Lomakastelija

Tsihi, ei oo lorahtanut pöksyyn, vaikka niinkin voisi kuvitella. Nyt on kuulkaa tosi kyseessä. Jälleen sponsoroimme Valtion Rautateitä ensi viikolla mummolareissulla ja nyt on niin upeat ystävät parvekkeella, että en aio riskeerata ja katsoa selviääkö ne ilman kastelua viikon. Olen ihan ihastunut, etenkin petuniaani, se on niin kaunis. Myöskin ruukkunarsissit ovat erittäin kauniita. Äitienpäiväruukkuruusu huilaa just nyt, joka tarkoittaa, että siinä ei ole ruusun ruusua, mutta kyllä sekin vielä piristyy ennen kuin on tämä kesä ohi. Luulisin.

Nyt tarvitaan viisas lomakastelija. Aion kokeilla kohta viisaiden Marttojen vinkkiä pullokastelijasta. Eli pullo täyteen vettä, se tökätään nopeesti multaan ja sitten vaan lomaillaan. On myönnettävä, että mulla ei oikein äly riittänyt ekaksi tämän tajuamiseen (yllätys??), vaan olin huolissani siitä, että eikö se kaikki vesi lurahda saman tien sinne multiin, mutta ilmeisesti näin ei tapahdu, koska kukat ovat niin viisaita, että juovat vain sellaiset hömpsyt kuin on tarpeen. Martat selittävät asian näin:

Kun multa on kuivaa, se on huokoista eli sen kautta ilmaa siirtyy pullon yläosaan. Silloin vettä vapautuu multaan. Kun maa on märkää, ilmaa ei tihku pulloon, joten vettäkään ei tule - eikä tarvitakaan.


Wou! Kyllä maailmassa on monta ihmeellistä asiaa.


No toinen vaihtoehto on hieno kastelujärjestelmä. Siinä meille avun tarjoavat mm. sellaiset kohtuuhintaiset tapaukset, kuten Blumat ja Bördy, joka on ehdottomasti suosikkini. Voiko noita nyt olla ostamatta?


kuva: shop.myflower.ch


Blumat vaikuttaa jotenkin pätevämmältä systeemiltä, kun se vesiastia voi olla heti isompi. Bördyjä joutuisi ehkä laittamaan useamman yhteen ruukkuun, jos on monta päivää poissa. Vaan onko ehket vähän ruma tuo Blumat? Valitettavasti (kuten neljävuotias toteaa siskolleen, joka ei vielä saa syödä jäätelöä).  Hintaa näillä on joku vitsku/kpl. Eli montako sitten yhteen ruukkuun? Yksi viiva kaksi?kuva: hhydro.cim


Tietystihän sitä olisi myös tämmöinen vaihtoehto. Oikea systeemi. Tosin hintaa noin satkulainen. Hmmm? Sijoittaisikohan sen satkun vaikka Swedish Hasbeenseihin? Sijoittas.

kuva: zengrow.fi

Eli voittaja on ehdottomasti Bördy söpöliini!

Onko teillä kokemuksia lomakastelusta (tsihihi - en oikeesti halua tietää!) eikun oikeesti! Toisethan fiksusti uittaa villalankoja, mutta näistäkin olen lukenut, että kukat voivat joko a) kuolla kuivuuteen b) hukkua. Ei huva. Nyt ei riskeerata. Onko kukaan kokeillut Marttojen pulloniksiä? Entä Bördyä tai rumaa Blumatia? Gardenasta en välitä kuulla, että hyvin toimii, kun se ei tule meille.

Suosikit