Ripun keittiöstä terve!


Iltaa kaikille!

Tervetuloa pitkästä aikaa tänne Ripun gurmeeta vai garmeeta -keittiöön!
 
Joulupukki toi minulle paljon kohistun keittokirjan lahjaksi, ja olenkin kunnostautunut uuden vuoden kunniaksi keittiössä, eikä perhe saa enää vain ja ainoastaan aina-niin-hyviä lihapullia. Kirjassakin on muuten myös lihapullaresepti, jonka luonnollisesti olen kokeillut. Olen kehittänyt kirjaan jo intohimoisen suhteen, ja aion tehdä myös paljon kehuttua avokadopastaa. Melkein aloitin sillä, mutta sitten en kuitenkaan. Kihih.

Nyt joka tapauksessa jakoon ensimmäinen resepti, jonka tästä kirjasta tein. Tämä on oikein lapsiperheenherkku, joten toivottavasti maistuu!

Huom! Tässä reseptissä ei munia säästellä, joten ei kananmuna-allergisille!


 Lohi-riisilaatikko
  
4 dl täysjyväriisiä 
2 keitettyä kananmunaa
5 dl täysmaitoa
3 kananmunaa
250-300g graavattua lohta
voita
suolaa
valko- ja mustapippuria

1. Keitä riisi ja kuumenna uuni 180-asteiseksi.
2. Hienonna keitetyt munat ja leikkaa lohi sormenpään kokoisiksi paloiksi.
3. Yhdistä edellä mainitut ja mausta suolalla ja pippureilla.
4. Voitele uunivuoka (5-6 cm syvä, n. 20 cm läpimitta), heitä riisilohimunaseos joukkoon.
5. Vatkaa maito ja munat kevyesti sekä lisää suola & valkopippuria. Hiukan. Kaada seos vuokaan ja vuole päälle voilastuja. Reilusti.
6. Vuoka uuniin, valmista pitäisi olla noin 35 minuutin päästä. Meillä oli uunissa ainakin kolme varttia


Bon appetit!


toim. huomautukset

Luonnollisesti huomasin tuon ihanan tillivoisulavinkin vasta kotona, enkä kaupassa, joten sitä ei tämän kanssa tarjoiltu. Se olisi sopinut mainiosti, voin vain kuvitella.

Toinen huomautus koskee ärsytystäni, joka menee ohi vaan kokeilemalla, ja kokemuksen karttuessa, mutta eikö voi olla keittokirjaa, jossa sanotaan, että niin ja niin monta teelusikkaa tai maustemittaa suolaa ja milloin mitäkin pippuria. Ymmärrän, että vähäsuolainen ruoka on etenkin lapsille terveellisempää, mutta kysymykseen Miltäpä maistuu? en haluaisi kuulla vastausta Ei juuri miltään. Äh! Tämä oli silti oikeasti hyvää, vaikka ehkä ripsautus enemmän suolaa olisikin ollut paikallaan!

Ripun koekeittiö kiittää ja kuittaa!

Suosikit