Emuissa ja Uggeissa

Sä voit äiti toivoa Joulupukilta tämmöiset perhoset sun kenkiin.

Meidän perheeseen kuuluu parit karvakengät, joita pidetään pakkasella. Niitä onkin pidetty nyt viime päivinä ahkerasti ja tulin raportoimaan käyttökokemuksia. Itselläni on Uggin Bailey Buttonit, jotka ihana Joulupukki toi viime jouluna. Olen niihin ihan rakastunut. Ne ovat siis i-ha-nat! Pidän niitä usein ilman sukkaa - en siksi, että niin suositellaan tehtävän, vaan siksi, että lähdön hetkellä toisilla on jo niin kuuma, että en ehdi etsimään itselleni sukkia. Nämä ovat siis myös arjen pelastajakengät. Näitä on pidetty ahkerasti ja ovat ryhdikkäät ja tosi hyvässä kunnossa edelleen. Huollan näitä tavallisella nahansuojasuihkeella (Woly), en erikoissuihkeilla, jotka on suunnattu erityisesti Uggeille. Tälle talvelle en ole vielä suihkutellut suojaa, mutta se täytyy ensisijassa tehdä.

Neljävuotiaalla on Emut. Nämä oli käytössä jo viime talvena, mutta olivat tuolloin hiukan reilut eikä niitä montaa kertaa pidetty. Huomasin tuolloin kauhukseni, että lapsihan astuu kenkiä linttaan jonkun aikaa siitä, kun ne on laitettu jalkaan. Kuvittelin viime talvena, että se johtuu siitä, että ne ovat vähän reilut. Huomasin tänään ihan saman. Neljävuotias oli pitänyt näitä tänään parin tunnin ajan ja kotimatkalla havaitsin, että kengät on astuttu ihan linttaan. Voi itkut. Emuissa ei ole minkäänlaista ryhtiä siis ja näillä pitää osata kävellä. Pakkaskengäksi, jolla pitää pystyä myös kävelemään, suosittelen näin pienelle jotain muuta. Meillä on ollut aikaisempina vuosina Lahtisen huopikkaita ja nyt minulla on kiikarissa Sorelit. Näistä ei ole kokemusta, mutta mielelläni otan ne neljävuotiaalle kokeiluun talvikengäksi. Kuulemani mukaan ovat tosi hyvät, toimii gore-texin tavoin pitäen kosteuden ulkopuolella, mutta ovat myös tosi lämpimät! Goreissa jalat ovat usein kylmät.  

Nyt kantsii muistaa, että luonnollisestikaan en yleistä. Nämä ovat vaan meidän kokemuksia ja harmittaa tosi paljon nuo perhoskengät, joista neljävuotias tykkää tosi paljon. Puhumattakaan minusta. Buu.
  
kuva: täältä

Suosikit