Skidit festareita ja kiipeilyhommia

kuva: skidifestarit.fi


It's hot maan! 

Me vietimme tämänkin päivän ulkosalla, ei kuitenkaan rannalla, kuten tavaksi on jo tullut tässä hellekesässä, vaan Kalliossa Skidit festareilla, kuten aika moni muukin helsinkiläisperhe. Porukkaa oli kuin pipoa ja oli vähintäänkin yhtä kuuma kuin saunassa, mutta eipä haitannut. Tosi kivat festarit siis.

Stagelle nousivat lastensuosikit erilaisissa karva-asuissaan (voi luoja!), kuten Kengurumeiningit ja mitä-niitä-nyt-oli. Myös äiti(e)n suosikki Reino Nordin esiintyi yhdessä nuoremman Nordinin Fidel "El Jefen" kanssa, joka ilmeisesti debytoi reggaeartistina. Mä olin katsonut muutaman kerran sitä Iholla -sarjaa ja päättänyt, että en enää diggaile Reino Nordinia, kun oli niin nuija vaimoaan kohtaan ja kielenkäyttö oli to-del-la törkeää lastensa edessä, mutta can't help it, musaa diggailen kyllä. Valitettavasti, sanois neljävuotias.


kuva: makiaclothing.com


Festareille oli kulttuurisministerikin saapunut paikalle. Stalkkasin sitä kameran kanssa - eikun olimme Makian paitajonossa, niin stalkkasin siinä (hohhohhoh - kauhunaurua). Makia on hauska brändi, meidän perheessä Mies on Makian suurkuluttaja. Vaatteet on yksinkertaisia ja siksi juuri kivoja. Ostin neljävuotiaalle Makia collari-cardiganin ja siihen painatettiin Makian lippulogo selkään. Koot olivat ihan loppu, mutta sattumoisin yksi 110 cm löytyi! Hintaa takilla oli 10e (ovh. vajaa 40e) Itse nappasin ostoskassiksi logokassin ja siihen painettiin Kuudes aisti festari -kuva. Hauska muisto. 

Neljävuotias piirteli sarjakuvapisteessä, pomppi pomppulinnassa, halusi mennä koruja askartelemaan, mutta siinä oli niin kova suhina, että skipattiin se. Festareilla oli esillä myös mm. Costo. Olen sovittanut ja makeita ovat, vaan ei mun päässä. Myös Taaperokyltit olivat paikalla, jotka erityisesti ko. tapahtumassa olivat omiaan. Lavalla kuulutettiinkin karanneita kadonneita äitejä hakemaan löytynyt lapsi. Neljävuotiaan kaulakorussa sekä Pupun kaulassa roikkuivat kyltit, joten he olivat ns. safe. En olisi päässyt kauas, kun jo olisivat soittaneet perään. ;)


Helle on hellinnyt ja en valita, en. Jatkukoon nyt ihan rauhassa vaikka lokakuuhun saakka. Meidän just us girls -päivät on nyt vietetty until next time. Iskän poissaollessa on tapahtunut vaikka mitä biitsin ja festareiden ohella. Neljävuotias oppi ottamaan itse vauhtia keinussa ollessaan - voi sitä ihmetystä ja suurta riemua! Kymppikuinen kävelee todella pitkiä pätkiä muksahtamatta pepulleen, on tehnyt kolmena päivänä monet pissit pottaan (!) ja kaiken kruununa - on oppinut kiipeilemään. Tänään kipaisi ihan tosta vaan sohvalle. Voi **/#! Niinpä. Nyt ei sitten edes keittiön karkkijemmoilla pääse piipahtamaan, kun pitää vahtia neitiä koko ajan.

Tänään kymppikuinen myös nautiskeli äiskän Kuningatartuuttia niin antaumuksella, että ei puhettakaan, että olisin ottanut sen jäätelön pois. No pantiin puoliks. Niin hei Siwassa ei ollut mehujäitä ja onko vähän pehvasta, että kaikissa jätskeissä on suklaata, paitsi ei Kuningatartuutissa - no mummolle mummojäätelö. Minkäs ikäisenä sitä sai vauvoille sitä jätskiä muuten antaa.. Tsih!


Suosikit