattoi riisua muutakin, mutta nyt on UV index jo yli kolme, jolloin suojaa ohjeistuksen mukaan todellakin tarvitaan. Ilmatieteen laitoksella on perinteinen tekstaripalvelu, jolla saa tekstarina tiedon indexistä. Nykyaikaisille ihmisille löytyy myös monenlaisia UV-index appeja. Lööpit huusivat tänään, että kaksi viikkoa tätä iloa kestää, joten be prepared.

Pakkasin päiväkotilaiselle tänään kätsän Alga Mariksen spf50 stickin mukaan. Sillä saa helposti sipaistua aurinkovoidetta - vaikka lapsi itse. Kasvoille minulla on tästä sarjasta testissä kevyt voide, vaikka se sisältää vahvan UV-suojan spf50. Jos vaan malttaisi tätä sutia meikin alle, niin pysyisi hipiä rypyttömänä. Tämä on kuitenkin makuuni ehkä too much kotimaan olosuhteissa, mutta näin alkukesästä kannattaa oikeasti suojata iho, ettei pala. Sarjassa on myös SPF30 voide sitten, kun pohjat on hoidettu.

Alga Marisia katselin jo viime kesänä, mutta olemme olleet monet kesät niin biosolislaisia, joten vasta tänä keväänä sain Ruohonjuuresta Madeiran reissulle Alga Mariksen testiin. Ymmärrän tuotteen suosion, sillä se on hajusteeton ja sopii hyvin herkälle iholle. Se sisältää alga-gorria -yhdistettä ja on 100% luonnollisten mineraaliaurinkosuoja-aineiden ja luomutuotettujen kasviöljyjen vuoksi erinomainen vaihtoehto aurinkosuojaksi.
 


Sitten on se Biosolis. Tämän sarjan voiteet ja öljyt ovat kulkeneet mukana Kreetan ja kotimaan helteissä, eikä ole mitään huonoa sanottavaa. Öljy spf6 on vasta sitten, kun iho on paahtunut kauniin ruskeaksi, eikä auringossa ole kauan. Muuten vakkarisuojakertoimet ovat mulle vakiintuneet 15 ja 30.
  
Olen monena kesänä aurinkovoidepostauksissa kertonut, miksi synteettiset aurinkovoiteet tulisi jättää käyttämättä, mutta kertaus on opintojen äiti, niin muistutellaan ihan tosi lyhyesti vielä. 

In a nutshell: Jos et halua poikalapsellesi tissejä tai ylipäätään lapsillesi murrosikää alkavaksi jo alle 10-vuotiaana (hormonihäiritsijät), tai kun pulahdat veteen, niin samalla sinne liukenevat UV-suodattimet tuhoavat koralliriutat, imeytyvät kaloihin ja joutuvat ravintoomme, jolloin ilkeä myrkkykierre on valmis.
  
Jätän nämä ajatukset vain tähän. Valinnan tekee sitten jokainen itse. Sekä Alga Maris että Biosolis ovat nanopartikkelivapaita ja vettä hylkiviä, mutta muutaman pulahduksen jälkeen on hyvä lisätä suojaa. Äläkä unohda huulia, Hurrawlta on spf15, tätä voi sipaista myös korvanlehtiin - kröhm, minä unohdin Madeiralla. Niin, äläkä unohda sitä lätsää! Minä unohdin. 


Nautitaan tästä ihanasta lämmöstä!


* Tekstin tuotteita saatu testiin
 

Suosikit