Sorel-kokemuksia


Neljävuotiaan vakkaritalvikengät eli Vikingin gore-texit alkoivat olla niin naftit, että villasukka tai oikeammin niissä kengissä suositeltu villasekoitesukka ei olisi niihin enää mahtunut, joten oli aika tehdä uusi kenkähankinta. Viikkareiden sijaan, mieli teki kokeilla  lapsella tällä kertaa Soreleita.

Nämä ovat olleet nyt jokusen viikon käytössä ja haastattelin juuri kenkien käyttäjää kuullakseni kokemuksia kengistä.

Ä= äiti, L= lapsi
 
Ä: Miltä ne uudet kengät tuntuvat?
L: Ai mitkä uudet kengät
Ä: Ne lilat?
L: Ai mitkä lilat? Ai ne vanhat? 
Ä: Eikun ne missä on se irroitettava huopatossu.
L: Hei äiti, ei niillä pelkkään voi mennä ulos! Höpönassu äitii.  

Hervotonta naurua ja äidin osoittelua. Jatketaan myöhemmin.   

***

Uusi yritys saada autenttisia kokemuksia Soreleista.

Ä: Hei miltä ne lilat kengät, joihin pitää laittaa se töppönen sisään ennen ulos menoa, tuntuvat?
L: No siis, kun laittaa sen villatöppösen, niin ovat ihan passelit mulle.
Ä: Onko ne lämpimät? 
L: Ne on aika tosi kuumat, meinaa tulla ihan tosihikikuuma.
Ä: Onko ne kengät sun mielestä hyvät vai onko niissä jotain huonoa?
L:  Ne tuntuu ihan mun kokoselt.  
   
Kiitos haastattelusta.
 
Kengät ovat olleet pidossa -20 asteen pakkasella mummolassa, pulkkamäessä, päiväkodissa ja vesiloskassa Helsingissä. Loskakengiksi näitä voi suositella ihan yhtä hyvin kuin pakkaskengiksi. Kannattaa kuitenkin muistaa ottaa varmuuden vuoksi nuo huopatöppöset käytön jälkeen patterille/uuninpankolle kuivumaan, sillä jos ne ovat kostuneet esim. hikoilevista jaloista tai märistä sukista, eikä niitä kuivateta ennen seuraavaa käyttöä, jalat eivät pysy lämpiminä. Näin se vaan on.

Neljävuotias kasteli erään kerran sukkansa päiväkodin eteisessä, laittoi märkiin jalkoihin kengät ja kas! valitti kylmiä varpaita hakiessani hänet. Olin ihan shokissa, enkä ollut uskoa korviani. Kävimme heti tsekkaamassa ne kylmät varpaat ja huomasimme sukkien olevan ihan märät. Ei näinTulipahan testattua. Varpaat eivät ole olleet kylmät sen koommin ja lapsi on suht tympiintynyt onko varpailla kylmä -hokemiini.

Selvennykseksi vielä, että jos on nollassa tai jopa plussalla, juoksentelee ja touhuaa paljon ulkona, varpaat varmasti hikoilevat jokaisessa kengässä, mutta meillä ei nuo huopatossut ole koskaan olleet mitenkään märät, eikä juuri snadistikaan kosteat, sukat korkeintaan. Tehdään termit selviksi -palvelusta terve. Hihi. 

EDIT: Jopa oli huopatossut ihan kunnolla kosteat tänään, kun eräät palasivat pulkkamäestä. Oli sen verran hikistä touhua ollut. Pian bongasinkin kengät naulakossa, aloin välittömästi jäkätä Miehelle, että ne-huopatossut-pitää-ottaa-kuivumaan-montako-kertaa-tästä-asiasta-pitää-mainita-jada-jada-jaa. Tiedän, ettei tämä ollut viimeinen kerta tästä aiheesta.

Löytyykö teidän lapsilta Soreleita?

Suosikit