Talven kurimuksessa koko perheen hiukset ja iho // DIY: Hiusnaamio (varoituksella)Ihana talvi! Niin missä? Antaa tulla pakkasia, että saadaan niitä hankia, mutta ilman luntakin sähköiset hiukset ja kuiva iho kuuluvat raakaan talvi-ilmaan. Sain idiksen tässä viikolla ja tein kotihiusnaamion. Kaapista löytyi kookosöljyä ja purkki vanhaksi pian menevää luomuhunajaa katajalla maustettuna.

Kävi mielessä, kun aamulla oli tärkeä kokous, että naamion voisi tehdä viikonloppunakin, mutta ei, kun sittenkin ihan heti. Hiuksethan taatusti rakastavat naamiota ja ovatpahan ihanassa kunnossa tuolloin kokouksessa. Laitoin vähän reilummin kookosöljyä, koska minulla on pitkät hiukset. Virhe. Levitin naamion pyyhekuiviin hiuksiin ja päätin leipoa sämpylöitä 20 minuutin vaikutusaikana. Kadehdittavan tehokasta.

Maistelin leipomisen lomassa vähitellen valumaan alkanutta hiusnaamiota. Se oli tosi hyvää, mutta mitäpä muuta kookosöljy ja hunaja voisi ollakaan. Katajakaan ei maistunut yhtään. Menin lopulta huuhtomaan naamion ja pesin hiukset shampoolla. Laitoin hoitoaineenkin selvittääkseni takkutukan. Kävi hetken mielessä, miten hiukset eivät tuntuneetkaan niin samettisilta ja sileitä, kun olin odottanut. Oh well. Laitoin hiukset pyyhkeen sisään kuivumaan ja menin nukkumaan hiukan kosteilla hiuksilla. Aamulla ihmettelin, onko hiukset vielä märät, mutta nyt ne olivat samettiset. Tavallaan. Kookosöljyn kanssa on syytä olla maltillinen.

Hiukset eivät olleet pätkääkään sähköiset, koska ne olivat kuin uitetut öljyssä. Käsivoiteen sijaan, käytin kättäni päivän mittaan ponkkarissani saadakseni kosteutta. Toimi.

En tohtinut alkaa pohtimaan, ajateltiinko töissä peseydynkö niinku ikinä, kenties kookosöljyn ja hunajan makea tuoksu hiukan helpotti ahdinkoani kokouksessa, jossa yritin piilottaa öljyisen tukkani isoon sykeröön, mutta pysyykö se liukas letti semmoisessakaan - vastauksen tiedätte.

Hurahdin tässä taannoin John Masters Organicsin ihanaan toffeen tuoksuiseen shampooseen
- and there's no turning back, tuli tässä todistettua, että paras pysyä näissä ready-made -valmisteissa. Lisäksi käytän kuivien hiusten kosteuttavaa hoitsikkaa, jonka huuhtelen vain kevyesti ja jätän loput päähän. Se antaa sopivasti pitoa tekemättä hiuksista likaisen oloisia.

Kysyin muitakin erityisvinkkejä sähköisille hiuksille ja esim. Rose & Apricot Hair Milk  tai Bourbon & Vanilla Hair texturiser poistaa sähköä ja jälkimmäinen myös silottaa hiuksia. Pari tippaa Argan-öljyä sekoitettuna esim. shampooseen tai sellaisenaan jeesaa sahköisyyden poistossa myös.

Viittauksena kotihiusnaamioon, öljyjä ja hiusten silottajia kannattaa käyttää hiuksiin kohtuudella ja harkiten ja enimmäkseen vain latvoihin, ettei käy niin kuin allekirjoittaneen tee-se-itse -rojektissa
Eskarilainen kasvattaa otsista ja voin kertoa, että olemme siinä haastellisessa vaihessa, joka vaatii konkreettista huomioita, joten suihkautan joka aamu suolasuihketta sinne otsikseen ja alan taikomaan siitä sivulle mahdollisimman nopeasti venyvää lettiä. Suihkeessa on vain laventelia ja merisuolaa, joten sitä voi huoletta hyödyntää lasten sähkötukkien taltuttamisessa.

Muita apuja talven kuivattamalle iholle, erityisesti lapsille, käytän Sophie la Girafen suojavoidetta. Poskiin, käsivarsiin, kankkuihin, mihin vaan pakkanen on päässyt kuivattamaan ihoa. Ennen ulos menoa voidetta kannattaa laittaa vähintään puolta tuntia ennen, niin se ei jäädy kasvoihin. Tämän sarjan tuotteita esim. Hippulasta ja Joliesta

Nyt niitä sämpylöitä (pakkasesta), mutta tällä kertaa ilman hiusnaamiota!

 *) JMO Sea Salt Spray ja Sophie la Girafe Protection cream saatu. Suosikit