Myslituomio


Sain jokin aika sitten kotiini myslilähetyksen, josta kirjoitinkin jo aiemmin*). Pohdin miksi sain Buzzadorilta testattavaksi terveellistä mysliä enkä jotain suklaata, vaan enpä tuolloin tiennyt mitä kirjoitin. Yksi pakkauksista nimittäin oli nimeltään Suklaataivas ja tästäpä tulikin suosikkini - yllätys? En ole ostanut suklaalevyä pariin päivään, vaan olen kauhonut Suklaataivas-myslejä naamani hyvillä mielin, sillä tuoteseloste kertoo näiden olevan rapeaa täysjyvää, viettelevää suklaata ja sisältävän vain vähän rasvaa. Mikä parasta näitä voi ohjeen mukaan nauttia hyvällä omallatunnolla. Ei minulla tosin ole omatunto-ongelmia perussuklaankaan kanssa, mutta kyllähän tämmöinen ohjeistus passaa. Suklaataivaassa on ihan oikeita suklaahippuja joukossa. Ne ovat hippuja, mutta kyllä niitä kouralliseen tulee ihan kivasti. Fitness Mysli on muuten semmoisille, jotka haluavat pitää huolta linjoistaan, vaikka tarvitsisivatkin suklaata elääkseen, kuten allekirjoittanut. Neljävuotias innostui vain ja ainoastaan Suklaataivaasta (blokkaili suklaat parempiin suihin).

Ihan sellaisenaankin.

Mmmm.. suklaata..Aloitin maistelut Paratiisin hedelmillä, joka oli mielestäni sitä perusmysliä, joka oli hyvänmakuista eikä mitenkään yllättävää. Paitsi se oli yllättävää, että syödessäni lueskelin paketin kyljestä mitähän vatsani juuri vetää, kun tajusin, että myslissä oli omenaa, jolle olen allerginen. Söin kuitenkin myslit jugurtin kera loppuun eikä tapahtunut mitään eli näitä myslejä voin syödä allergiasta huolimatta. Omena on kuivattua. Mies ja testiryhmät ovat pitäneet tästä mausta eniten ja tätä makua olikin maistelupaketteja toisille jaettavaksi.


Aamupalaksi...

Iltapalaksi...

Paratiisin Hedelmissä ja Pähkinäpyörteessä on Sydänmerkki-symboli, joka tarkoittaa sitä, että mysli on ravintoarvoiltaan parempi vaihtoehto rasvan ja suolan osalta. Tuntuu jotenkin oudolta, että näinkin makea mysli olisi mitenkään terveellistä, mutta onhan sen oltava kun niin sanotaan. Testiryhmässä mutistiin tästä samasta, että kylläpä on makeaa ja ei voi olla terveellistä, mutta minä vakuutin heidät kyllä. Se on tietysti niin suhteellista. Toiset lukee niitä ravintosisältöjä suurennuslasilla, toiset markkinointitekstejä. Oh well. Mysli on joka tapauksessa täyttävää eikä sitä tarvitse syödä hirveitä määriä, joka minulta kyllä onnistuisi. Joka haukulla tulee kalsiumia, rautaa, vitamiineja ja kuitua vaikka muille jakaa.


Myslit kaivettiin laukusta myös ystävien aamiaispöydässä.


Pähkinäpyörre ei ollut varsinainen hitti tässä perheessä, vaikka pähkinöitä syödäänkin. Vahva pähkinäntuoksu jo määritteli, että mieluummin otan Suklaataivasta, koska sitä oli saatavilla. Pähkinäpyörteessä on erilaisia pähkinöitä ja kenties hasselpähkinä oli se liian iso pähkinä purtavakseni ts. sen tuoksu oli liian voimakas makuuni. Ilman tätä olisin varmaan survonut näitäkin suuhuni hymyssä suin. Näin tulen varmasti tekemäänkin, kunhan Suklaataivas loppuu. 

Meillä myslejä syötiin pääasiassa jugurtin ja jäätelön kanssa. Toimii aina eikä kaipaa turhaa kikkailua. Aion kuitenkin jatkossa kokeilla mysliä myös rahkan kanssa ja Suklaataivasta ja/tai Pähkinäpyörrettä juustokakun pohjassa. Tuorepuuron voisi joskus tekaista jääkaappiin aamua odottamaan eli sotkea mysliä maustamattoman jugurtin joukkoon. Neljävuotias sekoitti aamulla kuppoon Suklaataivasta, maissihiutaleita ja vettä. Aamiaista äitille ja iskälle. Nam. Mysliä voi siis nauttia monin eri tavoin.
 
Fitness myslit ovat siis hyvää kuitua ja täysjyvää sekä vähäsokerisia**) ja vähärasvaisia***). Kyllä me ollaan terveellistä porukkaa nyt, kun on vaan näitä vedetty. Ja tullaan muuten vielä vetelemään melkoisen kauan ennen kuin kaikki tämä mysli on syöty. Eikä ole sittenkään hätää, kun kaupasta saadaan aina lisää. On nimittäin melkoinen mysliaddiktio kehitetty siihen mennessä.


*) Klikkaa linkistä, jos sinäkin haluat testata esim. autoa, kodinkoneita, leluja - niin tai mysliä..

**) Ravintosisältöfriikit ovat kiinnostuneita tästä tiedosta:
Hiilihydraatit 100 g:ssa
Pähkinäpyörre: 64,8 g, joista sokereita 7,9 g
Paratiisin Hedelmät: 69,2 g, joista sokereita 13,1 g
Suklaataivas: 66,9 g, joista sokereita 17,2 g

***) 
Rasva 100 g:ssa
Pähkinäpyörre: 7,8 g, joista tyydyttyneet rasvahapot 1,4 g
Paratiisin Hedelmät: 4,4 g, joista tyydyttyneet rasvahapot 0,7 g
Suklaataivas: 7,5 g, joista tyydyttyneet rasvahapot 3,8 g

Suosikit