Se täydellinen lomaMistä tietää, että on ollut onnistunut loma? Tähän on varmasti jokaisella ihan oma määrittelynsä, mutta oma määrittelyni on seuraavanlainen: Onnistunut loma on sellainen, jossa elää täysin siinä hetkessä. Tämä taito on yllättävän vaikeaa siinä perusarjessa. Yleensä aina on jotain muuta, joka keskeyttää sen olemisen. Se on kännykkä, tabletti, pyykkivuori, huoli, mitä tahansa. Aina pitää olla tekemässä jotain. Tässä on käytännössä jo koko kesä lomailtu, eikä loppua vielä näy, mutta vasta tämä kulunut viikko tuntui todelliselta lomalta.


Palasimme aamuviideltä kotiin vietettyämme viikon ihanalla Mallorcan saarella. Tukassa tuntuu vielä hiekka, joka on takertunut meressä uimisesta. Iho on paahtunut meillä kaikilla niin ruskeiksi, että aina toisiamme katsoessani muistan, mikä oli tämän kuluneen viikon tärkein tekeminen. Se oli ihan vain oleminen. Yhdessä. Ja se oli ihanaa.


Hotellimme oli aivan merenrannassa ja meri oli meille lempeä. Sen väri vaihteli turkoosista, vedenvihreästä, tummansiniseen, riippuen siitä mihin kohtaan katseensa kohdisti. Rannalta etsimme simpukoita ja välillä muistimme, että on jäätelöaika. 

 
Olen tänään jo pyörittänyt monta koneellista pyykkiä ja aloittanut liinavaatekaapin raivaamisen, mutta levollisin mielin. Kotona on se arki, jota on onni elää. Sen muistaa nyt erityisen kirkkaasti. Arkeen jaksaa myös suhtautua uusin energioin, kun on saanut hetken täydellisesti unohtaa mielestään kaikki ne huolet, jotka arjessa mietyttävät. 

Oli täydellinen loma.

Terveisin 
Onnellinen lomalainen

Suosikit