Älä lait kät sirkkeli // Odotuksia ja toiveita 2015
Eletään uuden vuoden ensimmäisen päivän iltaa. Joulunpyhät vietettiin läheisten kanssa ja anoppilassa (tsihi!), joten uuden vuoden ja loppiaisen aika ollaan visusti kotona. Raketteja kävimme katsomassa iltaysin jälkeen, kun puolilta öin hereillä olisi saattanut olla vain perheen mies. Itse asiassa olin lopulta minäkin, mutta lapset jo nukkuivat. Kolmevuotias ei tykännyt paukkeesta yhtään, joten haimme korvasuojaimet sisältä, mutta turhan jänskää oli ja hän palasi iskän kanssa sisälle turvaan. Jäimme esikoisen kanssa ihmettelemään raketteja vielä hetkeksi, jonka jälkeen palasimme itsekin kirjaimellisesti turvaan naapurin rakettitähtäilyiltä.

Pohdin tänään, mitähän uusi vuosi tuo tullessaan. Sen jälkeen päätin lausua ääneen joitakin toiveita, joita toivoisin tänä vuonna tapahtuvan. Toivon tältä vuodelta ihan yksinkertaisia, mutta niin tärkeitä asioita. 

Toivoisin, että lapseni voisivat hyvin, tuntisivat olonsa rakastetuksi ja turvalliseksi, eivätkä kantaisi harteillaan huolia. Eskarilainen aloittaa syksyllä koulun, joka tuntuu erityisesti äidistä kaihoisalta ja muistuttaa ajan nopeasta kulumisesta ja siitä, että on syytä keskittyä olemaan yhä enemmän läsnä. Tavoitteena on minimoida Ihan kohta. Äiti tekee tämän ensin. Odota pikku hetki. -lausahdusten käyttöä.

Toivoisin, että kaikki muutkin läheiseni pysyivät terveinä ja voisivat hyvin. ♥

Sitten niitä itsekkäitä toiveita. Toivoisin itselleni levollisia yöunia. Toivoisin, etten tänä vuonna kovinkaan monena yönä heräilisi öisin. Se tunne, kun herää aamuisin vilpittömän kiitollisena, ettei herännyt yöllä, on viime vuoden aikana tullut yhä harvemmaksi, vaikkakin onnekseni niitäkin on ollut. Kunnon yöunia ei vaan voi pitää itsestäänselvyytenä, joten toivoisin sellaisia itselleni.

Hyvinvointi. Vedin Jillian Michaelsin 30 day shredin marras-joulukuun aikana ja voin vakuuttaa, että se tehosi - niin kroppaan kuin mieleen. Ekat pari viikkoa jaksoin vahtia, että join vettä paljon, enkä syönyt herkkuja. Kiloja lähti ekalla viikolla about kolme, mutta lopetin vahtaamisen ja söin armollisesti herkkujakin, koska vedin kuitenkin sen 25 minsan jumpan iltaisin. 

Olin niin tiukkis, että jos olin vaikka nukahtanut lapsia nukuttaessa, ja havahduin vaikkapa iltakympin jälkeen, nousin ylös ja tein jumpan. Kiroilin kyllä hiljaa ja kovaakin, kun otti niin paljon päähän, enkä olisi millään jaksanut välillä, mutta olisin tuntenut oloni niin huonoksi, jos olisin jättänyt tämän kesken, kuten kesän alussa kävi. Pidin viikossa yleensä yhden välipäivän, mutta joskus kaksikin ja joulun alusviikolla lipsahti kolme, mutta palasin treenin pariin tekemään viimeiset kerran level III:sta. Suosittelen, ettei paria välipäivää enempää pidetä, pysyy rytmi yllä ja treeni vaikuttaa paremmin. 

Keho on siitä kenkku, että hartaasti treenatut ansiot eivät pysy yllä tekemättä mitään niiden eteen. Olen huilaillut joulun ajan ja nyt uuden vuodenkin yhtä anoppilalenkkiä lukuunottamatta ja huomaan, että kaipaan jotain hikirääkkiä. Se tekee minusta muutenkin mukavamman ihmisen. Lisäksi fyysinen rääkki takaa ne hyvät yöunet, joten huonoja puolia säännöllisestä treenaamisesta en löydä.  Mitään diettiä tuskin aloitan, vaikka Huijausdietti on varmastikin se vuoden villitys. Aion luultavimmin etsiä netistä, mitä muuta Jillian on keksinyt, ja saatan jatkaa treenailuja vaikkapa jollain vatsis-treeneillä. Saapa nähdä saisinko itseni joogasalillekin tämän vuoden nimiin. Olisi ihanaa.

Yhteistä aikaa perheen kanssa vietämme tänä vuonna matkaillen. Hiihtoloman reissu siintää jo mielessä ja se tuntuu hyvältä. Uskallan jo vähän suunnitella kesälomamatkaakin. Kenties jotain pääsiäisenäkin. Lapset ovat sen verran isoja, että heidän kanssaan on oikeasti kiva lähteä reissuun. Nämä on niitä lausahduksia, joita ei välttämättä kannattaisi lausua ääneen. Kuuluu sarjaan "meidän lapsi nukkuu yöt hyvin."
 
Tänä vuonna jännätään jälleen missä vaikutan leipäni eteen elokuussa. Olen toiveikas, enkä aio asiasta kantaa harteillani vielä yhtään huolenajatusta. Asiat järjestyvät

Tänä vuonna aion juoda enemmän alkoholia. Baileys-naukku silloin tällöin iltaisin ei tee pahaa. Etenkään minulle. 

Olisihan sitä. Kaikenlaista, mitä toivoisi.

Heli Laaksosen runolla on hyvä aloittaa uusi vuosi. Erittäin päteviä neuvoja, jotka valokuvaan keittiönpöydästämme talletin. Älä karot annetui syrämei muistuttaa pitämään enemmän yhteyttä myös ystäviin. Nähdään viimeistään pikkujouluissa tytöt! Hihhi!
Hyvää uutta vuotta 
2015!

Suosikit