Uusi viikko - kevyempi alku - salaattivinkkejä kiitos!

Uusi vuosi viikko, uusi alku

Viikonloppu on takana ja uusi viikko edessä. Usein maanantaisin aloittaa liikkumaan enemmän, syömään terveellisemmin, tekee katumusharjoitteita ja-mitä-näitä-nyt-on, etenkin jos viikonloppu on mennyt herkutellessa. Myös jos lupasi uuden vuoden lupauksena keventää ja unohti jo sen lupauksen. 

Salaatti on usein se, joka lausutaan, kun eletään keveämmin. Minun salaatti ei saata todellisuudessa olla kovinkaan keveä, sillä siinä tulee ehdottomasti olla makua. Itselleen voi toki uskotella, että kunhan salaatista löytyy vihreää, se on kevyttä. Näinhän sen on oltavakin.

Minä syön arkena lounaaksi usein salaatin ravintolassa, mutta kotona salaatit ovat usein vähän tylsiä  salaattipeti-tomaatti-kurkku-feta - settejä ja kaipaisin nyt joitain ihan uusia; freshejä salaattireseptejä. Saa lähettää, lupaan testata!

Uutta vuotta vastaanotimme mm. kuvan salaatilla, jossa oli paria erilaista salaatinlehteä, broiskua, mozzarellaa, aurinkokuivattua tomaattia ja pinjansiemeniä, joita en odotuksista huolimatta onnistunut polttamaan. Huikee tunne. Salaattiin makua tuomaan lorautin balsamicoa, koska ilman tätä, juurikaan makua noista kavereista - aurinkokuivattua tomaattia lukuunottamatta - ei tule.

Tropicain balsamico löytyi aiemmin syksyllä saamastani Ruohonjuuren goody-bagista, tosin tuote on tuttu minulle jo aiemmin ja se on jäänyt paljon käytetyksi salaatinkastikkeeksi yhdessä makeamman Nectar Dream Vinagraiten kanssa. Sen lisäksi, että nämä kaverukset ovat pelastaneet muuten ehkä ei-minkään-makuiset salaattiviritelmät, on mainittava, ettei niissä ole lisäaineita. Yllätyin lukiessani, että nämä on on valmistettu tuoreesta kookoksen mahlasta, sillä itse en kookoksen makua näistä erota.

Palatakseni kotisalaattipulmaani, kaipaisin vinkkejä salaateista, joista myös lapset pitävät. Meillä salaatinlehti-kurkku -kombo on jotakuinkin ainoa, joka lapsille maistuu. Tomaatti on absolute no-no, samoin kuin paprikat, mutta raaka porkkana kyllä maistuu, samoin hedelmät. Usein en jaksa tehdä monia eri salaatteja, joten lapsille leikataan kurkkua lautasen reunalle. Ankeaa. Tähän ainakin tarvitaan ryhtiliike. 

Joko siellä on luvattu, että maanantaina alkaa uusi elämä?Suosikit