Pupulaisia ja koululaisen juttuja //**Sis. Aati O:n alekoodin**


Tokaluokkalaisen syksysettiin on tullut tänä syksynä erityisen paljon lisäystä niin koulutarvike- kuin vaate- ja asustesektorilla. Äitilläkin on ollut aikaa perehtyä ihan uudella innolla tähän varustamiseen. Iskä yrittää huudella väliin, että ei muka tarvittais yhtään mitään, mutta sitten tuo jalkojaan hurjasti venyttänyt tokaluokkalainen näyttää faktaa pieneksi jääneistä vaatteista, niin tässä sitä ollaan - varustamassa. 

Vaikka uutta on saatu ja hankittu, vielä on puutelistalla merkintöjä - nyt se iskä ei kyllä kes, mutta esim. kinnaavien ulkohousujen korvaaminen uusilla ja varmaan jotkut tokaluokkalaiselle kelpaavat gore-lenkkarit on jostain kaivettava. Saa antaa vinkkejä joistain kivannäköisistä syksyn kestävistä tennareista! Talveksi tarvitaan toppaa ja ollaan pahasti Moloon kallellaan. Aati O.:sta löytyy jälleen huikeet Molon topat, joista kivat mix&match kuvat kaupan Facessa.

Aati O:n kauppias Kaisa on hyvä ystäväni jo yli parinkymmenen (!!) vuoden takaa, niin hän lupasi tännekin oman -10% alekoodin normaalihintaisiin tuotteisiin sekä ilmaiset postarit.  Koodi on "antakeearmoo" ja voimassa syyskuun loppuun.

Topat ovat kieltämättä kalliita, mutta sitten itse ainakin lasken heti mukaan toisen käyttötalven (jos mahtuu), myös kakkoskäyttäjän (se pikkusisaren rooli) ja vielä senkin jälkeen vähintään muutaman kympin jälleenmyyntiarvon, niin heti on hintakin ns. kohdallaan. Tätä argumenttia meillä kotona käytetään näissä hankinnoissa, eikä yleensä kyllä kuulu mitään mutinoita vastalauseeksi, kun on niin viisaat hankinnat. Hih.


   
Jos ei enempää topasta, kun aurinko vielä paistaa ja nämä  sisävaatteetkin on tänä syksynä jotenkin niiiiin ihania. Tilasin näitä Molon pupuja molemmille tytöille, kun ei vaan voitu vastustaa. Tokaluokkalaiselle myös mustat peruslegsut, joita tarvitaan aina. Pupupaita koossa 140 cm, kuten myös legsut. Sopiva koko yleensä 134/140 cm kokoa käyttävälle.
Tokaluokkalainen on startannut kouluvuotensa muuten ihan reippailla fiiliksillä. Aamuherätyksetkin sujuvat oikeastaan erittäin hyvin, johtuneeko siitä, ettei itselle ole kiire sännätä mihinkään. Mallorcan lomalla retkeiltiin kahdestaan Palman kaupunkiin ja etsittiin Violetta-aiheisia koulutarvikkeita. Löydettiinkin yksi kynä-kumi&co. setti ja sitten voitiinkin palata takaisin biitsille. Palma on vaan niin kaunis kaupunki, että sinne täytyy kyllä mennä joskus pidemmäksikin aikaa. Ehkäpä pääsemme sinne ensi kesänä taas.

Huulirasvoja pitää myös kulkea koululaisen repussa. Näitä ostellaan melko tiuhaan tahtiin ja annetaan myös kaverisynttäreillä lahjaksi. 100% luonnollisia makuhuulirasvoja saa esim. Ruohonjuuresta. Hurraw on toinen samanhintainen huulivoide. Saa myös Joliesta.

Itse olen opetellut tekemään lapselle kalanruotoletin (joo, vasta nyt!) Jotenkin kaikki tällaiset perusletin ulkopuolella olevat viritykset ovat aiemmin jääneet kaiken maailman kiireiden jalkoihin, vaan nyt on ollut aikaa väkertää. Kohta osaan jo varmaan vesiputousletinkin (tai sit en)! Vitsit, äitikin kehittyy
 


Olen ottanut kännykän kanssa melko tiukan linjan, koska sitä muuten tuijotetaan ihan koko ajan. Kannustan mieluummin kirjojen ääreen, vaikka puhelintakin saa tietyn ajan käyttää.

Lukemislistan kärjessä on Akkaripokkarit ja Akun tilaamista kotiin olemmet pohtineet. Se tuli itsellekin lapsena ja sitä luettiin kaakaomukin äärellä koulun jälkeen. Linkissä*) tämän hetkinen Aku Ankka-diili. Mummolta ja papalta tulee lahjaksi saatu Hevoshullu ja Penny&Friends -kerhosta kolahtaa paketti melko taajaan, koska en muista niitä koskaan perua. Neiti itse toivoisi Syster, mutta on mielestäni isommille, vaikka kohderyhmä on 8-12. Odotetaan vielä. Mitä lehtiä teidän koululaisten kotiin tulee ja miten teidän perheen koululaisten syksyt ovat startanneet?

Nyt tämä kotoilija suuntaa ulos ennen kuin tämä tokaluokkalainen tulee kotiin. Nautitaan näistä valoisista ja ihanan lämpimistä päivistä, kun niitä nyt meille annetaan!


*) Sis. mainoslinkkejä   
Suosikit