Fat Farm

proitnews.com

Lomailumme maaseudulla pellon laidalla alkaa olla lopuillaan. Ne yrjötaudin esiin nostattamat vatsalihakset ovat iloisesti kadonneet pannarin, sämpylöiden, pullan, suklaan, makkaran, rieskan - you name it missä muussa vaan on paljon valkoista jauhoa - alle ja voi taas alkaa puhista, miten tämän saakutan vyölaukun saa taiottua piiloon. Anoppilassa nimittäin syödään ihan koko ajan. Juuri, kun on lautanen tyhjennetty, kahvit tulille ja kääretorttua leukoihin - turha kieltäytyä, kun sinäkin oot vaan sellainen sirpukka. Well, not for long. 

Tämä muutaman päivän all inclusive tarkoittaa sitä, että nytkin pitää vetää suklaata, koska alkaa jo hiukoa - onhan iltapalasta jo puolisen tuntia. Parasta olisi vain nukkua, mutta nukkumista harrastaa täällä vain Mies ja appiukko. Siihen anoppi nyökkäilee hyväksyvästi, että kyllä meidän pojan pitää saada levätä, kun hän on aina nukkunut tosi paljon. Lapsenakin. Tietysti. Jos äiti haluaisi vähän torkahtaa, niin se ehdottomasti vaatisi sen, että anopin täytyisi lähteä vakavaa eroahdistusta potevan ysikuisen kanssa jonnekin pelottavien tätien luokse eikä mitenkään voisi pysyä ihan vaan tässä lähistöllä. 

Miksi kaikki pitää tehdä niin vaikeasti? En suostu. Pitäkää unenne*) perhana. Ei sitä olla nukuttu tähänkään asti, niin miksi nytkään, saamari. Sitä paitsi jos erehtyisin nukkumaan jotain lepounta, siitä en hevillä nousisi, sillä vaatimattomasti noin yhdeksän kuukauden saatavat on alla. Parasta vaan pysyä tikkana. Milloinkahan olen viimeksi nähnyt unta? Mies ja anoppi hirnuivat tänään, kun olivat nähneet unta Kreikasta. Molemmat. Ja viime yönä. Voitteko kuvitella? Ai että miten on hauskaa. Ihan pissit lirahtaa kohti, kun on niin hulvatonta. S-tana-tu.

Nyt sitä taas jo kammareissa kuorsataan - missähän ne äiti ja poika seikkailevat ensi yönä sillä aikaa, kun minä heräilen - veikkaanpa noin viitisentoista kertaa - antamaan maitoa pienelle ihanalle. Sen minä takuulla kuulen huomenna, sitten kun ovat malttaneet herätä. 


*) tai uneni - tai ihan mitkä vaan tässä tapauksessa!

Suosikit