Mehupaasto ohi! Kokemuksia ja fiiliksiä viiden päivän matkaltaSiis woohoo, Vogelin viiden päivän mehupaastokuuri*) tehty! 

Alla kokemuksia, olkaa hyvä. Aloitin edellisen viikon lopulla jättämällä kahvin pois ja pienentämällä ruokamäärää. 

Paastoa edeltävänä päivänä söin aamulla ja illalla kaurapuuroa pellavarouheella höystettynä. Lisäksi detox-teetä, hiukan jäävuorisalaattia ja kurkkua. Huomasin, että paino oli jo pudonnut muutaman valmistelupäivän aikana jo kilon verran. Tein edellisenä illalla huuhtelun.
1. päivä

Aloitin paaston juomalla muutamia kulauksia huoneenlämpöistä vettä. Aamupalaksi nautiskelin jääkaappikylmän aamupalamehun, Biottan graanattiomenan vedellä ja se maistui erittäin hyvältä. Cynara-tipoista ei voi sanoa samaa, mutta se johtuu siitä, että laitoin niiden joukkoon lusikkaan liian vähän vettä. Vedin loput mehut lusikallisen perään - ja selvisin. Keitin myös kupposen Detox-teetä ja herättelin kuopusta.

Saateltuani lapset kouluun, nappasin lähikaupasta luomusitruunan ja varalle hunajaa, jos olo käy heikoksi. Hunajaa saa ottaa lusikallisen, jos alkaa heikottaa. Good to know.

Luomusitruunaa puristin veden ja Molkosanin sekaan. Tämä meni alas näin. Voisikohan Molkosanin korvata maitohappokapseleilla? Ugh, katsotaan millaiseksi suhteemme muodostuu.

Välipala

Aamu venähti ja join vasta klo 11.30 yrttiteen. Yritän jaksottaa juomia myös iltaa ajatellen, ettei tule liian kova nälkä ja ei saakaan enää ottaa mitään. Fiilis on kylläkin juuri tässä kohtaa vielä sellainen, että koko ajanko tässä pitää syödä - siis juoda jotain. Hassua.

Lounas

Keitin puolikkaan kasvisliemikuution 2,5 desiin vettä ja söin lusikalla ohjeen mukaan 2 dl lientä. Tämä maistui oikein hyvää ja minipienet kasvissattumat pureskelin erityisellä hartaudella. Lisäksi join vettä. 

Tässä välissä kävin hakemassa kuopuksen koulusta, jonka jälkeen nautin lämmitetyn tomaattimehu(keiton) veteen sekoitettuna ja Cynara-tipat. Tippojen joukossa, kun on enemmän vettä, niin eivät ole niin carmeita.  

Tein tässä mokan, että sekoitin tomaattimehuun vettä, näin ollen join vahingossa puolet liian vähän itse mehua. (toim. huom.)

Olo on ollut loppupäivästä väsynyt ja hidas sekä päätä on hiukan särkenyt. Olen kuitenkin iloinen, että minulla on vielä 2 yrttiteetä tämän loppupäivän menussa, päivälliseksi ananasmehua (myös tässä join 1dl liian vähän mehua, koska sekoitin yhtä paljon vettä) ja kasvislientä. Hyvin tämä menee.

Päivä 2.

Huhhuh, ei turhaan sanota, että toinen päivä on rankin paastossa. Kävin yöllä vessassa ja sain sellaisen hikiöllötysolon, että hyvä, kun pääsin takaisin sänkyyn. Aamulla sama ja silmissä näkyi mustia länttejä. Sain laitettua itselleni aamupalamehun ja sen myötä myös olo normalisoitui. Aamupäivällä sydän hakkasi ja pulssi oli tosi nopea, samoin verenpaine hiukan normaalia korkeampi. 

Otin eilen illalla maitohappobakteerit kapseleina, enkä olisi aamulla pystynytkään ottamaan Molkosania, kun oli niin huono olo. Pöh, eikö minulle sovikaan tämä paasto?

Ennen iltapäiväpalaveriin lähtöä, söin kasvisliemen. Otin termosmukiin tomaattikeiton, jota imeskelin palaverissa. 

Huono olo helpottuikin iltapäivällä. Aloin laskeskelemaan kaloreita ja ihmettelin, että tulee vain 128 kaloria/päivä. Olinkin vahingossa nauttinut lounaaksi ja päivälliseksi vain desin tomaatti- ja ananasmehuja ja lisännyt toisen desin vettä. Aamupalalla ohjeissa sanotaan, että mehu tulee sekoittaa veden kanssa, mutta ei lounaalla tai päivällisellä. No nyt. Olotilahan on lähes pirteä, kun juuri kiskaisin ananasmehun ilman lantrinkeja alas.

Varasin seuraavalle aamulle mehun jo sängyn viereen. Nousin myös nousta rauhallisesti. 

3.ja 4. päivä

Jee, ei heikotuksia, eikä mitään huonoja oloja! Granaattiomena-vesimehu maistui hyvältä huoneenlämmössäkin. Ketoosi on päällä, koska hampaat tuntuvat siltä, että pinnoilla on sellainen päällinen. Nyt kandee harjata myös kieli, koska elimistö erittää myrkkyjä ulos, ja se näkyy myös kielessä. Molkosanit otin kiltisti, mutta hiukan mietityttää tuo sitruunavesikombo hammaskiilteen kannalta.

Matkalla palaveriin vedin komeat lipat ja satutin häntäluuni tosi pahasti. Kärvistelin palaverisssa ja vielä toisessakin sen jälkeen, mutta sitten menin ortopedin puheille, joka määräsi röntgenkuvat. Onnekseni häntäluu ei ollut murtunut, mutta kova tälli joka tapauksessa, koska joka askel aiheutti ulahduksen. Pohdin turhaan ennen lääkäriä, mitkähän mummokalsarit tuli laitettua jalkaan, hän ei niitä edes katsonut.   

Huomaan ajattelevani ruokaa maltillisesti. Siivosin tänään jääkaapit (meillä kaksi (!!)), kävin kaupassa, tein perheelle lihapullia, perunamuusia ja ruskeaa kastiketta. Ei tehnyt mieli syödä itse. Kuopus hoiti maistelut, että oliko tarpeeksi mausteita. Lisäksi tein vielä salaattia, joka myös maistui syöjille.

On ihmeellistä, miten ei ole mitään mielitekoja. Suunnittelen kyllä paaston jälkeiselle aamulle kaurapuuroa voisilmällä ja mustikoilla. Aa että. Arvostukseni ruokaa kohtaa on hyvin korkea. Jopa niin korkea, että ostin kaupasta ruusukaaleja - valmistan niitä paaston jälkeen. Olen pohtinut myös suhdettani ruokaan ja omaan kroppaan. Toivon, että jaksaisin tehdä salaatteja, ihania keittoja ja syödä hyvää ruokaa, vähentää leivän syömistä. Kahviin minulla on nyt hyvin ristiriitainen suhde. Sen kamalan vierotusmigreenin jälkeen, en tiedä mitä tekisin. Haluan kyllä juoda kahvia ja juon jo muutenkin luomukahvia, joten sitä ei tarvitse korjata, mutta ehkä kuppi aamulla riittää. Mieli ei ole tehnyt karkkeja tai mitään muutakaan. Toivoisin, että ruokavalio pysyisi järkevänä jatkossa.

Olen tänään siivonnut myös sukkalaatikon ja iso laatikko, johon kumotaan kaikki piiloon, kaipaa järjesteystä. Toiset sanovat, että paastolla he saavat loistoideoita ym., mutta itsestä tuntuu, että aivot ovat kyllä jotenkin hitaammalla modella, edelleen.

5. päivä

 
Viimeinen paastopäivä. Ihan parasta. Tämä menee jo rutiinilla. Nyt ollaan jo alkuillassa. Työpäivä vaihtui viikonlopuksi hetki sitten. Minä kiehautin vikat kasvisliemet ja vielä on vihannesmehu illallisena sekä yksi yrttitee. 

Alan suunnittelemaan, mitä viikonloppuna ja ensi viikolla syön. Toivoisin, että minulle olisi kehittynyt tämän viikon aikana sellainen itsekuri, että pystyn pitämään mahdollisimman ravinnerikkaan ja terveellisen ruokavalion. Monet minua seuranneet ja erityisesti minut tuntevat tietävät, että olen melko mustavalkoinen tyyppi, se on joko-tai. Kuten tämä paastokin osoittaa. Ei ole mitään puolimallia. Nyt haluan elää terveellisesti ja syödä optimaalisesti ilman turhaa kuormitusta. 

Kiloja lähti 4,5. Nyt kolme päivää paaston jälkeen, olen yhä samoissa lukemissa.

Mehupaasto oli monella tavalla rankka, mutta yhtäaikaa ihan helppo matka. Jos olet harkinnut, anna mennä. Saat siitä itsellesi todella paljon.
*) Tuote saatu

Suosikit