15 kk vanhana


Ihana Papulainen

osaat:

- kävellä ja juosta sujuvasti.
- kiipeilet ja nouset rappusia tai Stokken Tripp Trappia pitkin. Korkealle. Kun näet äidin lähestyvän kauhun ilme kasvoillaan, alat hymyssä suin heittäytymään äitiä kohti. Onneksi äiti on saanut kopin - so far. 


Miten tuo taulu voi olla noin vinossa?
osaat:

- syödä itse lusikalla/haarukalla.
- juoda itse lasista (myös yhdellä kädellä).
- syöt hyvällä ruokahalulla miltei mitä vaan (jouluruoat eivät yllätyksekseni juurikaan maistuneet - saattoi johtua Ykästäkin). Kun haluat jotain syötävää lisää sanot tätä-tätä.
osaat:

- kurkotella tavaroita pöydiltä, kuten palavia kynttilöitä. Ei käyny kuinkaan. Note to self: Kynttilät noin kolmen metrin korkeuteen!


Iskän pukemana. Sukkisten alla loput Miliben haalarista. En sano mitään.

osaat:

- lukemattoman määrän sanoja - tässä niistä murto-osa eli ne, jotka äiti muistaa lonkalta*.


maito on maami, äiti, mami, isi, ukki on kukki, mummo, täti, tutti, koira on koirr, vielä hetki sitten se oli hauhau, kissa on mau (korkealta), heppa on ihhahhaa, ankka on kaakaa, Too/Joo, eiooo, Moi! Hei hei on ehei, titi ja tau, piiloon on piiloo, kukkuu, joulupukki on putti, tonttu on toottu, nalle, pupu, Mainio Manu on Ma, vettä on että, puuroa on puuo, vauva on vaava, pallo on paao, kiitti, ei haittaa on eiaittaa, auto on mmbrum, ohhoh jos joku esim. aivastaa tai jos itse kaataa vaikkapa maitolasin lattialle.

- laulella paljon, laulat hienosti ja ymmärrettävästi tuiki tuiki tättönen.

- nukkua poikkeuksetta läpi yön (vihdoinkin).

- käy säännöllisen epäsäännöllisesti potalla ja sinne jää yhä useammin saalista.

- rakastat isosiskoa hurjasti ja on niin hellyyttävää katsella, kun halailet ja suukottelet siskoa. Teillä on jo ihan sujuvia leikkejä - hetkittäin.

- et juurikaan pidä vaatteiden päällepukemisesta, paitsi jos saat itse pukea. Tää on tosi vitsikästä. Vaippa menee jalkaan, jos saat itse pujottaa jalan. Ei mene, jos äiti laittaa jalan.


Vitsikäs joulupukki toi Vilacin nokkahuilun. Osaat soittaa sitä. Tosi hienosti. Joulupukki toi myös ihkut pisaraleggarit.

Olet pääsääntöisesti hurjan hyväntuulinen, ihana lapsi, jonka kasvua ja kehitystä on huikea seurata. Sitten, kun et saa tahtoasi läpi, otat hirmukipinät ja heittäydyt välittömästi maihin yleensä pyrkien kolauttamaan pään johonkin tehokeinona. Temperamenttinenko?

* lisäilen vielä sanoja, kun muistan lisää.

Suosikit