Project Unikoulu

On hiljaista.

Tultiin kotiin tänään mummolasta parin päivän reissulta. Ei tullut paljon nukuttua. Siis olisi tullut, kun siellä mentiin nukkumaan reilusti ennen puolta yötä, joka olikin aivan ihanaa, mutta lähes yksivuotias hulinoi siihen malliin molemmat yöt, ja for the record, ei ole nukkunut vielä yhtään kokonaista yötä so far ikinä, että allekirjoittanut arveli, jotta olisikohan aika...

...lopettaa yösyöttäminen?

...pitää unikoulua?

Jep. Heti kärkeen Mies hommiin, vaikka hän koetti, josko tekisimme tämän loppuviikosta.  Ei. Tänään alkaa., totesin robottiäänellä.

Lapsi itki ja huusi vitpersaata (no siltä se kuulosti!) noin puoli tuntia (tai sen ajan kuin luin neljävuotiaalle kaksi lukua Peppi Pitkätossu tekstiversiota) Miehen nukuttaessa häntä. Niin ja vielä ILMAN maitoa. Siitä on nyt kolme tuntia. Sujuu hienosti. Siellä ne nyt nukkuu vierekkäin, kun minä kohta muutan neljävuotiaan sängyn viereen patjalle. 

Makkarissa herätään viimeistään parin tunnin päästä, veikkaisin. Yleensäkin se hulinointi alkaa about klo 02. Kunpa lapsi nukkuisi hyvin isänsä vieressä. Siellä on lohtuvesipullo sängyn vieressä varuilta. Tiedän, että Lifefactoryt on seinässä, jos Mies tarjoaa pulloa yöllä, koska tuttikin lentää kaaressa öisin, mikäli olen erehtynyt sitä tarjoamaan, 

mutta nyt vaan on tämän aika.

Kommentit

Oi, been there, done that juurikin samoihin aikoihin noitten mun "isojen" kanssa. Ei ne heräilyä lopettaneet (vieläkään), mutta syömisen sentään. Muistan niin tuon tunteen, sen tsemppauksen ja hammasten kiristelyn.
Tsempit!
Riikka sanoi…
Kiitos Zirk. Ai että. Mä en vaan haluaisi, että kohta Mies tuo lapsen, ja toteaa, että nukuttava olis, jotta jaksaisi huomenna töissä. Toivotaan rauhallisia unia.
Riikka sanoi…
Ripu: Ekat itkut. Vain pari minuuttia. Huhhuh. Jatkoa odotellessa.
Katja sanoi…
Tsemppiä! Meillä poitsujen kaa meni yllättävän hyvin. Hoin päivällä ja illalla ennen nukkumaan menoa poitsulle, että tänä yönä tisut nukkuu ja poika nukkuu. Eka yönä ekalla heräyksellä noin puolen tunnin huuto ja sitten nukku varmaa 5 tuntia putkeen (normaalisti siis heräs kahen tunnin välein). Ja neljän jälkeen sai tisua eli noin 8 tunnin tauko. Jos heräs aikasemmin ni vettä (no ei tod kelvannut) ja tassuttelya. Ja meni oikeesti niin helposti, että tuli ajateltua miks en tehny aikasemmin!!! Toivotaan sinne kauniita unia!!
Riikka sanoi…
Kiitos Katja, mä istun vielä tässä, kun en uskalla liikahtaa. Meillähän ei neljävuotiaan kanssa tarvinnut pitää mitään näitä koulutuksia, ei mistään tutista, tissistä, ei mistään. Kaikki meni niin hienosti, jotta itse älysi lapsi tuolloin lopettaa oikealla ajallaan. Liian helpolla on siis päästy. :)
Sari - MrsAgatha sanoi…
Kovasti tsemppiä unikouluun!
Jennijee sanoi…
Kuinkas loppuyö sujui? Meillä on vasta alustava projektisuunnitelma tehtynä. Ensimmäisenä tehtävänä on kantaa pinnasänky yläkertaan, saapa nähdä milloin päästään tositoimiin. Tsemppiä teille!
Riikka sanoi…
Sari - Mrs Agatha ja Jennijee: Kiitos tsempistä!

Tässäpä raporttia ekasta yöstä:

Juuri kun olin laskeutunut patjalle nukkumaan, lapsi alkoi itkemään kellon ollessa 00.30. Itkua kesti noin minuutin. En liikahtanutkaan. Havahduin Anna Nicole Smithinä maitomerestä klo 06:13 ja voin kertoa olleeni superyllättynyt! Vieläkään ei makkarista kuulunut mitään. Järkytykseltäni minua ei enää nukuttanut ja nousin hipihiljaa kahvin keittoon. Lapsi heräsi joskus 07 jälkeen. Olin kuvitellut, että lapsi oli nukkunut koko yön, mutta Mies raportoi, että heräilyjä oli ollut kymmenisen kertaa. Ai no, mukavaa työpäivää!

Unikoulu jatkuu myös ensi yönä!

Suositut tekstit