Joulukatu korkattu

kuva

Siellä sitä taas oltiin. Keskellä väenpaljoutta. Oli onni, että kuopus veteli sikeitä rattaissa, jotta saatoin yrittää kannatella esikoista tolpan päällä keikkumassa, jotta edes hän näkisi yhdenkin tontun tai jonkun örkin sieltä kulkueesta. Joulupukki samalla radalla nähtiin sitten kotona Ylen uutisista. 

Olemme olleet Aleksin joulukadun avajaisissa ainakin kolmena vuonna. Aina sama homma. Katu on kuin Turusen pyssy. Tänään aukesi kauan odotettu Stockan jouluikkuna. Jälleen kerran perheemme esikoinen kävi senkin kurkkaamassa. Tuli myös muistutus siitä, että lapselle ei aina kielikuvat avaudu samalla tavalla kuin aikuiselle. Olin puhunut jo viikkokaudet siitä, että jouluikkuna aukeaa silloin ja silloin. Tyttäreni sanoi, että eihän se ikkuna ollut auki äiti! Minä luulin, että sieltä saa ottaa niitä leluja! Taas sellainen trauma, jonka muistaa isona ihmisenäkin.

Tänään saatiin huokaista helpotuksesta, sillä olin menossa vihdoin hakemaan Hippulasta myymättömiä artikkeleja pois, niin kohtalo päättikin toisin, sillä odotimme kaksi bussia, joissa oli jo maksimimäärä rattaita, emmekä päässeet kyytiin. Voin kertoa, että se oli maksimiodotusaika ja jonkin verran hampaissa kiristi. En kuitenkaan kironnut. Soitin Hippulaan Heidille läähättäen mitä-mä-nyt-teen-kun-ei-päästä-bussiin, jolloin onneksemme hylly 15 oli vapaa vielä ensi viikon, ja homma oli sillä selvä. Siellä on nyt muuten ihan kaikki -50%, joten veikkaan ettei mitään ole tulossa takaisin ensi sunnuntaina. Voin ihan vilpittömästi suositella Hippulaa muillekin hyllyjen tyhjentäjille. Kannattaa seurata mm. FB-sivuja, sillä Hippulalla on usein erilaisia tapahtumia ja viikkokamppiksia.

Täällä on siis silmätulehdusviikko lusittu, ja huomenna taas alkaa arki. Se on vika viikko ennen todellista jouluhulinaa. Taitaa olla talvihaalari paikallaan päiväkodissakin. Sen verran oli viileää tänäänkin. Ihanat serkut laittoivat kuvan talven ekasta lumiukostakin! Tälle illalle on edessä vielä Stockan lasten lelujen, vaatteiden ja jalkineiden perkaus ja todennäköinen tilaus, sillä -20% on voimassa vielä tänään. Ai miten niin viime tingassa? Stockalle pääset sinäkin tästä. Eikä muuten ole postikuluja! Tilaa suoraan mummolaan, kuten viisas allekirjoittanut. Kröhöm! Ukki sitten tarkistaa, tuliko oikeat Chi Chi Lovet. Hih!

Rauhaisaa sunnuntai-iltaa!

*) Sis. mainoslinkki

Suosikit