Peku ja mä

SweatShopista terve!

Tänään oli jännät paikat, kun kokoonnuimme Tosi Isojen Herrojen kanssa WorkShoppia pitämään. Nämä Tosi Isot Herrat yrittivät useaan otteeseen käyttää termiä työpaja, mutta ei IsoH siihen ottautunut. Onhan WorkShop huomattavasti myyvempi nimi kuin työpaja tai ihan tuiki tavallinen Workshop.

IsoH:ta jännitti kamalasti tämä intressiristiriita, kun pajassa ahersivat tänään - ihan täydessä yhteisymmärryksessä - joukko toistensa kilpailijoita. IsoH sanoi tauolla huomanneensa, että " se ja se Tosi Iso Herra heitti hiekkaa toisen Tosi Ison Herran päälle". Mä en kylläkään huomannut mitään santakakkuja ilmassa. On kai se ymmärrettävää, jos kilpailijat istuvat saman pöydän ääreen, niin "pientä naljailua" on ilmassa. En kuitenkaan havainnut vähääkään, että kukaan olisi hiekkalaatikon ääressä kiukutellut. Mut hei, what do I know.

IsoH pääsi siinä sitten oikein kunnolla vauhtiin ja hoki Tosi Isoille Herroille, että "Mesitsii, nyt tänne mesitsii hei!" Kaikista tärkeintä tuntui olevan se, että saatiin sinne hienoon powerpoint-slaidiin jotain tekstiä. Anteeksi: Siis mesitsii. Mun homma oli dokumentoida Tosi Isojen Herrojen juttuja samalla, kun IsoH ahdisteli niitä eikä antanut niiden brainstormata rauhassa. Ja tämän IsoH kiteytti siten, että "Heittäkää ja pallotelkaa tänne, niin me saadaan kerättyä analyysiä." Analyysiä?

Mikähän siinä oikein on, että ei voida käyttää ihmisten oikeita nimiä? IsoH:sta ei saa käyttää sen omaa nimeä, vaan sen muunnosta, joka pitää dokumentoida myös sen nimilappuun - molemmille puolille. Ex-kollega sai tuta sen, kun jätti kirjoittamatta IsoH:n nimen molemmille puolille. Herra siunaa, jos se joskus unohtuisi minulta! Nimilappuihin kirjoittamisessa on muutenkin omat niksinsä. Ne kun pitää taitella tiukkaan nippuun etukäteen, ettei ne sitten WorkShopissa lötsähdä siinä pöydällä ollessaan. Toisin sanoen nimilappujen tavoitetila on kaikkea muuta kuin lötsähdys.

WorkShopin Tosi Isojen Herrojen nimilapuissa oli ihan oikeat nimet. Silti IsoH koki tarpeelliseksi kutsua Heikkiä Hessuksi, Hannua Hasseksi ja Mick sai kunnian olla Mikko. Viimeisin esimerkki ei saanut perinteistä lempinimeä, koska siinä pointti oli alleviivata ei-kotimaisen nimen omaavalle, että sinä-et-oikein-kuulu-
tähän-porukkaan. Näitä tämän päivän herroja ei varmaankaan aiemmin ole konsultit tai ketkään muutkaan nimitelleet miksikään muuksi kuin TOSI Isoiksi Herroiksi, paitsi meitin IsoH. Olihan hän sentään tämän päivän puheen_johtaja ja Veturi (myös suosikki).

IsoH veti pakolliset fläppiseremoniat päivän päätteeksi. Fläppiin piirtyy satamaa kuvaava ympyrä - kas, kun siitä tarkastellaan sitä positioita. "Kansainvälisesti habour." Yritin vinkata, että r-kirjan puuttuu fläpiltä, mutta eikä mitä. Habour oli ja pysyi. Toinen mesta on yleensä helikopteri, josta myös tsiigaillaan sitä samaa positiota. Tosi Isot Herrat ehdottelivat jo kotiin lähtöä, kun IsoH:lta jäi vaihde päälle sateenkaariviestintään (whatta hell?), mutta tajusi viimein, kun muut jo pakkasivat salkkujaan. "No okei, mut ei hyljetä tätä ajatusta." Hehe.

Onneksi on helatorstai huomenna. HipHuraa!

Suosikit