Vertailussa Ticket Baggie North / Molo Pyxis

Tiksu ja Pyxis

Nyt otti ohraleipä. Ostin loppusyksystä yksivuotiaalle täksi talveksi uuden haalarin, siis sen ihkun Molon Rainbow Pyxiksen, koska selkeästi väsähtäneissä ajatuksissani esikoiselta periytyvä Ticket to Heavenin Baggie North puku oli aivan liian iso - menee sitten seuraavana talvena, onhan se 86 cm, ja vastaa ainakin 92 cm. No kissankellot. 

Jostain syystä kaivelin kaappeja äsken ja korjasin lasejani kahteen kertaan nenälle, sillä Ticketin haalarissa lukee koko 80 cm / 12 kk. Hupsista! No eipä mitään. Survoin protestoivan yksivuotiaan pukuun ja se pikkuinen oli hukkua siihen. Whaaat? Siis tämä hyvä, koska jos meillä olisi tuo puku ollut kaapissa pitämättömänä tämän talven, niin olisin ensi talvena huutanut! Tarkempi tarkastelu kuitenkin osoittaa sen, että puku jää varmaankin pitämättömäksi, sillä tuskin se mahtuu ensi talvena. Tai näin epäilen. Joko saa huutaa?

Sen voin nyt teille kertoa, että aivan eri maata ovat nuo puvut. Eri mallisille muksuille tehty. Tämä ei varsinainen newsflash monellekaan ollut, kerroinpa nyt kuitenkin. Ticket Baggie North 80 cm on leveämpi ja nimensä mukaisesti pussimaisempi kuin Pyxis 86 cm, vaikka muuten ovatkin lähes samankokoiset. Itse tykkään molemmista.

Ihku neljävuotias illistelijä kuvassa 1v 9kk vanhana!

Neljävuotiaalla tuo puku tuli käyttöön hänen ollessaan vasta 1v 9kk. Neuvolakortin mukaan pituutta on tuolloin ollut noin 83-84 cm. Puku olisi voinut olla kokoa suurempi, jotta olisi mennyt vielä seuraavaa alkutalvea, mutta eipähän ollut turhaa kasvunvaraa, eikä mikään säkki.

Pikkusisko oli 4 cm pidempi tyttöjen ollessa tasan yksivuotiaita, joten hänen ollessa ensi vuoden talvihaalarin käyttöönotossa reilusti kaksivuotias, voidaan todeta, että puvun mahtumistsäänssit ovat heikohkot. En uskalla nyt ostaa mitään haalareita ensi vuotta silmällä pitäen, kun tuota kasvua on vähän vaikea ennakoida - ottaisiko sitten 92 vai 98 cm, saati mitkä ovat haalarihulinat tuolloin. Huh mitä filosointia. Ei ole turhaan tullut kouluja käytyä. Alla vielä pukujen vertailukuvat (BTW assistentti kävi nuolemassa tuota kuvauslakanaa):


Ticket Baggie North 80 cm / Molo Pyxis 86 cm
Haarasauman ollessa kohdakkain, Pyxiksessä on snadisti pidempi lahje.
Hups! Niskasauman ollessa kohdakkain, Tiksussa on pidempi lahje.
Pyxiksen hiha on hiukan pidempi.

Molempi parempi. Hoikille lapsille suosittelisin Pyxistä ja ehkä vähän pyöreimmille Tiksua. Näin ainakin meillä. Pitkäselkäiset myös olkaapa tarkkoina, ettei jää selkämitta lyhyeksi.  Kummatkin haalarit ovat olleet erittäin kestäviä. Molemmissa kumiset jalkalenksut saavat kiitosta, sekä haalarien matsku. Tiksussa erittäin kestävää, Pyxiksessä myös tosi hyvä ja kestävä, vaikka ei ole niin paksua kuin Tiksun. Pyxis onkin hiukan notkeampi haalari, mutta Tiksu on todettu meillä jo kahden haalarin turvin erittäin hyväksi valinnaksi. Sanomattakin selvää, että molemmissa huippupilarit, joten eipä ole lapset kastuneet näiden pukujen sisällä.

Mikäli uuden haalarin hankinta kuopukselle on ajankohtainen ensi talvena, ja toki riippuen mittasuhteista tuolloin - jos edelleen hoikahko lapsi on hyppäämässä haalariin, kallistunemme jälleen Molon talliin. Se on ollut ihan passeli valinta meidän yksivuotiaalle. Päätän Pyxis-Tiksukatsauksen tähän. Kukvel!Suosikit