Äidin terästetty tee

Instant-Pakuria Puhdistamosta - ilman reseptiä. ;)

Nyt siellä tarkkamuistisimmat hekottelee, miten allekirjoittanut taisi hörähdellä vielä jokin aika sitten, ettei sentään mitään pakuriteetä juo, vaikka perheensä kemikaalikuormaa perkaakin. No nytpä juo sitä pakuriteetä.

Minä en ole koskaan hurahtanut mihinkään ns. superfoodeihin, goji-marjoja ei ole minun veskan pohjalta löytynyt lojumasta, mustikatkin olen nauttinut pääasiassa jugurtissa tai piirakassa, joten silloin kun johonkin uuteen ryhdytään, niin ryhdytään kunnolla. Lähdetään siitä, että Puhdistamon Instant-Pakuri on palkittu vuoden 2013 superruoka-tuotteena. Siinä täytyy olla silloin jotain.

Kerronpa teille ihan vaan pari seikkaa, miksi sinunkin kannattaisi lisätä puolilusikallista pakuriuutetta myös omaan iltapäiväkupposeesi. Pakurin ansiolista on nimittäin huomionarvioinen. Tässä vain murto-osa pakurikäävän ominaisuuksista - suosittelen lukemaan lisää! Lisätietoa löytyy googlettamalla.

Lyhyesti:
- Pakurikääpä on todellisuudessa lahottajasieni, joka viihtyy vanhojen lehtipuiden kyljessä muodostaen siihen mustanharmaan möhkäleen ts. pahkan ts. pakurin, josta tässä nyt puhutaan. No en liitä kuvaa.

Toteamukset pakurikäävästä:
- pakurikääpä vahvistaa omaa immuniteettiamme ja taistelee taudinaiheuttajamikrobeita - useita viruksia, bakteereja ja syöpäsolutyyppejä vastaan.

- suojelee soluja vapailta radikaaleilta, on hyvä lähde muun muassa b-ryhmän vitamiineille ja sisältää kaikki elimistömme välttämättömät aminohapot.

- pakurikäävän ORAC-luku on äärimmäisen korkea (52,452), mustikan vastaava on  2,400. Siinä saa aika monta mustikkaa syödä, että pääsee lähellekään. ORAC-arvo tarkoittaa kuinka paljon antioksidantteja ruoka-aine sisältää.

- käytetään myös kosmetiikkatuotteena ihon pigmenttivirheiden korjaamiseen ja ihon eheyttämiseen. Myös todettu auttavan atooppiseen ihoon. Oman emulsion voisi tehdä sekoittamalla pakurikääpäjauhetta esimerkiksi kookosöljyyn.

HUOM!
Älä käytä antibiootteja, penisiliiniä tai suonensisäistä glukoosia yhtäaikaa pakurikäävän kanssa, koska ne toimivat pakurikäävän antagonisteina eli vastavaikuttajina. Huomioi myös, että jotkut ihmiset ovat hyvinkin allergisia sienille.

Sellaisenaankin olen pakuriteetä maistanut, mutta kun on niin juntti makuaisti, niin en osaa - ainakaan vielä - arvostaa koivun makua tarpeeksi korkealle, ja minun on pakko yhdistää juomaan kofeiini, jotta selviän pyykkikuormista ja betoniksi muuntautuneen puuron pöydästä rapsutusurakasta - joten itse lisään pakuriuutteen yleensä kahvin/teen joukkoon. Uute itsessään ei maistu tällöin miltään. Seuraavaksi innostaisi kokeilla pakurikääpäöljyä atooppiseen ihoon. Onko kenellekään tästä kokemusta?

Kiitokset Puhdistamolle tästä mahtavasta löydöstä. Uskon pakurin terveysvaikutuksiin niin vakaasti, että kuvittelen osallistuvani toukokuun lopulla Naisten kymppiinkin - ja kevyesti, vaikken ole vielä edes aloittanut treenaamaan. Gulp. Tuliko tuo nyt luvattua? Mä siis douppaan pakuriteellä.

Pääset tilaamaan oman Instant-Pakurisi esimerkiksi tästä.

Tämän jutun pääasialliset lähteet: Jaakko Halmetoja ja Uusi Musta -blogi.

Suosikit