Pääasia

Oi minun päätäni! Tämän voisi tulkita monin eri tavoin, mutta nyt tavoista poiketen, seuraa hehkutusta enkä ole edes käynyt kallonkutistajalla kampaajalla. Eikä muuten ihan heti tarvitse mennäkään, kun minulle on valjennut semmoinenkin asia, että kun on nuo tukanlaittoaineet kunnossa, niin vautsi miten meikäläisenkin tupeen saa suorastaan kivannäköiseksi. Tarina kertoo seuraavaa:

Talvi oli ankara meidän perheelle. Neljävuotiaan iho tuli pahasti atooppiseksi ja yllätyksekseni (ja täysin pyytämättä) minun päänahkani alkoi pölistä. Siis ihan konkreettisesti. Kampaaja totesi keväällä, että minulla on tosi kuiva päänahka ja sitä on kutittanut välillä ihan kamalasti.

Hiusten vaalea raidoitus tietysti kuivattaa itse hiusta tosi paljon ja kun se kellertävä sävy ei ole tervetullut tähän päähän, niin hiustenpesurepertuaariin on kuulunut aina se hopeashampoo ja sitten jokin kosteuttavampi hoitoaine. Nyt kun päänahka kärsii, niin tarttee tehdä jotain.

Kuinkas ollakaan kokeilin ekaa kertaa elämässäni jotain hoitavaa shampoota ja törmäsin tähän Four Reasons Healing Shampooseen. Ilahduin jo kaupassa hauskasta disainista. Sehän se tietysti on se tärkein - hihi. Vaan mitä vielä! Tämähän toimii!


Healing Shampoo keskittyy just sinne hiuspohjaan ja korjaa siellä päänahassa mahdollisia tuhoja sekä ennaltaehkäisee niitä. No kappas! Shampoot kun hieroo tukkaan, niin kyllä virkistyy muutenkin. Tuoksu on raikas menthol. Viilentäisiköhän se myös päänahkaakin, kun on muuten niin ihmekamaa? Varmaan. Pää kutisee vähän vieläkin, mutta vasta juuri ennen seuraavaa pesua eikä päätä tarvitse raapia. Pesen hiukset yleensä joka toinen päivä - jollen jokainen, jos joku siellä oli jo kommentoimassa, että ne hiukset vois pestä useammin ennen kuin alkaa kutittamaan. Hih. Joka tapauksessa se järkky pölähtely on jäänyt nyt tosi vähälle. Tää saa propsit multa.

Kyselin KC Professionalilta kaveria tuolle shampoolöydölle ja opin myös, että kyseessä on kotimainen sarja, jossa käytetään tyyliin vain jotain rosmariinia tuuheutukseen, auringonkukkauutetta värin suojaksi, hedelmä- ja kasviuutteita ravitsemaan ja protskua vahvistamaan suomalaista hiuslajiketta. Ei oo ihme, että meitsinkin tukka on kaikkea muuta kuin päätä pitkin, kun näitä tuotteita nyt on käytetty parisen viikkoa. Se on se rosmariini kaiken takana! Varmasti.

No eiköhän sitä sitten tuttuun tapaan vähän innostuttu ja sain kokeiltavaksi muutamia tuotteita. Nämä kuivat raidoitetut oksat a.ka hiukset pehmentää ihaniksi pari kertaa viikossa rakennepaikkaava naamio - Repair Treatment. Tää nimittäin silottaa, selvittää ja pehmentää - latistamatta. Uu. Tää on hyvä.


No entäs se laittaminen? Sanon kampaajalla tosi coolisti aina, että laitetaanpa sellainen tukka, jota mä vähän vaan vahalla pörrötän ja se näyttää sit tosi hyvältä. No ei se ole mennyt ihan niin. Sitä paitsi vahakin on jo niin last season. Tai on se myös tää season, mut on myös ilmeisesti muitakin vaihtoehtoja. Olen nimittäin erittäin laiska väkertämään ja käkertämään, mutta suoristusrauta sentään löytyy. 

 

Pesun jälkeen on tapahtunut seuraavaa: olen supsutellut ryhtiä tyvikohottajalla (joojoo!), föönillä antanut lämmöt ja kuivattanut tukan rapeaksi (noei!) ja sitten kuuluu tupstupstups - pölyä päähän Dusterilla. Tää on sitä hiuspuuteria, jota on myös suihkutettavanakin, joka on yhtä hyvää. Tällä pelastaa sen rasvaisenkin tukan, jos on unohtunut pesu. Makuasia, sanoisin. Kaiken kruunuksi tujaus tai suhautus Shaperia. Ja jos oikein tarvitaan tukea, niin Super Shaperia. Mä en siitä vahasta eroon pääse, vaikka onkin tuo Duster ihan varteenotettava vaihtoehto eikä sitä voi litsata päähän niin helposti liikaa. Spider vaha on tuttua ja turvallista tälle mummolle ja täten pysyy muotoiluperheessäni.

Varmaan turhaa mainita, että tuoksu näissä on hmmm.. ihana! Ei yhtään hiuslakkamainen-henkeen-meni, vaan omppua, sitrusta, tuttifruttia! Vois suihkasta vaikka suuhun. Kokeilkaa te sitä! Kihkihhihi.

Näillä ihanuuksilla me looks fabulous, me likes, me ostaa seuraavaksi samojen tekijöiden mutsishampoota, ja toivoo löytävänsä myös sarjan t-paidan, koska tuo slogan sopii minulle täydellisesti.kuvat: kcprofessional.fi

Suosikit