Äitin sipulaiset


Koirat "Skaalet" ja "Synttärikoira" kainaloissa ja timantit on ikuusii -leggarit

Sitä aina jää miettimään, miten ihmeessä meillä on jo kaksivuotias ja viisijapuolivuotias, että onko nuo oikeesti minun lapsiani. Hätkähdin tänään, kun kuuntelin miten sujuvasti nuoremmalta surahtaa ärrä. Muutenkin jutut on kuin aikuisilla. Pyysin syömään reippaasti, niin lapsi katsoi minua paheksuvasti ja sanoi matalla äänellä: "Odota vähän äiti!". Joo, sori, äiti vähän hoputtaa.  Stockalla hän ihasteli pehmokoiria, katsoi minua ja sanoi: "Pliis äiti." Tämä nuorimmainen laulaa Robinia ja Tuulia ihan nuotilleen ja oikeilla sanoilla. Lauseet ovat pitkiä ja niissä on jo ihan täysi tolkku.Pieni pisto äidille, kun tulee välillä rähinöityä, niin lapsi sanoi nukkumaanmennessä: "Äiti on ihan kiltti nyt." Au.

Melkoinen uhma on päällä. Aamu alkaa huudolla, kun lusikka on väärin jugurtissa, ja päivä päättyy huutoon, eikä sitä helpota omien hermojen menetys. Tässä on minulla tekemistä. Kaikki kun on "ei", on vaikeaa pysyä aina rauhallisena. Säälittää toinen, ja myös ottaa pannuun. Missä kohtaa silityksiä ja missä kohtaa tiukkaa pakotusta? Ulos, kun on vaatteet pantava. Luonnollisesti kun on vaatteet saanut päälle (ei siis mitenkään yhteistyössä), on ne kohta riisuttu vaippaa myöten. Arg. Sitten kuin napista, kiukku väistyy, kunnes taas - kuin napista, se palaa.


"Minä ite portaissa, ei saa auttaa."Entäs se isompi. Hän ihmettelee ja ihastelee tähtiä taivaalla. Tänään hän huusi ulkona, että "taivaalla on kaksi otavaa!". Minä siinä olevinaan vähän tirskuin, kunnes tajusin, että taivaalla on kaksi otavaa! Tähti ja se toinen Otava on kustantamon mainosvalo!

Ehdoton lemppari on Robin (hän oli kirjoittanut paperille "Robin on idologi" ja äidin iloksi Faija skitsoo taas soi meillä paljon sen itsestäänselvän Boom Kahin lisäksi. Nämä biisit lauletaan todella kovalla äänellä ja tunteella koreografioita unohtamatta. 

Viisivuotias lukee jo sujuvasti, ja tässä on oltava tarkkana, mitä hän lukee. Hesaria pitää sensuroida ikävien uutisten varalta. Hän myös kirjoittaa pääasiassa oikein, kaksoiskonsonantit puuttuvat, mutta onpahan jotain haastetta kouluunkin. Numerot tulevat vielä peilikirjoituksella. Ihan nero siis.

On ne vaan. Niin ihanat.

♥ ♥

Suosikit