Vinkit täydelliseen rusketukseen


Hola! Nyt on sellainen bruna äiteellä kehissä, että sopii jakaa vähän vinkkejä toisillekin. 

Palaminen on pehvasta, eikä kalpeaksikaan halua etelänlomalla jäädä. Auringon kanssa ei ole leikkiminen, se on voimakas, aiheuttaa ryppyjä ja pahimmillaan tietysti vakavia sairauksiakin. Minä kuitenkin rrrrrrakastan aurinkoa ja myös rusketusta, en halua pelätä ryppyjä, mutta palamista välttelen viisaasti kyllä.

Moni tätä blogia seurannut tietää, että kemikaalittomuus kosmetiikassa on meille itsestäänselvyys, eitulisi mielenkään käyttää synteettisiä aurinkosuojatuotteita, jotka tunnetusti ovat kovimpia kemikaalipommeja, joita kosmetiikassa on - yhtäällä ne ovat vakava ympäristöhaitta

  
Nelihenkisen perheen viikon aurinkolomalle otettiin neljää eri aurinkosuojatuotetta. Lapsillekin halusin sallia vähän väriä iholle, etenkin kun ovat atopiaan taipuvaisia. Iho voi aina auringon vaikutuksesta erityisen hyvin, joten tällä kertaa spf50 suojia sipaistiin vain ajoittaisesti sinne tänne, kuten poskipäihin tai olkapäihin, muuten mentiin koko perhe samoilla purnukoilla

Tässä tulee nyt ne täsmäohjeet ydellliseen brunaan. Listen carefully.  

Vaihe 1:

Ennen matkaa suosittelen aloittamaan porkkanamehukuurin. Itse join lasin kaksi porkkanamehua päivässä matkaa edeltävällä viikolla. Biottaa saa netistä ja monista ruokakaupoista, Ruohonjuuressa on Bionaa. Molempia juon, makuasioita. Porkkanamehu osaltaan suojaa ihoa palamiselta ja syventää rusketuksen sävyä. Mehua kannattaa litkiä myös reissusta palaamisen jälkeen.

Vaihe 2: 

Meillä iskettiin iholle loman alkuun spf30 aurinkosuoja ja muistetiin myös lisätä sitä uimisten jälkeen (ei joka pulahduksen kylläkään), vaikka nämä vettähylkiviä ovatkin. Lapset oikeastaan asuivat altaassa, joten kyllähän suoja päivän mittaan peseytyi iholta. Mukanamme olleista aurinkosuojatuotteista Alga Mariksen suihkutettava spf30 spray oli kaikista miellyttävimmän tuoksuinen. Siinä tuoksuu kevyesti kookos, mieleen tulee heti ihana hienohiekkainen biitsi ja se on myös hyvin kevyt iholla.
 

Koska uimme paljon, laitoin lapsille Alga Marista koostumukseltaan paksumpaa  Biosoliksen Melt-in spf30 voidetta. Käytin tätä myös itse vaihdellen Alga Mariksen sprayn kanssa. Melt-in voide nimensä mukaisesti suli iholle, eikä jättänyt valkeaa pintaa iholle. Tytöt sanoivat tätä banaanivoiteeksi johtuen voiteen kellertävästä väristä, mutta tuoksultaan tämä oli sellainen kreemimäinen, melko neutraali tuoksu. 
Vaihe 3:

Muutama päivä mentiin näillä isoilla tehoilla. Auringon paahtaessa ja ihonvärin vähitellen syvetessä otin käyttöön Biosoliksen spf20 öljyn, jota suihkittiin myös esikoisen kanssa hiusten latvoihin viime vuoden Kreetan reissusta oppineena. Tuolloin hiukset menivät niin koppuraksi, että sai hoitsikalla hautoa hartaasti. Hiukset pysyivät nyt hyvässä kunnossa koko viikon meri- ja allaspulikoimisen jälkeen - juurikin öljyn ansiosta. Öljyä saatavilla myös mm. Ruohonjuuresta.  
  
Öljy sisältää mm. rypsi- ja karanjaöljyä ja tuoksu on melko voimakas. Tuoksuun tottuu kyllä heti ensisuihkauksien jälkeen, mutta erityisesti tuoksuherkkä esikoinen pyrki kaihtamaan minua, kun supsuttelin öljyä hänen hiuksiinsa. Tuoksu tosiaan ei jäänyt mitenkään häiritsevästi leijumaan, mutta levitysvaiheessa esim. verrattuna Alga Mariksen makeaan tuoksuun, tämä öljy ei ole yhtä houkutteleva.Loman loppua kohti kaivoin aurinkosuoja-arsenaalista ihan olemattomat suojakertoimet, mutta nämä riittivät hyvin, kun pari päivää oli pilvisempää ja olin jo saanut niin hyvän pohjavärin. Biosoliksen spf6 karanjaöljy on ihanaa ja sen tuoksu on nenääni neutraali. 

All in all: less is more ja more is more eli ota iisisti sen auringon kanssa. Reilusti kertoimia alkuun ja sitten vähitellen voi vähentää suojalukemiaBiosolis ja Alga Maris ovat luottotuotteita, joissa ei ole nanopartikkeleja ja ne sisältävät vain luonnollisia mineraalifilttereitä

Ja huom! Lapsilla oli UV-uikkarit, toisella välillä hihallinen versio, toisella perusuikkari ja välillä uitiin t-paidallakin, joten vaatteillakin suojattiin ihoa, kuten lasten kanssa kannattaa tehdäkin.


Auringonoton jälkeen ihoa ihanasti viilentää aito aloe vera geeli. Tuubia kannattaa säilyttää jääkaapissa, niin saa maksimoitua puolisonsa kiljaisut, kun voidetta turauttaa suoraan auringon paahtamaan selkään. Jokailtainen hupi. Hihhihi

Voide auttaa myös pienissä palovammoissa, joten mikäli aurinko on päässyt purasemaan, rauhoittava apuytyy tästä tuubista. Monet after-sunit sisältävät jonkin verran aloe veraa, mutta tämä geeli oli erityisen puhdasta (99,9%) ja näin ollen tehokkainta.

Näillä vinkeillä taattu superbruna!  


*) Aurinkosuojat saatu
*) Sis. mainoslinkkejä   


Suosikit