Especially for Ladies - Balanssia purkista

Blance täältä

Olen neljäkymmentä.

Mitä sitten? No sitä sitten, että tuo lukema jo tuntuu ja näkyy. 

Keho ei ole enää parikymppisen. Vanheneminen tuntuu niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Iho on veltompi, harmaampi, mutta siihen on omat purnukkansa ja lukuisia hoitokeinoja, niin ei mennä nyt ihonhoitoon. 

Kroppakin brakaa ja senhän te jo tiedätte. Jalkakrempoista olen jo avautunut. Tilasin juuri yötuen siihen romahtaneeseen jalkaan. Perkutan hallux valgus, olen kyllä lintsannut jokapäiväisestä jalkajumpastakin, mutta silti. Luulen, että joudun jossain kohtaa leikkuulaudalle sen patin takia, mutta ei puhuta nyt tästäkään.

Hormonit elävät taatusti myös omaa elämäänsä. Vielä en ole - luojan kiitos - niissä kuumissa aallokoissa, mutta kuun kierto on sillä planeetalla mielestäni snadisti pidentynyt. Tällä sektorilla ei ole vielä sen merkittävämpiä muutoksia havaittu, mutta olen kuitenkin pohtinut, miten hormonitoiminta muuttuu ja mihin kaikkeen se vaikuttaa. Jotain taatusti tapahtuu siinä välivaiheessa - premenopaussissa ja perimenopaussissa ennen sitä ihteään Menopaussia. UGH! Useimmiten kuulee vaan huokailuja litimärästä yöpaidasta ja unettomuudesta. Nämä liittyy vasta siihen isoon Ämmään. 

Vitamiinihyllyssä on tarjolla erityisen paljon juuri näitä meno-roppeja, kuten esim. MenoPower, MenoWell, MenoHop - huomaa ilmeinen tsemppi näiden tuotteiden nimissä, mutta on siinä se so longin kaiku kuitenkin. No joo, kuten jo todettu, I'm not there yet, mutta jotain teki mieli kuitenkin kokeilla ihan yleiseen vireyteen ja tasapainoon.


Kyselin luottoapteekistani, Ruohonjuuresta mitähän roppia minä sitten ottaisin. Sain kokeiltavaksi Solgarin erityisesti naisille suunnitellun monivitamiinin Female Multiplen. Se jättikapseli (ihanan pinkki muuten väriltään) sisältää lukuisten perusvitamiinien lisäksi mm. koliinia, joka on joissain tutkimuksissa parantanut muistia ja koliinilla epäilläänkin olevan yhteys myös Alzheimerin tautiin. Koliinilla on myös verenpainetta alentava vaikutus. 

Inositoli puolestaan valmistuu elimistössä glykoosista. Erityisen runsaasti inositolia tarvitaan aivoissa, hermostossa ja munuaisissa. Inositolia käytetään erityisesti mm. paniikkihäiriön ja masennuksen hoidossa. Karotenoidit ovat kasvien väriaineita, kuten esim. tuttu beetakarotiini. Kaikki karotenoidit ovat hyviä antioksidantteja ja sanotaan, että niiden runsas nauttiminen suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta sekä syövältä.

Monivitamiinin lisäksi lisäilen kuumiin juomiin nyt superC-vitamiinia (instassa kuva) häätääkseni orastavaa flunssaa. Eilen aloitin tehokuurin ja tänään ei ole enää tukkoinen olo, joten suosittelut sillekin lisäravinteelle. Palaan Solgarin naisvitskun vaikutuksiin myöhemmin, kun purkki on popsittu. To be continued... 


*) Tuote saatu
 
 

Kommentit

Suositut tekstit